Şimdi Ara

RCA,Line Out,Aux Hakkında bilgi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar uzun zamandır aracımda ses sistemi için bu problemleri çözemedim ve işin içinden çıkamıyorum.Daha önceleri de konular açmıştım ama bir cevap bulamadım.

Astra H model aracım var üzerinde Orijinal Teybi mevcut.RCA çıkışı yok AUX girişi var.Bu Teypten ve orijinal kolonlardan memnunum yani değiştirmek istemiyorum.

Aracıma bir adet subwoofer ve amfi eklediğimde şu yolu izledim.İkiz RCA ile Teybin AUX girişini ve Bass amfisini cep telefonu vasıtasıyla besliyorum.Ancak burada Problem ses Kalitesi.Maalesef cep telefonunun sesini açtığımda seste distorsiyon meydana geliyor ve canım sıkılıyor.

Çözüm yollarım:
    1-Teybin arka kolonlarından Çıkış alıp Amfimin HIGH LEVEL INPUT girişine bağlamak Burada Aynı distorsiyon meydana gelecek diye düşünüyorum.
    2-Line Out seviyesinde bir MP3 player bularak araya bir PREAMFİ ile AUX ve amfinin girişini beslemek Acaba bir çözüm olabilirmi???
    3-RCA seviyesinde bir MP3 player Bularak AUX ve amfinin girişini beslemek nasıl olur???

ve Bilen birisi RCA AUX ve Line Out nedir anlatabilirmi?

• hiç onla ugrasma bir deck dönüştürücü al ve teybin hoparlör çıkışına baglayıp deck cıkısa cevir. ve amfiyi ordan kontrol et. onun dısında sistemi büyütürüm dersen daha iyi kaliteli deck dönüştürücüsü ile işlemi yap...bu olay 30 tl den başlar 1000 tl ye kadar gider.. kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: leaderbig89

hiç onla ugrasma bir deck dönüştürücü al ve teybin hoparlör çıkışına baglayıp deck cıkısa cevir. ve amfiyi ordan kontrol et. onun dısında sistemi büyütürüm dersen daha iyi kaliteli deck dönüştürücüsü ile işlemi yap...bu olay 30 tl den başlar 1000 tl ye kadar gider.. kolay gelsin

Hocam amfide HIGH LEVEL INPUT girişi mevcut Deck ceviriciyle arasında fark varmıdır?
  • amfinin markasına göre değişir. ama aşşağı yukarı aynı sonucu verir eger öyle bir ihtimal varsa h.level den girin sesi..
  • quote:

amfinin markasına göre değişir. ama aşşağı yukarı aynı sonucu verir eger öyle bir ihtimal varsa h.level den girin sesi..

Amfi KICKER zx650.4 hocam.
  • bu arada amfinin markası nedir
  • baba amfin var. maaşallah. :) istanbuldaysan detaylı yardımcı olurum. onun dısında hight levelden girebilirsin sıkıntı olmaz. ama teypden de ona göre ayar yapman lazım. illaki bir yerden sonra bozacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    For-x hoparlörler hakkında bilgi
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

baba amfin var. maaşallah. :) istanbuldaysan detaylı yardımcı olurum. onun dısında hight levelden girebilirsin sıkıntı olmaz. ama teypden de ona göre ayar yapman lazım. illaki bir yerden sonra bozacaktır.

Balıkesirdeyim hocam....2 tane JBL cs1214 besliyorum Bobinleri Kokutuyor arada.... Araba hatchback olduğundan idare ediyor ama dediğim gibi seste bozulmalar mevcut bakalım bu işi çözebilecekmiyiz bir şekilde.... Teybin içini açıp mosfete girmeden önce Line Level çıkış alayım dedim ama Board SMD çıktı lehimlemeyi göze alamadım.
  • h. level girişi işinizi görür. teybden sesi fazla açmadan(4/3 kadar) ayar yapın tamamdır.
  • quote:

h. level girişi işinizi görür. teybden sesi fazla açmadan(4/3 kadar) ayar yapın tamamdır.

Teşekkürler...
  • rica ettik :)
  • Teybi açıp çıkış entegresine giren, ses sinyalini almak istemişsiniz. iyi bir çözüm.
    SMD olduğu için yapamadım demişsiniz. Çıkış entegresi arka soğutucuya bağlı olacaktır, siz bu entegrenin ismini ön yüzünden okuyun. internetten datasheetine bakarak, hangi bacaklarından lıne out alacağınızı bulursunuz.
    Sesini açınca distirsiyon yapmasının üç sebebi olabilir.
    1. telefonun ses çıkışı , teybin lıne ın girişine göre fazla geliyorsa distirsiyon yapar.
    Çözümü; teybin sesini %80 açıp, geri kalanını cep telefonundan ayarlamak.

2. teybin hoparlor çıkışlarından anfiye girerken; anfinin hıgh ınput girişine, teypten aşırı sinyal giriyorsa sesi bozabilir.
    Çözümü; Anfinin sesi kısıkken, teybin kendi sesini sesi tam bozmayacak kadar açın. Anfinin sesini (teybin sesi hala açıkken) sesi bozmayacak kadar açın. Bu sayede teybin son ses düzeyine anfiyi uyarlamış oluyorsunuz.

3. Anfi ayarlarının yalnış yapılıp, anfinin sesi tam açılmadan hoparlorlerin sese (aşırı tizz ve bass açılması) doyması..
    Telefonunuzu evde deneyin aynı şeyi yapıyormu, pc hoparlöründe falan.

• Peki Mosfet Bacaklarından çıkışı aldık diyelim internette bu işi yapan yabancı birisi MOSFET ten aldığı LINE seviyesindeki sinyale motor vb. elektrik elemanlarından Parazit girdiğini söylemiş ve bir PREAMP devresiyle Sinyali RCA seviyesine Teyple en kısa mesafede dönüştürmüş.

-Sinyal LINE seviyesindeyken Amfiyi doyurması imkansızdır değilmi? Birde Bu işlemin Zahmeti + yönde Ses kalitesi olarak bize dönermi bunu merak ediyorum.
  • Şimdi teybin içindeki anfinin çalışmasıyla, ona giren sinyal ile. Teypten RCA çıkan sinyal ve sizin anfiye gireceğiniz sinyal aynıdır. çünkü mantık aynı. Anfi=anfi. Fakat şöyle bir durum var, rca çıkışlı üst sınıf ototeyplerinde pre-amp var, RCA seviyesi mesela 1volt ise, bu pre-amp ile 3volt seviyesine çıkartılıyor. Bu sayede yüksek güçlü ve çok kanallı anfiler sinyal fazla kayba uğramadan çalışıyor.
    Motor sesi olağan bir durum, Fakat hoparlor çıkışını anfiye girmek yerine, daha saf ve temiz olan hazır RCA sinyali girmek en orantılı çözüm. Bu işlemi yapmanız için audıo kablosu kullanmanız gerekir, yoksa tüm parazitler falan anfinin ses sinyaline yansır. aynı sinyal araç hoparlorlerinede gidiyor, gelse araç hoparlorlerinden ses gelir.
  • Teybi degistirin kutrulun hem ses kalitesi de artar. Bu arada arkada iki sub varken orjinal hoparlolerden gelen ses ayak uydurabilyor mu lakin orjinal teyp anca 4x 10 watt gucundedir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.