< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Şubat 2021; 14:36:47 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
PNY XLR8 CS3030 500GB Nvme SSD İNCELEMESİ [ Uzun Ömür Vaad Eden F/P Disk ]
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hayırlı olsun hocam güzel inceleme. Pioneer marka m2 leri merak ediyorum bende tlc ve qlc olarak iki modeli var qlc modelinde sınırsız yazma ömrü vermiş 3400/3000 okuma yazma değerleri mevcut stok bulamadım yurtdışı siteleri hariç denk gelirse almayı planlıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Disk konusunda , gen4 harici çok fiyat avantajı görmüyorum hocam yurtdışından almayı gerektirecek. Pioneer hiç kullanmadım fırsatım olursa onunda bir incelemesini yaparim, ama genel olarak kullanımda M2 diskler arasında performans farkı standart kullanıcı nazarında çok belirgin olmuyor. Bu sebeple TBW değeri , dolaylı olarak seçilen kontrolcü ile uyum önem arz ediyor. Gen4 disklere geçişten önce , bana kalırsa daha çok zaman bu diskler sistemlerimiz de olacak. En azından kendim icin, yaptığım iş ve verim oranına bakarak bunu net soyleyebiliyorum. Bir de markasal bazda bakmak ta önemli tabiki , PNY yeni yada bilinmedik bir marka değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 28 Şubat 2021; 14:13:45 >
Fp bir ürün tarzına yakışır bir inceleme elinize sağlık
-
Eline sağlık hocam teşekkür ederiz inceleme için, merak ettiğim markalar arasındaydı, f/p oranı yüksek bir ürün çıkarmışlar, gayette serin çalışıyor söz edilen değerleri de vermiş
-
Teşekkürler. İlginç bir şekilde kaliteli dediğimiz üst seviye disklerin bile TBW değeri 500/600 bandindayken, 800TBW ye sahip diskin fiyatı, onu gercekten FP yapıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaDisk konusunda , gen4 harici çok fiyat avantajı görmüyorum hocam yurtdışından almayı gerektirecek. Pioneer hiç kullanmadım fırsatım olursa onunda bir incelemesini yaparim, ama genel olarak kullanımda M2 diskler arasında performans farkı standart kullanıcı nazarında çok belirgin olmuyor. Bu sebeple TBW değeri , dolaylı olarak seçilen kontrolcü ile uyum önem arz ediyor. Gen4 disklere geçişten önce , bana kalırsa daha çok zaman bu diskler sistemlerimiz de olacak. En azından kendim icin, yaptığım iş ve verim oranına bakarak bunu net soyleyebiliyorum. Bir de markasal bazda bakmak ta önemli tabiki , PNY yeni yada bilinmedik bir marka değil.
Tamamen duygusal aslında benim ki avatardan kaynaklı :) pioneer şuan ssd sini kullanmakla beraber yanına birde m2 arkadaş getirmek :) normal kullanıcı çokta önemli değil m2 dediğin gibi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Pioneer diyince aklıma araba teybi geliyor ne yalan soyleyim
Ellerine sağlık, değerlendirelim.
-
hocam, bu disk ile beraber crucial p5 ve adata xpg 8200 pro yu da test e tabi tutabilir misiniz? birde bu disk i daha dün bir inceleme sitesinde inceliyordum 250 ve 500 gb kapasiteli olanlarında ddr3 1 tb ve 2 tb olanında ddr4 cache bellek kullanılmış adatada durum nasıl bilmiyorum crucial de p5 de ise hem ddr4 cache bellek kullanılmış hemde micron kendi kontrolcüsünü kullanmış; uzun lafın kısası benim favorim crucial p5...
-
1tb olanını almayı düşünüyordum. Güzel inceleme eline sağlık.
-
-
Teşekkürler arkadaşlar. Dreamblue35, hocam ürünleri kullanmadım ama bir göz atacagim
Hocam adatadaki kontrolcü, bir çok diskte gördüğümüz eski kontrolcü, crucial ise geliştirmiş. İkisi arasında genel anlamda crucial bir tık daha önde görünüyor. lakin değerlendirmeleri eşit kapasitelerde yapmak gerekiyor. Genel performansta absürt farklılıklar olmayacağı da aşikar. Fiyat Performans olarak değerlendirmekte fayda var. Burada şöyle bir detay var, 500GB seviyesi için crucial 300TBW , Adata 320TBW ömür biçerken, PNY 800TBW ömür biçiyor. Aynı fiyat aralığında bana kalırsa PNY bir adım önde gibi görünüyor. Ha şuna da bakmak lazım, standart bir kullanıcı için aşırı önem arzetmiyor ama , daha yavaş ömür kaybı var sonuçta. Fiyatalrı hepsinin az çok aynı seviyede yada çok yakınlar.
