Şimdi Ara

Neden 8-9-10' değilde 7' tablet?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkatimi çeken bir olguyu sizlerede sormak istedim. Firmalar neden 7" tablet çıkartma peşinde? Nedir bu 7" lik tabletlerin artısı? 9-10" tabletlerin eksileri nedir ki firmalar 7" boyutunda tabletlere odaklanıyor?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşların mesajları beni ve benim gibi bu konuyu merak edenlere bir ışık tutabilir diye düşünüyorum... Hediye olarak tablet alacağım (normalde tablette ipad diyordum ancak günümüzdeki gelişmeler android tabletleride yavaş yavaş ileri taşıdığını gördüm) bu yüzden hangisini alsam diye düşünüp duruyorum...

• kendi açımdan 7" taşınabilirliği mükemmel, yıllardır yaz kış küçük el çantalarından taşıyorum, 2 yıldır kullandığım çanta ile yeni aldığım 7" tablet mükemmel uyum sağladı, çanta sürekli yanımda anahtarlar, cüzdan telefon hep çantada şimdi birde tablet geldi, mükemmel oldu.

bunun yanında tabeti genelde okumak için kullanyorum (kitap, internette makale vs.), yatarken faln çok kullanışlı oluyor, 10" lik bir tablette herhalde yatarken bir şeyler okumak bayağı mesele olurdu. Taşıma konusu ayrı sıkıntı, 10" lik tableti taşımak için kulanılacak çanta öyle her yerde kulanılabilecek her yere götürülebiliecek bir çanta olmaz zaten

Özetle benim için 7" taşınabilir demek.
  • hocam 7 tablette film izlemek nasildir? Zevkli mi? Yoruyor mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atacante

hocam 7 tablette film izlemek nasildir? Zevkli mi? Yoruyor mu?
    bende uygun fiyatlı oldugundan 7' dusunuyorum ama kucuk mu gelir diye cekiniyorum, acaba 10' fiyatlarının dusmesini mi beklesek ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

bende uygun fiyatlı oldugundan 7' dusunuyorum ama kucuk mu gelir diye cekiniyorum, acaba 10' fiyatlarının dusmesini mi beklesek ?

Alıntıları Göster
    ben de gerçekten bu konuda kararsızım . film ve dizi izlemek 7 ' de mümkün müdür . altyazılar kolay okunabiliyor mu ? internette gezinmek kolay mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: iodio75

ben de gerçekten bu konuda kararsızım . film ve dizi izlemek 7 ' de mümkün müdür . altyazılar kolay okunabiliyor mu ? internette gezinmek kolay mı ?

Alıntıları Göster
    3-4 inç ekranlı telefonlarda izleniyor 7 inçte sıkıntı olacağını zannetmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dertkesen

3-4 inç ekranlı telefonlarda izleniyor 7 inçte sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Alıntıları Göster
    film dizi konusunu sadece deneme amaçlı 5 dk falan izledim gayet güzeldi, ama ben tablette dediğim gibi sadece okuma amaçlı kullanıyorum, ama herhangibir sıkıntı yok, izlemede, benim tablet için konuşacak olursam (ainol elf 2) zaten oldukça güçlü bir alet ve donanım olarak herhangibir sıkıntı yok, android tarafında da şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tessar 2.8/3.7 ne demek?
    14 yıl önce açıldı
    8+8+8+8 Hakkında !!!
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tasinilabilirlik acisindan 7" daha iyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gopc@

quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

film dizi konusunu sadece deneme amaçlı 5 dk falan izledim gayet güzeldi, ama ben tablette dediğim gibi sadece okuma amaçlı kullanıyorum, ama herhangibir sıkıntı yok, izlemede, benim tablet için konuşacak olursam (ainol elf 2) zaten oldukça güçlü bir alet ve donanım olarak herhangibir sıkıntı yok, android tarafında da şimdiye kadar bir sıkıntım olmadı.

peki o zaman size şöyle sorayım...

Ainol Novo7 Aurora 2 ile Ainol Novo7 Elf 2 arasından ne gibi farklılıklar vardır?

Benchmark denen sey var, bi bak istersen. ben bilmiyorum ne demekse ))

http://www.glbenchmark.com/compare.jsp?benchmark=glpro21&showhide=true&certified_only=1&D1=Ainol%20Novo%207%20Aurora%20II&D2=Ainol%20Novo%207%20ELF%20II

ELF II
    Screen Size 7 Inch
    Type Capacitive Screen
    Display LCD
    Resolution 1024 x 600px
    Visible Angle 160°

AURORA II
    Size 7 Inch
    Type Capacitive Screen, IPS
    Display LCD
    Resolution 1024 x 600px
    Visible Angle 160°

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-80835C5F6

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    kurulu 6 tane oyun var bende en çok oynadığım dead trigger (bilmiyorum ama bayağı iyi grafikleri var, fps oyunu) 3 saat falan oynamışımdır takılma yavaşlama vs hiç bir sıkıntı olmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıspanak

kurulu 6 tane oyun var bende en çok oynadığım dead trigger (bilmiyorum ama bayağı iyi grafikleri var, fps oyunu) 3 saat falan oynamışımdır takılma yavaşlama vs hiç bir sıkıntı olmadı.

