Şimdi Ara

Plesk 7.5.6 Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows serverımda Plesk 7.5.6 kullanıyorum. Birkaç sorum olacaktı:

1) Domain limitlerindeki geçerlilik süresi bitiminde, plesk otomatik olarak hangi işlemi yapar? Domain hesabını silme mi? yoksa hesabı durdurma mı? Buna göre gerekli ayarlamayı yapacağım. Eğer silme işlemini yapıyorsa bunun süresini nasıl ayarlayabilirim? Ya da bu işlemi hesabı durdurmaya nasıl çevirebilirim?

2) Plesk 7.5.6 da E-Destek sistemi gördüm soldaki menüde. Yanlış anlamadıysam bir nevi ticket sistemi. Bu sistemi nereden ve nasıl aktif edebiliriz? Müşterilerim bunu nasıl kullanabilirler?

3) Plesk'de domain aliases diye birşey var. Nedir bu? Ne işe yarar? Yenir mi içilir mi?

4) Plesk içerisindeki Web Kullanıcıları nedir? Kullanıcı ekleme vb. var. Neye yarar bu?

5) Şifre korumalı dizin oluşturdum fakat bunun şifresi ne ola ki? FTP bilgilerini denedim, olmadı. Plesk bilgilerini denedim, olmadı. E bunun şifresi nedir ki?

6) Hotlink Protection'u nerede kullanabiliriz? İçerisinde bmp dib rle emf wmf gif jpg jpeg jpe jif jfif pcx png tga tiff tif dosya uzantıları var. Bu seçeneği açarsam, bu dosya uzantılarını yasaklayacak mı? Yoksa başka birşey mi yapacak? Ne etçek bu dosyalara?

Şimdilik bu kadar, yeni sorularım oldukça bu başlığa eklerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ke[R]eM -- 16 Nisan 2006; 22:11:27 >

• 1) plesk süre bitimi saat 00:00 olduğu zaman hesabı donduruyor silme işlemini hiç bir zaman otomatik yapmıyor. sende dondurulan hesapları görüyorsun siliyorsun. silme asla söz konusu değil..

2) Evet o sistem ticket sistemi. ingilizcemi türkçemi plesk kullandığını bilmediğim için biraz basit anlatmaya çalışacam.

* sol menüden "help desk" i tıkla..

"queues" yani 2. simgenin de 3 değer oluştur 1 2 3 şeklinde.
    *priority" yani 3. simge mesaj önemlilik ayarı. normal, yüksek, acil gibi.
    "Categories" yani 4. simge kategori ayarı. dns sorunu, hosting sorunu, ödeme sorunu vb..
    "Mail Gate" yani 5. simge mail pop3 vb.. ayarları ama bunları hiç karışma boş kalsın. plesk kendi sistemini kullanmış olur boş kalırsa.

En son "general config" yani 1. simgedende varsayılan ayarları yap ve üst kısımdan enable yap. hepsi bu kadar.

3) Domaine bağlı alt hesaplar oluşturuyor. takma isimler gibi. ben hiç kullanmadım.

4) web kullanıcısı kavramı aynı hostu kullanması için yeni bir kişi atamak anlamına geliyor. o kişiyede belli bir kota vb.. verebiliyorsun kendi alanından gidiyor. eğer işin host işiyle sınırsız ver bence o değerli..

5) Şifre korumalı dizinin mantığı senin için öenmli bir klasörü şifrelemtir.
    önce add new protected diyerek bir klasörün şifrelenmesi gerektiğini belirtiyorsun. daha sonra o klasörüe aynı bölümden giriş yapıp üst kısımdan add new user diyerek o klasöre erişim için gerekli kullanıcı adı ve şifresini belirliyorsun.

6) Hotlink Protection "sıcak link koruma" gibi saçma bir anlama gelir :) ama işlevi şudur. misal sen swf uzantıyı korumaya alırsan başka hiç bir sitede senni swf nin senin linkinden kullanamazlar. yani kabaca şöylewww.adamerweb.net/hakan.mp3 var diyelim. bunu adamere girince indiriyorsun ama sen kendi sitene bunun linkini verdiğinde inmez diyebiliriz..

