Şimdi Ara

PNY XLR8 CS3140 1TB 1962 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.511
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Top Tier Pcie 4.0 ssd almayı düşünenler değerlendirebilir.

inventus
    PNY XLR8 CS3140 1TB SSD M280CS3140-1TB-RB 7500-5650MB/s M.2 2280 NVMe Gen3x4 SSD sabitdisk - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=11946

• yanlıs modele bakmıyorsam bayağı iyi fiyat gibi duruyor. Bu modelde soğutma bloğu yok diye biliyorum alacakların dikkatine.

• Tier S bir ürün. WD SN850'den yararlanamayanlar için güzel fırsat. Yeni seri öncesi daha da ucuzlamaları lazım ama kur malum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowtger -- 4 Ekim 2022; 10:42:52 >
  • snowtger kullanıcısına yanıt

hocam merhaba. bir sorum olacak. yeni sistem dizeceğim. yavaş yavaş bileşenleri topluyorum. şimdi ben indirim denk geldikçe bileşenleri yavaş yavaş alma kararı aldım ama yeni çıkacak anakartlar anladığım kadarı ile PCI 5.0 olacaklar. Şimdi bu m2 ssd PCI 4.0. Bunlardan alırsak uyum konusunda sıkıntı çıkar mı? veya herhangi bir farklı bir bileşende bu tür bir durumda uyumsuzluk durumu olur mu?

bir de sizce şu anki m2 ssler ddr5, yeni seri işlemci, yeni seri ekran kartı kullanılacak bir sisteme alınır mı? yoksa yeni seirler mi beklenmeli;?

• zamandayolculuketmişadam Z kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Gen 5.0 destekli anakartlarda geriye uyumluluk olacaktır. Yani Gen 5.0 slota ister 4.0 ister 3.0 nvme ssd takın, her türlü çalışır. Aynı şekilde 3.0 destekli slota da 4.0 ve 5.0 nvme ssd takabilirsin. Sadece hız farkı olacaktır. 5.0 bir nvme ssd teorik olarak 14000mb civarı hızları destekleyebilecek ama bu hızı sadece 5.0 slotu ile verebilecek. 4.0 slota takarsan ortalama 7000mb, 3.0 slotta ise 3500-4000 civarı hız verecektir.
    Açıkcası eğer amaç oyun ise 3.0 bir nvme ssd bile fazlasıyla yeterli hocam. HDD'den Sata SSD'ye veya Sata SSD'den NVME SSD'ye geçerken ki hissedilir hız farkı ne yazık ki Gen 3.0/4.0/5.0 arasında yok. Öte yandan PS5 için alacaksanız veya bilgisayarı render için kullanıp çok büyük boyutlu dosyalar ile haşır neşir olacaksanız en hızlı nvme ssdyi alın gitsin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sistem topluyorum sizce almalı mıyım? Yoksa Amazondan Kingston FURY Renegade 1TB'nin düşmesini mi bekleyim? Geçen ay 1800' gibi bir rakama satıldı.

• m.2 hiç kullanmadığım için soruyorum, çok mu ısınıyor da soğutma bloğu lazım bunlara. yoksa sadece %3-5 değer farkı mı yaşanıyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nuwanda87 kullanıcısına yanıt

Pci-e 4.0 modeller anakartta veya kendinden soğutma bloğuna sahip değilse ısınabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.