Şimdi Ara

Plazmacılar buraya.!!! samsung 50c530-LG 50PK750 ARASINDA KALDIM SİZCE.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
3.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gordeza kardeş hayırlı olsun ürünü nerden aldın, bendede aynı ürün var ancak benim üründe netcast wifi dlna yok 3 hdmi 1 usb mevcut ama normalde 4 hdmi 2 usb ve lan internet girişleri var
    senin üründe bunlar varmı ben İ.B. oldım.
  • Netcast , wifi, lan bende de yok, benim için çok da önemli değil, kaç kere kullanılacak ki , zaten direkt PC bağlantısı yapabiliyoruz, ordan gireriz internete :)
    Belki bu modelin farklı ülkelerde farklı versiyonu olabilir, LG nin orijinal sayfasında bunlar var yazıyor, fakat tr sayfasında bunlar yok.
    Ben de İ.B. den aldım bu arada.
  • Sağol arkadaş içim rahatladı bu konuyla ilgili başlık açtım bende demekki Türkiyeye farklı ürün geliyor. ayrıca ilk kullanımda ayarları nasıl yaptım kontrast renk falan.
  • Görüntü ayarlarında bence en güzel ve doğal görüntüyü standart ayar veriyor.
    Sadece bu standart ayarda iken bazı ufak tefek ince ayarlarını değiştirdim, birçok yerde söylenmiş fakat, aslında ben pek takılmıyorum ilk kullanımda kontrast, parlaklık vs. şu ayarda olacak diye, bana göre en güzel ve doğal görüntüyü verecek şekilde ayarladım.

Bu ilk kullanım ayarlarına fazla takılmadan keyfini sürmek lazım bence , kontrast ve parlaklığı iyice düşürüp görüntü birşeye benzemedikten sonra niye aldık bu koca televizyonu ...
  • pk550-750 arasında çok önemli farklar yok galiba.
  • samsung 50C530 plazma satın aldım önceki gün. cihaz bugün gelecek.. samsung serviside yarın gelip bağlayacak..cihazı forum istanbuldaki samsung dan aldım.. tv hakkındaki olumlu olumsuz yorumları yazacağım deneyimlerimden sonra.. almak isteyenlere yol gösterici olması amacıyla..:)
  • merhaba samsung 50c530 plazma tv bugün servis tarafından kuruldu.. televizyonun genel perfonmansı iyi. SD yayınlarda gayet başarılı HD yayınlarsa mükemmel.. standart modda çalıştırıyorum fazla gün ışığı varsa biraz soluk gösteriyor.. ama sorun değil bence.. usb den divx mkv gibi formatları destekliyor seste var tabiki.. fakat en uyuz olduğum kısmı ise altyazı desteklemiyor olması divx yada mkv alt yazıyı desteklemiyor. servisi arayıp sordum bana sadece mp4 formatında altyazı destekler dedi. internette mp4'e dönüştürücü programlar olduğunu filmleri mp4'e dönüştürüp izleyebileceğimi söylediler.. bu işi bilen varsa bana anlatabilirmi acaba..?
  • quote:

Orijinalden alıntı: gordeza

quote:

Orijinalden alıntı: ozt

plazmacılar!! samsung 50c530-LG 50PK750 ARASINDA KALDIM SİZCE..
    Arkadaşlar bu ürünlerden irini almak istiyorum ;
    bu konulardan anlayan arkadaşların yardımını ihtiyacım var, sd yayın izlicem,usb hd film, ve xbox 360 için alıyorum

pazartesi veya salı günü almayı düşünüyorum,

şimdiden yardımlarınız için çok saolun..

LG 50PK750 plazma aldım, SD yayın kalitesi LCD'lere göre kesinlikle daha iyi, o yüzden plazmaların bariz bir üstünlüğü var.
    HDMI'dan FullHD yayın çok güzel, USB'den film de izledim, HDMI'dan PC'yi de bağladım, hiçbir sorun yok, tavsiye ederim.

