Canon çevirici ile Canon Eos M100 için bir lens almak istiyorum.
Başlagıç 15-18 arasında olup üsttte 45-70 arasına çıkmasını istediğim bir lens lazım. Prime lens çıkar tak uğraşmak istemediğim için zoom lesn bakıyorum.
Aralarında fiyat farkı çok bu iki lensin ve yabancı forumlarda çok araştırdım. otofocus sesi ve hızı, malzeme kalitesi, köşelerde ve merkezde sharpness durumu..
Burada da sormak istedim.
1-2 yıl bütçemi arttırıp daha iyi bir kamera almak istiyorum. Zaten sadece video çekiyorum buna yönelik bir şey almak istiyorum.
Canon R serisi bunun için iyi sanırım. Mesela canon 15-55 alırsam araya connecter koymadan R serisinde de kullanabileceğim lensi ama sigmada sorun çıkartır mı bilmiyorum.
Kısacası fazla bilgim olmadığı için aklım karıştı.
Ne önerirsiniz ilerisi için de ?
Teşekkürler,
Canon R bayoneti RF,diğer modellerin bayoneti EF. ikisine Eos R de kullanmak için adaptör kullanmak zorundasınız.
Ayrıca bu lensler crop gövdeler için,Full frame gövdede kullanırsanız,makine crop gövdeden farkı kalmıyor(hatta çözünürlük daha az oluyor).
quote:
Orijinalden alıntı: Emphire
Canon R bayoneti RF,diğer modellerin bayoneti EF. ikisine Eos R de kullanmak için adaptör kullanmak zorundasınız.
Ayrıca bu lensler crop gövdeler için,Full frame gövdede kullanırsanız,makine crop gövdeden farkı kalmıyor(hatta çözünürlük daha az oluyor).
Öneriniz ne yönde olurdu.
Kaliteli, keskin videolar çekmek için aşağıdaki videoki gibi mesela.
Öyle bir lens almak istiyorum ki 8-9k üstünde olmasın ve mevcut kameramla kullanabileyim, iyi bir makine alınca onunla da kullanabileyim
Alex Vilkuyoutube
BEAUTIFUL IRELAND | Time Lapse | Sony A7III | Zeiss 24-70
İsteklerinize göre zaten çok bir seçenek kalmıyor gibi.Sizin ihtiyacınızı 24-70 görür büyük çoğunlukla.17-50ler de crop gövdeler için 28-70 odak uzaklığına sahip. Şimdilik 17-50 alıp,makineyi yükseltince yeni makine için lens almak daha mantıklı,hem parayı bağlamamış olursunuz,hem de 1-2 yıl sonra daha düşük fiyattan alma ihtimaliniz var.
Canon 17-55,Sigma lensten daha iyi olsa bile ikinci el piyasasında satması zor,çünkü hem fiyatı yüksek,hem de bizim memlekette crop gövdeye pahalı lens almıyorlar pek.O yüzden ben olsam sigma 17-50 düşünürdüm,hem optik performansı iyi,hem de ikinci eli daha hızlıdır.
Apsc gövdelerin en iyi zoom lensi sigma 18-35 art ama o da sizin zoom ihtiyacınızı karşılamıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Emphire
İsteklerinize göre zaten çok bir seçenek kalmıyor gibi.Sizin ihtiyacınızı 24-70 görür büyük çoğunlukla.17-50ler de crop gövdeler için 28-70 odak uzaklığına sahip. Şimdilik 17-50 alıp,makineyi yükseltince yeni makine için lens almak daha mantıklı,hem parayı bağlamamış olursunuz,hem de 1-2 yıl sonra daha düşük fiyattan alma ihtimaliniz var.
Canon 17-55,Sigma lensten daha iyi olsa bile ikinci el piyasasında satması zor,çünkü hem fiyatı yüksek,hem de bizim memlekette crop gövdeye pahalı lens almıyorlar pek.O yüzden ben olsam sigma 17-50 düşünürdüm,hem optik performansı iyi,hem de ikinci eli daha hızlıdır.
Apsc gövdelerin en iyi zoom lensi sigma 18-35 art ama o da sizin zoom ihtiyacınızı karşılamıyor.
Sigma 18-35 1.8 ile süper bir ürün ancak yine 5k üstünde sıfır alacağım çünkü. Haliyle sadece sigma 17-50 kalıyor gibi.
samsungr522trS
kullanıcısına yanıt
Açıkçası şuanki piyasada sıfır lens almak hiç mantıklı değil. Özellikle piyasası oturmuş eski lensleri. Sigma 17-50nin ikinci eli 1250-1500 civarına rahat bulunur. Bugün sıfırını alsanız %50ye yakın zarar ederseniz.Ama ikinci eli yine aldığınız fiyata yakın satarsınız.
Bir de bu sigma lens biraz gürültülü çalışıyor bildiğim kadarıyla.Bu sizin için olumsuzluk oluşturuyorsa bunu da düşünün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme