Şimdi Ara

Poco F2 Pro (veya MIUI 14) veri yedekle(yeme)me

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
43
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta da gördüğünüz gibi Poco F2 Pro telefon sahibiyim ve telefonumu yenilediğimden verilerimi yeni telefona aktarmak istiyorum.

Bunun elbet farklı yolları var, ancak ben bundan önceki tüm telefonlarımda (ilk defa Xiaomi/Poco gibi bir marka kullandım) telefonu kablo ile bilgisayara bağladığımda "neredeyse tüm" içeriğimi bilgisayara yedekleyebiliyordum (hatta çok eski telefonlar da dahil olmak üzere mesajları bile)

Telefonda şu an MIUI 14 sürümü var, ve telefonu kablo ile bilgisayar bağladığımda 3seçenek çıkıyor :

- "Veri aktarımı yok" (bilgisayarımda F2 Pro aygıtı boş görünüyor haliyle)

- "Fotoğrafları aktar (PTP)" (burada da tüm başlıklar altındaki tüm fotoğraf/video klasörlerim olmasa da "DCIM" ve "Pictures" başlığı altında bazı klasörlere ve içerikleirne erişebiliyorum)

- "Dosya aktarımı / Android Auto" (en geniş çeşitlilik sunan seçenek de bu, ancak bunda da aradığım her klasöre ulaşamıyorum. mesajlara ulaşabilmeyi geçtik en basitinden ses kayıtları bile yok!!!)

ben telefonumu yedeklerken yok bluetooth'dan gönder, yok bilmem ne programıyla yedekle, yok şununla şunu kurtar gibi ek bir şeyler yapmak zorunda kalmadan alışık olduğum üzere kabloyla bağlandığımda telefonumun tüm içeriğine erişebilmek istiyorum (şimdi de telefondan çok memnun olmama rağmen yine Xiaomi'nin bir modelini aldım, ancak ondaki HyperOs yazılım sisteminin de garip garip bugları var, orası da ayrı başlık konusu, bir ara yazarım, ama şimdiden acaba bunda da mı hata yaptım diye düşünmeye sevketmiyor değil)

örneğin telefonda bine yakın ses kaydı var, bunlar için zaten "tümünü seç" diye bir menü bile yok (güya var, ama "tümünü seç" diyince 50 tane seçip bırakıyor), teker teker seçmek zorunda kalıyorum, kafasına göre belli bir miktar üzerinde seçince seçimleri iptal edip başa atıyor, iptal olmayacak kadar çoklu seçmeyi başarıp BT ile gönderince bu sefer de gönderim bitince tüm seçimleri tekrar kaldırıyor, bir de bu göndermeyi başardıklarımı silme istediğimde nerede kaldığımı karıştırmadan aynı sınavı tekrar verip tekrar seçip ayrıca silmem gerekiyor... gibi saçma sapan bir sürü can sıkıcı tarafı var...

Bu MIUI'a özgü cins bir özellik mi, Android menüleri yüzünden mi oluyor (belki ayarlarda USB ile bağlanıldığında neler yapılabileceğinin sadece kablo bağlayınca çıkan seçenekler üzerinden değil, başka menü üzerinden bir ayarla da alakası vardır?), ben bu kablo ile bağlandığımda "ses kayıtları dahil" tüm verilere nasıl erişip bilgisayarıma yedekleyebilirim, bilgisi olan var mıdır???

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.