Samsung plazmaların elektrik tüketimleri LG'ye göre çok daha fazla idi, kontrast oranları ve diğer özellikleri LG de daha iyi olduğu için bunu tercih ettim, ayrıca LG 'nin yeni nesil INFINIA model ince kasa tasarımı çok hoş olmuş :) ayrıca korktuğum kadar da ekrandan yansıma olayı fazla yok , rahatsız etmiyor ...

slm kardeş bende ön sipareş vermiştim ama LG 50PK750 yokmuş şu an stoklarında bu ürünün üst özellikleri olan LG 50PK950 olanı var dediler i.b de.soramk istediğim şu bu iki ürün arasındaki yaklaşık 1000tl lik farka var değermi? şu an itibariyle 30000TL ne dersiniz.ve birde kullanmış olduğunuz LG 50PK750 cihazla ilgili biraz daha aydınlatıcı bilgi eklarseniz benim açımdan yol gösterici olacak mesela cihazınızda ölü piksel testi yaptınızmı. görüntü kalitesi nasıl ışık alan yerde parlama çokmu blurey yayınlarda istenen düzeydemi vs.vs

• birde LG 50PK750 DTS ses deyteği varmı arkadaşlar
  • lg plazma ve lcdlerde tümünde dts özelliği yok. bence 950 çok para tabii sen bilirsin.
  • Görüntü kalitesi gayet güzel, ekranda biraz yansıma var haliyle, fakat fazla değil rahatsız etmiyor, benim önceki 87 ekran tüplü TVde daha fazla yansıma vardı.

50PK950 ise çok para bence değmez.
    Bilgi için şu incelemelere de bakabilirsiniz.

LG 60PK750 Plasma HDTV
    http://www.televisioninfo.com/content/LG-60PK750-50PK750-Plasma-HDTV-Review-1722.htm

LG PK950 review
    http://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1269254363

• Orijinalden alıntı: vanillasky38

merhaba samsung 50c530 plazma tv bugün servis tarafından kuruldu.. televizyonun genel perfonmansı iyi. SD yayınlarda gayet başarılı HD yayınlarsa mükemmel.. standart modda çalıştırıyorum fazla gün ışığı varsa biraz soluk gösteriyor.. ama sorun değil bence.. usb den divx mkv gibi formatları destekliyor seste var tabiki.. fakat en uyuz olduğum kısmı ise altyazı desteklemiyor olması divx yada mkv alt yazıyı desteklemiyor. servisi arayıp sordum bana sadece mp4 formatında altyazı destekler dedi. internette mp4'e dönüştürücü programlar olduğunu filmleri mp4'e dönüştürüp izleyebileceğimi söylediler.. bu işi bilen varsa bana anlatabilirmi acaba..?
    hayırlı olsun güle güle jkullan dostum paneli bence alt yazı ayarlarından olması gerkeir forumda araştır samsung c serisi olarak mp4 dönüştürücü program olarak format factory deneye bilirisn alty azıda gömebilirisn dönüştürme yaparken ama bence mkvmerge guı bu programla mkvlere alt yazı gömebilirisn ve rahatca izleyebilirisn dene bence

• quote:

Orijinalden alıntı: vanillasky38

merhaba samsung 50c530 plazma tv bugün servis tarafından kuruldu.. televizyonun genel perfonmansı iyi. SD yayınlarda gayet başarılı HD yayınlarsa mükemmel.. standart modda çalıştırıyorum fazla gün ışığı varsa biraz soluk gösteriyor.. ama sorun değil bence.. usb den divx mkv gibi formatları destekliyor seste var tabiki.. fakat en uyuz olduğum kısmı ise altyazı desteklemiyor olması divx yada mkv alt yazıyı desteklemiyor. servisi arayıp sordum bana sadece mp4 formatında altyazı destekler dedi. internette mp4'e dönüştürücü programlar olduğunu filmleri mp4'e dönüştürüp izleyebileceğimi söylediler.. bu işi bilen varsa bana anlatabilirmi acaba..?

quote:

Orijinalden alıntı: ozgunce

c530'u dün kullanmaya başladım, mkv'lerde sorun yok, ses senkronizasyonundada henüz bir sıkıntı olmadı ama alt yazılarda türkçe karakter sorunu var...

gözden kaçırdığım bir ayarı varmıdır acaba?

Altyazı ayarlarında Türkçe seçerseniz sorun çözülür. Sanırım türkçesi şifreleme (decoding) gibi birşey. B serisine göre farklı yere koymuşlar o sebeple tam yerini bilmiyorum , C650 serisinde de aynı sorun olan arkadaşa şifreleme diye bir yerden Türkçe seçmesini söylemişlerdi.
    Sorunu çözünce diğer arkadaşlara da faydası olması için dil ayarının tam yerini yazarsanız iyi olur

• Arkadaşlar lg 50pk750 tv ye d smart hd aldım görüntü mükemmel ötesi bunca zaman boşuna lcd seyretmişim diğer odada 102 lcd var digitürk takılı
    arada inanılmaz fark var. Bugün Avatar blu ray filmi izledim gözlerime inanamadım ses sistemim olmamasına rağmen müthiş ses vardı.
    Ben sadece görüntü ayarlarına taktım hala düşük kontrast ve renk vs. ayarlarda kullanıyorum, buna gerek varmı? ayrıca bu tv yi kullananlar enerji
    saving ayarını nasıl kullanıyor kapalımı yoksa akıllı sensör demi? yorumlarınızı bekliyorum.
  • Yaklaşık 1.5 aydır PS-50C530 plazma kullanıyorum. İlk 200 saat için ekran yanmasına maruz kalmaması için düşük ayarlarda çalıştırıyorum (kendisinin ekran yanma engellemesi için görüntüleri kaydıran özellikleri var ve menüden ayarlanabiliyor, ayrıca kendi menüleri sürekli kayıyor).

Dünya kupasını üzerine taktığım conax kart ile (orjinali 115 TL) teledünya üzerinden seyrettim. HD performansı harika. LCD tvlerdeki görüntü bozulması ne HD ne de SD yayınlarda olmuyor. Kendisi otomatik upscale yapıyor. Bu kadar kaliteli upscale yapmasını beklemiyordum. Teledünya modüllü izlediğim TVnin kendi kumandası ile seredebiliyorum. Sesi de optik çıkışı ile receiver'ıma bağladım, sorunsuz seyrediyorum.

Kendi üzerinde DTS 2.0 lisansı olduğu için DTSleri stereo olarak çözebiliyor. Ancak DTSli MKVleri optik çıkış ile receivera bağladığım için DTS olarak izleyebiliyorum (bu özelliğini geçen hafta tesadüfen öğrendim, mkv izlerken tools menüsünden ses ayarlarına gidip DTS seçmek gerekiyor; ayrıca ses çıkışını da PCM ile Dolby Digital seçerek 5.1e de döndürebilirsiniz) (Cihazı anlayabilmek için biraz kurcalamak gerekiyor).

MKV ve DivX özellikleri çok iyi. Herhangi bir multimedia player almaya ihtiyaç duymadım. 16 GB usb memory ile ve 500 GB 2.5 inch external harddisk ile kullanıyorum (adaptörlü external harddiskleri desteklemiyor) (NTFS formatlı cihazları destekliyor, usb stick'i FAT 32 yerine NTFS olarak formatlayarak 4GB üstü dosyaları atıp plazmadan izleyebiliyorum). 9 GBlık Full HD DTS belgeseli herhangi bir takılma olmadan izleyebiliyorum. Şu ana kadar bir media playera göre 2 eksiği var; zaman arama özelliği (bunu hızlı ileri sarma ile hallediyorum) diğeri de türkçe altyazı desteği (ki önceki mesajda anlatıldığına göre menülerde bir yerlerde bu ayar varmış). Şu ana kadar MKVlerde hiç sorun yaşamadım, ancak çok nadir birkaç divx oynatmadığı oldu.

Diğer plazmalara göre; ekran yansımayı engelleyen bir kaplama yapmışlar, bu da plazmaların en önemli dezavantajlarından birisiydi, artık değil.