https://forum.donanimhaber.com/test-ssd-ler-yarisiyor-10-ssd-tek-incelemede-bulustu--146506843
Şöyle bir inceleme buldum, Türkçe bir kaynak. Adam baya uğraşmışa benziyor, görmediyseniz faydası olabilir karar vermek için
-
sağolun hocam konunuzun takipçisiyim zaten, sizin sayenizde ssd lerin performanslarını bir nebze görmüş oldum, konudaki ssd lerden team force ve apacher ısınma ve skorlarda diğerlerinden daha iyi sonuçlar vermişler... bunlara crucial p5 de eklerseniz eğer çok çok iyi olur; keza ben 8200 pro ve crucial p5 indirimi kovalıyorum aciliyetim olmadığı için incelemeleri ve alan kişilerin yorumlarını dikkate alıyorum... bilgisayarım bozulunca yeni sistem toplamak zorunda kaldım düz sata ssd bile şu an bile hızlı geliyor 2. jenerasyon işlemcim yerine 10. jenerasyon intel işlemci baya bir fark yarattı bende nvme ssd almadan bu sistem tam performans vermez kanımca; neyse konudan sapmadan elinize sağlık diyorum: pny de artık indirim kovalayacağım ssdler arasında yerini alacak
-
Güzel ve detaylı bir inceleme olmuş elinize sağlık hocam incelemeleriniz sayesinde ssd diskler hakkında bayağı bir bilgi sahibi olduk.
1 Tb depolama için sandisk ultra 1 tb nvme modelini düşünüyordum ama incelemeye göre pny 1tb modeli daha iyi gibi.
-
Teşekkürler arkadaşlar. Sadece depolama amaçlı kullanılacaksa oyun vs. yani , bilindik bir markanın diski olması yeterli, merdiven altı disk alamdıktan sonra sorun yok. Dediğim gibi ben projelerimi JD512 içerisinde çalışıyorum, oyunlar sata sandisk 3D de duruyor. PNY nin TBW avantajı büyük, onun dışında söylediğin diskten de üst sınıf zaten. Aradaki farka değer yani. Sandisk 1TB 600TBW , PNY 1TB 1660TBW. Bana kalırsa ben aradaki fark bu kadar azken PNY derim :) Ha bunları fiyat farkı az olduğu için söylüyorum, yoksa TBW olayı kendi başına belirleyici değil. Etmenlerden biri sadece. Günlük 50GB yazan birisi, disk söylenildiği gibi 500TBW de ölürse , ortalama 10 sene kullanır diski :) Burada dram/kontrolcü vb. hususlar devreye giriyor. Bu sebeple PNY aslında şu fiyatıyla gayet hesaplı bir disk konumuna gelmiş oluyor esasen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Muten Baba -- 1 Mart 2021; 21:7:22 > -
selamlar, şu sitedeki incelemede nand ların tlc olduğunu belirtmişler bir yanlışlık mı var ?
https://www.kitguru.net/components/ssd-drives/simon-crisp/pny-xlr8-cs3030-1tb-ssd-review/all/1//
-
Hocam , Phison PS5012-E12-27 var onlarda, bendeki üründe ise PS5012-E12S-32 var. Çektiğim fotoğraflarda görebilirsiniz.
https://www.phison.com/images/products_datasheet/Consumer_PS5012-E12S_202011.pdf
E12S-32 olarak biten(bendeki) için 3D QLC belirtmişler, düz E12 olan zaten 3D TLC. Atladığım bir yer varsa bilmiyorum :) Esasında bu aynı yonganın yenilenmiş versiyonu demek, eski dediğimiz de aslında yeni bir yonga, oldukça da performanslı.
Kitgurunun incelemesi çok kapsamlı bu arada , suan piyasadaki disklerin çoğu SMI SM2262EN ile geliyor.
-
evet hocam doğru yazdınız, ülkemizde satışa sunulan 500gb versyon 3D QLS versyon önceki versyon 512gb 3D TLC olanı; yalnız şu farkı gördüm; TLC olan yonga QLC den daha performanslı imiş...
Benzer içerikler
- ruxim nedir
- seagate garanti sorgulama
- crucial ssd alınır mı
- twinmos ssd alınır mı
- hikvision ssd alınır mı
- en iyi harddisk markası
- ntfs nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X