Şimdi Ara

8+8+8+8 Hakkında !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şimdi benim anakartımda 4 ram slotum var ve ramlerim 8+8 gb 3600 Mhz. Anakartta bulunan ram slotlarından 2 tanesi koyu renk. ben koyu olmayan yere takınca ramleri 2400 mhz de çalışıyor, koyu renklere takınca 3600 olarak yükseltebiliyorum. Soruma gelecek olursak, bende şuan 8+8 takılı ve 3600 mhz de çalışıyorken, ben bir 8+8 daha alsam ve mecbur açık renk olanlara takacağım, bu ramler 2400 mü olarak çalışacak 3600 mü?

• Ram lerin kaç mhz de çalışacağını, bios dan seçebilirsin.

Hem sanırım 8+8 kullanmak dah bir performanslıydı, 16 GB ram da bence şimdilik yeterli. Arttırmaya gerek yok gibi

• fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

İşte beni tereddüte düşüren bu, 2 rami açık renkteki slotlara taktığımda biostan değişiklik yapsam da (2400'den 3600'a), kabul etmeyim 2400de çalışıyordu, koyu renge takınca o zaman 3600ü kabul ediyor.

• https://forum-en.msi.com/index.php?threads/msi-x570s-dual-channel-mode-question.374646/

O biraz da firmaların önerdiği ram takma sırası ile alakalı. Çift ram varsa A2-B2'ye takın diyor.
    4 ram varsa 3600 çalışabilir.
    Özellikle Ryzenlerde anakartın destek listesine bağlı kalmak gerekebilir. Açayım xmp'yi 4 ram de 3600de çalışsın durumu olmayabilir, elle ayarlamak gerekebilir.
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Açıkçası sorunsuz çalışacağını düşünüyorum. Sadece mantıken pek oturtamadım kafamda. Alıp, deneyip sonuç bulacağız sanırım. 2li şekilde açık renkte 3600 çalışmazken, 3 veya 4 slot dolu iken çalışacağını düşünüyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.