• Ürünü İstanbul Bilişim'den 2130 TLye duvar aparatı ve altın kaplamalı HDMI kablo hediyeli olarak aldım.

Gücünü USBden alan external harddisk kullanarak (500 GB Iomega 2.5inch external harddisk 125 TL) TVmi media playera çevirmiş oldum, teledünyayı da conax modül ile kullanıyorum (Teledünya Conax modül ile seyredenler için ücretsiz kablo tv aboneliği (70 TL yerine), ücretsiz teledünya aboneliği (sanırım 55 TL yerine), ilk 3 ay bedava (36 TL yerine) 3 + 9 ay taahhüt ile bağlattım, yani ilk 3 ay bedava; 9 ay x 22 TL HD sinema paketi ücreti ile). Özet olarak hem media player hem de tv yayınları için tvnin kendi kumandasını kullanıyorum.

Media player özelliği klasör yapısını destekliyor. Altyazı dosyalarının film adı ile aynı olması gerekiyor.

TV menüleri tamamen Türkçeyi destekliyor. Şu ana kadar sadece Türkçe altyazı özelliğini bulamadım. Ancak menüleri her kurcaladığımda yeni özelliklerini keşfediyorum.

Samsung'un orjinal sitesinde güncel firmware dosyası var, ancak şu ana kadar yüklemeye cesaret edemedim:http://www.samsung.com/ie/consumer/tv-audio-video/television/plasma-tv/PS50C530C1WXXU/index.idx?pagetype=prd_detail&tab=support

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karinca70 -- 5 Ağustos 2010; 16:52:31 >

• samsung 50c530 plazmada aldığım ilk günlerde yanık izi sorunlarıyla karşılaştım. bir kanalda 10 dk bile kalsam değiştirdikten sonra geçtiğim kanalın logosu kalıyordu.. servisi aradım normal dedi.. iyiki kalıcı değiller bir kaç dakika sonra yanık izi kayboluyor. ancak kullandıkça fark ettimki artık yanık izi olmuyor. genelde standart modda izliyorum HD film izlerken film moduna alıyorum.. dinamik modu hiç kullanmıyorum. mkv uzantılı filmlerin çoğunu oynatıyor altyazıda genellikle sorun var. onun için wd mediaplayer'da aldım. ayrıca televizyonun kendi mediaplayeri 1080p formatında sorun çıkarıyor senkron problemi var. 720p ye kadar iyi.televizyonda memnunum ama süper bir televizyonda diyemem. daha iyileri var.. örneğin panasonic v20 yada g20 serileri gibi ama benim maddi imkanım buna yetti.. panasonic almayı çok isterdim kısmet olmadı. birde bildiğiniz gibi son günlerde havalar çok sıcak plazma acayip ısınıyor hem ekranı hem arkası onun için televizyon açık olduğu müddetçe büyük bir vantilatörle soğutuyorum baya faydası oluyor.. :) oyun konsollarında nasıl bir sonuç verir bilmiyorum çünkü oyun oynamıyorum.Birde televizyonun bir kötü yönünden daha bahsedeyim örneğin eski bir türk filmi izliyorsunuz 4/3 formattta gösteriyor kesinlikle ekrana sığdıramıyorsunuz. tüm ayarlarda denedim olmuyor.

• merhaba.. film başladığında tools tuşuna bas. çıkan menüde altyazı seçeneği var. oraya gel ve ok de. orda altyazıyı türkçeye dönüştürme seçeneğini göreceksin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vanillasky38

merhaba.. film başladığında tools tuşuna bas. çıkan menüde altyazı seçeneği var. oraya gel ve ok de. orda altyazıyı türkçeye dönüştürme seçeneğini göreceksin.

önemli olyormu acaba?
    yani mkv lerde tr altyazı desteği varmı...?
  • mkv dahil tüm formatlarda altyazı desteği var. sorun yok. dikkat edilecek tek husus altyazının filmle aynı karakterleri içermesi gerekiyor noktası noktasına.. buna dikkat edin.. yoksa çıkmaz altyazı..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.