Her türlü yeni soruna seve seve cevap veririm.

Saygılar, Sevgiler..

• 1) Bu konuda sana güvenip tüm hostlarımın (120 civarı) geçerlilik süresini ayarladım. Eğer silinme gibi birşey olursa varyaaaaa
    2) E-Destek sistemini akşam çözmüş ve test etmiştim. Yazmayı unutmuşum, seni de uğraştırdık boşuna. Kusuruma bakma
    3) Anlaşıldı, bunun ne olduğunu sende bilmiyosun.
    4) Bunu anlamadım? Müşteriye açtığım bir host hesabı içerisinden nasıl bir başkasına alan verebiliyorum? Başka bir giriş diyorsunuz da diyelim ki abc.com adresine sahip hostum var, ben bu hesabın içinden başkasına nasıl ve en önemlisi "neden" bir hesap vereyim ki?
    5) Kullanıcı adı ve şifre bölümü yok, o kadar bakındım fakat göremedim. Plesk 7.5.6 'da olmama ihtimali var mı? (Bu arada ilk mesajımda belirtmeyi unutmuşum, kullandığım Plesk'in dili Türkçe)
    6) Bunu öğrendiğim iyi oldu. Mynet'in sitemynette kullanılan resimlere dışarıdan erişilmesini engellediği gibi bende böyle birşey yapabilirim yani?

• 1) Bu konuda sana güvenip tüm hostlarımın (120 civarı) geçerlilik süresini ayarladım. Eğer silinme gibi birşey olursa varyaaaaa

kafanı yorma arkadaşım emin ol silme işlemi otomatik değil. 26.04.2004 tarihinden beri plesk kullanıyorum firma serverlerimizde şimdiye kadar silmedi ve son 3 aydırda Plesk 7.5.6 sürümü kullanıyoruz. bu konuda için rahat olsun.

2) E-Destek sistemini akşam çözmüş ve test etmiştim. Yazmayı unutmuşum, seni de uğraştırdık boşuna. Kusuruma bakma

Estafurullah uğraşmak ne demek. halletmene sevindim. belki ilerde yapamayan olursa bu konuyu bulur bir işe yarar.

3) Anlaşıldı, bunun ne olduğunu sende bilmiyosun.

4) Bunu anlamadım? Müşteriye açtığım bir host hesabı içerisinden nasıl bir başkasına alan verebiliyorum? Başka bir giriş diyorsunuz da diyelim ki abc.com adresine sahip hostum var, ben bu hesabın içinden başkasına nasıl ve en önemlisi "neden" bir hesap vereyim ki?

Anlatayım.. şu andawww.adamerweb.net hesabına girdim. ordan web kullanıcıları bölümüne giriyorum. yeni kullanıcı ekliyorum. hakan adında bir kullanıcı ekliyorum ve 1 mb kota veriyorum..

ftp://ftp.adamerweb.net/ e giriyorum ama hakan kullanıcı adı ve verdiğim şifre ile. ve bakıyorum açılan ekranawww.adamerweb.net sitesine ait hiç bir dosya yok hakan kullanıcısı silme yapamaz adamere ait dosyaları çünkü görmüyor. ve dosya upload ediyorum 2 mb lik. 1 mb yi geçtiği an hata verdi disk doluymuş :) neyse 100 KB lik bir dosya yükledim evet yüklendi. peki nereye yükledi bunu. server içinden bakıyorum vhost içindewww.adamerweb.net e girince web_user şeklinde bir klasör görüyorum onun içindede hakan adında bir klasör ve içinde yüklediğim 100 KB lik dosya..

Yani sen web kullanıcısı açmıyorsun müşterine bu yetkiyi veryorsun istersen müşterinde misal bir arkadaşı var ona 5-10 mb lik yer verecek ftp den ama kendi sitesinin silinmesinden korkuyor ve web userdan açıyor bu kullanıcıyı dolayısıyla hiç bir zaman o kullanıcı sitenin asıl dosyalarını göremiyor. güvenlik garantili :)

5) Kullanıcı adı ve şifre bölümü yok, o kadar bakındım fakat göremedim. Plesk 7.5.6 'da olmama ihtimali var mı? (Bu arada ilk mesajımda belirtmeyi unutmuşum, kullandığım Plesk'in dili Türkçe)

beraber yapalım o zaman.www.adamerweb.net e giriyorum. Protected URLs (Şifre korumalı dizin) e giriyorum. Protected "yeni korumalı dizin ekle" yi tıklıyorum. URL ye /deneme yazıyorum , Realm access text e de Ke[R]eM için deneme yazıyorum okey diyorum. klasörlerin olduğu yere geri dönüyor. ordan /deneme yi tıklıyorum. açılan sayfadan add new user "yeni kullanıcı ekle" yi seçiyorum. login kerem şifre 123654 yazıp okey diyorum. şimdi bakalımhttp://www.adamerweb.net/deneme/ oldu... hepsi bu kadar. istersen dene verdiğim linki ve şifreyi. Yanlış Giriş! yazısını görüyorsan işlem tamamdır. benim hostumdaki bir ayardan dolayı yanlış giriş diyor ek güvenlik yani :)

6) Bunu öğrendiğim iyi oldu. Mynet'in sitemynette kullanılan resimlere dışarıdan erişilmesini engellediği gibi bende böyle birşey yapabilirim yani?

Evet aynen öyle arkadaşım..

Saygılarımla..

• birde bunun dışında yapılması gereken server ayarları var eksiksiz yaptınmı? eğer bu konuda yardım istersen msn den beraber yaparız ben kendi serverime girerim sen kendininkine beraber ayrıntıları yaparız. hatta her türlü sorunun için msn den sana istediğin kadar zaman ayırırım. gündüzleri çok yogunum ama geceleri 11 den 03:00 a kadar özelime ayırıyorum. adamer@adamerweb.net genelde yogun oluyor ve tek ben açmıyorum o msn yi ama lilattah@projeteam.com bana özel ve geceleri sürekli açıktır.

Saygılarımla..
  • 1) Espriydi o, aman yanlış anlama. 3-4 tane de smiley koyduydum zaten.
    2) İnşallah
    3) Çaktırmaaaa
    4) İşte şimdi anladım. Güzel bir özellik. Ama bu işlem zaten subdomain olarak da yapılabiliyor. Yani abc.com/web_users yerine subdomain.abc.com yapılabilir. İster subdomain yaparız, ister web_users yaparız. Aynı hesaba geliyor sonuçta. Ama anladım olayı, anlattığınız için teşekkürler.
    5) Tamamdır, şimdi oldu. Çok teşekkürler, güzel birşey bu. Gizlilik Yalnız sende doğru bilgilerle login olmama rağmen niye yanlış giriş hatası verdi onu anlamadım? Ekstra güvenlik falan demişsin ama yemezler :P (şaka şaka)
    6) Hehe, kapatıyorum ulen bütün dosya paylaşımlarını, bundan sonra kimse erişemeyecek dosyalara dışarıdan.

Not: 5. maddede karşımıza çıkan hata sayfasını .htaccess ile mi ayarladın?

Yardımların için çok teşekkürler.

• ) Tamamdır, şimdi oldu. Çok teşekkürler, güzel birşey bu. Gizlilik Yalnız sende doğru bilgilerle login olmama rağmen niye yanlış giriş hatası verdi onu anlamadım? Ekstra güvenlik falan demişsin ama yemezler :P (şaka şaka)

zaten bu lafı yiyip yimeyeceğini denemek için yazdım dermişim

Şaka bir yanahttp://www.adamerweb.net/abc yaz bakalım aynı yanlış giriş çıkar. iskeletlerle oynama yaptımwww.adamerweb.net de olmayan bir klasör veya dosyayı çağırırsan bu sayfa oto çıkıyor.. gibi düşün olayı.

hayıt htaccess değil eğer server içinden ilk site bölümüne girdiğind ehani httpdocs varya müşteri hep oraya girer ilk oysa o klasörün dışındada hayat var :) kurcalamanı tavsiye ederim

Saygılarımla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iOS 16 [ ANA KONU ] 16.8
    3 yıl önce açıldı
    7.30 D HAKKINDA
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.