Şimdi Ara

PLUGGED IN, NOT CHARGİNG.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
2.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Üç yıldır kullandığım ve küçük donanım arızaları dışında başka hiçbir sorun çıkarmayan Dell Studio 1535 bilgisayarım var.
    İşletim sistemim Windows 7.
    Genelde belirli periyodlarla karşıma çıkan bir problemi son bir yıldır gözardı ediyordum. Son üç gündür iyice halledilemez hale geldi.
    Bilgisayarımın şarj kablosunu taktığımda, takılı olduğunu gösteren ışığın yanması gerekiyor. Bu ışık sürekli olarak yanıyorsa şarj oluyor. Genelde hep aynı şey olurdu. Kablosunu taktığımda ışık yanmazdı ve "Plugged in, not charging" yazardı göstergede. Ama birkaç kez çıkartıp taktığımda hallolur ve şarj almaya devam ederdi. Son üç gündür de bahsettiğim problem bu. Artık şarj almıyor. Üç gündür yaklaşık 1000 kez çıkarıp takmışımdır, çünkü ben hep kablo ucunda bir problem olduğunu ve tam oturmadığını düşünürdüm çünkü biraz gevşek kalıyor yerine sokulduğunda. Ama üç gündür hiç şarj almıyor. Bilgisayar %0'da, çalışacak kadar elektriği alıyor ama şarj etmediği için de tam performansa kullanamıyorum. Power saver'dan daha da düşük performansı şuan, yüksek performansta olmasına rağmen. İnternette çoğunlukla yabancı sitelerde araştırdım bu sorunu ve tavsiye olunan tüm yöntemleri denedim ama hiçbir sonuç yok. Batarya şarjı alsa bitiş zamanında da bir problem yok. Yani hala ölü durumda değil, en az bir buçuk saati geçiriyor ki aldığımda zaten 2 saati anca bulurdu uygulama kullanırken.
    Umarım sorunumu açıkça belirtebilmişimdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

• bende de aynı sorun olmuştu servisi aradığımda sorunun ya anakarttan ya da adaptörden olabileceğini söylemişlerdi. Yeni adaptör gönderdiklerinde düzelmişti. Çevrenizde aynı model laptop kullanan var ise adaptörüyle deneyin. şarj olur ise adaptör alırsınız olmaz ise sorun anakarttadır.
  • Aynı sorun benim Dell 6400 CS11'de de vardı. Yalnız benim arkadaşımda da aynı modelden olduğu için sorunu bulabilmiştim.Onun adaptörünü takıp denediğimde şarj etmeye başlamıştı.Bende gidip yeni adaptör aldım.Bence senin probleminde adaptör kaynaklı.Mecidiyeköy de 30 lira civarına bulabilirsin istediğin adaptörü...
  • Her ihtimale karşı, Mecidiyeköy'de batarya bulabileceğim yerin tam adresini verebilir misiniz eğer bildiğiniz bir yer varsa?
    Bilgisayarın zaten garantisi ilk aldığımda içini açmamdan sonra geçti. Tekrardan bir genel kontrol yapıcam eğer problem bataryada ise yerini söylerseniz iyi olur.
  • Şarj cihazlarımızın uyumlu olduğu bir Dell kullanıcısı arkadaşım daha var. Onun şarj aletini kullandıktan sonra kesin bir karara varıcam.
    Çok teşekkür ederim şimdiden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.