Şimdi Ara

Plc'de ladder diyagramı hazırlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Plc'yi öğrenmeye çalışıyorum. Çok yakında sınavlarımda başlayacak fakat ladder diyagramının mantığını anlayamıyorum. Teknik lise çıkışlı olmadığım için, kumanda devreleri temelimde yok. Fakat, bir süredir uğraştığım için; örneğin basit bir kesik çalıştırma devresini yapabiliyorum.
    Bana nerden başlayabileceğimi ya da bu konuda temelden anlatıma başlayan kitapları yazabilir misiniz? Ayrıca, mantığını biliyor iseniz, anlalaşılır bir şekilde anlatın lütfen. Motor çalıştırma, ileri geri- set,reset vb. En temelden, olabilidğince yüksek seviyeye kadar mantığını anlatırsanız çok sevinirim.
    Plc'de ladder yazılım mantığı öğrenilmeden hiçbir şey yapılmıyor. Bu sebeple, bir an önce öğrenmem lazım. Şimdiden teşekkürler.

• http://www.kolayplc.com/

burada güzel ürünler var bir bak istersen
  • Hayır, bu şekilde değil. Sadece, şimdilik PLC'de ladder diyagramını öğrensem yeter. Bunun için ne yapmalıyım? Mantığını biliyorsan, anlatabilir misin? Ya da güzel, anlaşılır örnekler var ise burada paylaş lütfen.
  • Hocam Merhaba;

İlk Önce internetten, EKTS ( Elektrik Kumanda Teknikleri simülatörü ) programını indiriyorsun.Simülasyonda lamba, motor, kontak kontolleri denemeleri yapıyorsun.

Bu mantıkla Ladder mantığı aynıdır.

Öğrenmek için iyi bir programdır.
  • Kardeş, EKTS'yi indirdim. Fakat bunu öğrenip uygulayacak vaktim yok. Sınavlara çok az kaldı ve birkaç farklı ders için, ladder diyagramı hazırlayabilmem lazım. Plc'nin yanı sıra, sensörler, sistem analizi gibi derslerdede ladder diyagramı kullanılıyor. Bildiğimiz farz edilerek, konular anlatılmadan geçiliyor. Daha kestirme, kısa yoldan öğrenme şansım yok mu? Bir kitap mesela? Ya da, eğer biliyorsanız siz işin özünü kısaca anlatabilir misiniz? Neyi, nereye neden koyduğumuzu felan?
    Şimdiden sağolun.
  • Peki ya, EKTS'yi öğrenmek ne kadar vaktimi alır? Ortalama bir saat söyleyebilir misin?
  • Öğrenme süren tamamen sana bağlı.

Teknik lise olmaman büyük dezavantaj.

Netten veya üst sınıflardan filan öğrenmeye çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Garip1Genç -- 22 Ekim 2014; 15:52:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aniya marek

Kardeş, EKTS'yi indirdim. Fakat bunu öğrenip uygulayacak vaktim yok. Sınavlara çok az kaldı ve birkaç farklı ders için, ladder diyagramı hazırlayabilmem lazım. Plc'nin yanı sıra, sensörler, sistem analizi gibi derslerdede ladder diyagramı kullanılıyor. Bildiğimiz farz edilerek, konular anlatılmadan geçiliyor. Daha kestirme, kısa yoldan öğrenme şansım yok mu? Bir kitap mesela? Ya da, eğer biliyorsanız siz işin özünü kısaca anlatabilir misiniz? Neyi, nereye neden koyduğumuzu felan?
    Şimdiden sağolun.

www.kumanda.org
    [(*] OTOMASYON ATÖLYESİ İNTERNET SİTESİ [(*]
    http://www.kumanda.org/video_plc_ders.htm

Kumanda.org'un PLC hakkında ders anlatım videoları var. Şahsen ben omron plc öğreniyor olmama rağmen, oradaki videoları izlemiştim ki oradakiler sanırım Siemens plc gösteriyordu. Yine de mantığını çok iyi kapmıştım. Gerçekten yararlı bir kaynak diyebilirim.

• Hocam ladder diyagrami en kolayidir ya aslinda. Keske yardimci olabilseydim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.