Alıntıları Göster
    Aurora2 ile Elf2 arasında sadece ekran farkı var, diğer tüm donanımlar aynıdır. Elf2 de TFT ekran var, iyi ekrandır sıkıntı çıkarmaz, ama Aurora2 de IPS ekran vardır ki farkı tartışılmaz. Hem daha parlak, hem daha nettir görüntü, aradaki fiyat farkını fazlasıyla hak eder. Neden 7"? Çünkü her yere girer, hafiftir, cepte bile taşınabilir, küçük bir ajanda boyutundadır, küçüktür ama işlevseldir. Apple bile 7" lik tablet çıkarma kararı aldıysa global tercihin nereye kaydığı anlaşılır. 7 iyidir 9-10 kötüdür, şu daha iyidir gibi karşılaştırmalar anlamsızdır, çünkü bu tamamen tercih ve zevk meselesi. Ben 7" lik tabletimden çok memnunum özellikle küçük olduğu için aldım ama Ipad hayranlığım hiç azalmadı. Hepsinin yeri ayrı yani. 7" le inanın 9-10 inçlik ekranlarda yapmaktan zevk aldığınız herşeyi aynı zevkle yapabilirsiniz. Aurora2 ile en kral oyunları da oynarsınız, ebook da okursunuz, sörf de yaparsınız, ofis çalışması da yaparsınız. Daha stabil bir cihaz arıyorsanız, fiyatı da önemli değilse Nexus7 yi bekleyin derim. Şimdiden bol şans.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexia

Aurora2 ile Elf2 arasında sadece ekran farkı var, diğer tüm donanımlar aynıdır. Elf2 de TFT ekran var, iyi ekrandır sıkıntı çıkarmaz, ama Aurora2 de IPS ekran vardır ki farkı tartışılmaz. Hem daha parlak, hem daha nettir görüntü, aradaki fiyat farkını fazlasıyla hak eder. Neden 7"? Çünkü her yere girer, hafiftir, cepte bile taşınabilir, küçük bir ajanda boyutundadır, küçüktür ama işlevseldir. Apple bile 7" lik tablet çıkarma kararı aldıysa global tercihin nereye kaydığı anlaşılır. 7 iyidir 9-10 kötüdür, şu daha iyidir gibi karşılaştırmalar anlamsızdır, çünkü bu tamamen tercih ve zevk meselesi. Ben 7" lik tabletimden çok memnunum özellikle küçük olduğu için aldım ama Ipad hayranlığım hiç azalmadı. Hepsinin yeri ayrı yani. 7" le inanın 9-10 inçlik ekranlarda yapmaktan zevk aldığınız herşeyi aynı zevkle yapabilirsiniz. Aurora2 ile en kral oyunları da oynarsınız, ebook da okursunuz, sörf de yaparsınız, ofis çalışması da yaparsınız. Daha stabil bir cihaz arıyorsanız, fiyatı da önemli değilse Nexus7 yi bekleyin derim. Şimdiden bol şans.

hocam sagolasin, aydinlatmissin..

Samsung 7 ekran tabletler nasildir sence?

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus (P6200) 16GB, 3G, WiFi
    Samsung Galaxy Tab 2.7 (P3100) 16GB, 3G, WiFi

su 7.7 ekran ayri

Samsung Galaxy Tab 7.7 (P6800) 16GB, 3G, WiFi

• quote:

Orijinalden alıntı: atacante

quote:

Orijinalden alıntı: Dexia

hocam sagolasin, aydinlatmissin..

Samsung 7 ekran tabletler nasildir sence?

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus (P6200) 16GB, 3G, WiFi
    Samsung Galaxy Tab 2.7 (P3100) 16GB, 3G, WiFi

su 7.7 ekran ayri

Samsung Galaxy Tab 7.7 (P6800) 16GB, 3G, WiFi

Eski modellerine para verilmez bence artık, ama şu 7,7" modeli var ya P6800, bir hayli fiyatlı bir model (2,500 TL bir fiyatı vardı ben gördüğümde), bak o tablet hayallerimdeki tabletti, harika bir cihaz, ama ne kadar iyi olursa olsun çok para. Bu tür cihazlara o kadar para sadece Ipad için ödenir, şartsa yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: yokbeolumbe

tasinilabilirlik acisindan 7" daha iyi
    Şahsen ipad kullanıcısıyım 9,7 inç ekranı var, bayan olduğum için çantamda rahatça taşıyabiliyorum. Bence tablette ekran büyüklüğü tercih sebebi
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
     Neden 8-9-10' değilde 7' tablet?

Boyut farkına burdan bakabilirsiniz
    http://www.deadzones.com/2011/02/samsung-galaxy-tab-10-inch-vs-7-inch.html
    3 ' diyip geçmeyin yavrusu gibi kalmıs valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 26 Temmuz 2012; 23:09:39 >

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    cube u30gt çok methediliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: unpop

cube u30gt çok methediliyor

Alıntıları Göster
    7' de mobilitesi iyi, t5asıması kolay
  • 7 inç zaten yeterince satıyor ayrıca markalar 9 inç tabletler çıkarmaya başlıyor.örnegin concord firması 2 3 ay içinde türkiyede 9 inç satıcak,digerleride satar.

• quote:

Orijinalden alıntı: garsiya10

7 inç zaten yeterince satıyor ayrıca markalar 9 inç tabletler çıkarmaya başlıyor.örnegin concord firması 2 3 ay içinde türkiyede 9 inç satıcak,digerleride satar.
    bence optimal ekran 7.7 - 8.9 arasi bi sey olmali...

ekran olculerine gore Çin tabletlerinin en iyileri:

7" : Window (YuanDao) N70, Ainol Novo 7 Aurora 2, Ainol Novo Burning Dual Core
    8" : Teclast P85 Dual Core, SmartQ Q8
    9.7" : Cube U19GT, ONDA VI40 Dual Core, SmartQ Ten3 T15,
    10.1" : Window (YuanDao) N101, Cube U30GT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atacante -- 31 Temmuz 2012; 21:35:27 >

• 8" en ideal olcudur.
    Tasinabilirlik ve agirlikda mukemmel.
    Kullanimda bilhassa surf icin harika.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.