Şimdi Ara

Pocophone F1 elimizde: Fiyat/performans şampiyonu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
2
Favori
4.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam Xiaomi'nin kalitesi düşük ürün kullanımı yaptığı cihazlarında ekran çok büyük problem oluyor. Mesela Xiaomi Mi5'de kullandığı LG'ye ait IPS ekranlar çok ileri seviyede Ghost Screen sorununa sahip. Aldığım ilk 2-3 ay sorun yaşamadım ama daha sonrasında uzun kullanımlarımda Ghost Screen sorunu cihazdan aldığım tüm keyfi baltaladı.

Poco F1 yine iyi bir cihaz ama bununda ekranı bana böyle bir sorun çıkaracaksa bırakın Snapdragon 845'i içinde Intel i9 işlemci olsa bile almak istemem. Ekran sonuçta cihazla iletişim kurduğumuz en önemli nokta.

Nasıl yaparsınız bilmiyorum ama ekranını zorlayarak Ghost Screen ile veya başka bir sorunla ilgili test edebilir misiniz acaba? Mesela ekranı 1-2 saat sabit bırakıp bakabilirseniz belli olur sanırsam.

İnceleme için şimdiden teşekkürler Erdi Hocam.

• Video incelemelerin en büyük eksikliği gerekirse reklam olarakta yapılabilir ulaşacağımız kanallar ve fiyatı. Video altında bir bölümde oluşturulabilir. Tahmin, duyum dahi bir değer olur. Teşekkürler fx57

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Doğru bir noktaya değinmişsiniz. Mi6 ekranı mi5 tende sorunluydu. Hakkaniyetli yazınız için teşekkür ederim. Ve bu cihaz Çıkacağı fiyat segmentinde YALNIZCA işlemcisi için alınır. Kamerası sesi malzeme kalitesi çok çok iyi cihazlar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YediGüzelAdam kullanıcısına yanıt
    3.5mm ses çıkışın kalitesizliği, gereğinden fazla ısınan 820 işlemcisini vs. bir dünya şeyi daha yazardım ama uzatmak istemedim konuyu.

Evet bu cihazları kullanıyoruz ancak fanboy da olmaya gerek yok. Kötü yerlerine kötü demedikten sonra forumda yazmanın mantığı yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam insanlara doğruyu söyleyenler ürünlerin cihazların eksiğini kusurunu söyleyenler sevilmiyor. bizim ülkede fanatik olacaksın. X markası yaptı mı ovvv en iyisi bu diyeceksin, daha iyisi yok diyeceksin herşeyiyle kusursuz olmuş diyeceksin mükemmel harika diyeceksin. YOKSA SEVİLMEZSİN. Sonra bir fan kitlesi gelir holiganlar gibi saldırır. Halbuki markaların gelişmesini istiyorsak eksiklerini kusurlarını hatalarını söylememiz gerekir. İyi forumlar,

• Sırf "Suick Charge" için bile alınır.

Dünyada bi tek bunda var. sm=[evillol. gif]

Dedikleriniz çok doğru olsa bile önemi yok,çünkü kimseye güvenmiyor,güvenemiyoruz bu telefon alırkende,araba alırkende böyle konu ile alakası yok lakin anlatmak istediğimin ne olduğunu anlatan bir video tavsiye ederim. https://youtu.be/n_JIFilIuV0?list=WL

• Marka fanatiği gibi davranmaya tabi ki gerek yok. Ama, bir kullanıcı üründen ne beklediğini ve nelerine para ödemeyeceğini bilebilmelidir. 1000 Dolar yahut 600 dolarlık cihazlarla 300'lük cihazı ne malzeme kalitesiyle, ne de kamerasıyla kıyaslayamayız. Ne kadar köfte, o kadar icraat :)
    Ben çok şey beklemem telefonlardan; Depolama birimi hızlı olsun, Ram'i çok olsun, işlemci olabildiğince güncel olsun ve bataryası iyi gitsin. Ve tabi ki ucuz olsun. Kamerayla zırt-pırt oynayan bir kullanıcı değilim ve kılıfsız kullanmam cihazımı. Her sene yeni modeller çıkıyor. Hepsine yetişemeyiz değil mi? Minimum 2-3 sene gitsin yeter bana. Hemen kakılan, kasılan, takılan, tıkanan cihaz istemiyorum. O yüzden Poco gibi ürünler tam benlik. TR'ye gelince alacak mıyım? Hayır. Çünkü bendeki Op5t en az 2 sene daha götürür beni :)

Bu kadar kasmaya gerek yok. Google pixel dışında ki hepsi dandik. Meizu 16 nın gece çekimlerine baktım mi 8 gibi hiç iyi değil. İki sene önce çıkmış google pixel bile daha iyi çekiyo. Ayrıca ekrandan parmak izi okuma oldukça yavaş çalışıyo. Music için özel DAC larda hikaye tamamen pazarlama oyunu. Yok Hi-Fi ses miş denedim hiç farkı yok. Kaç senelil lg g2 ile aynı kalite. Ee ne anladım ben bu işten.

Mi6'ların bir dönem home butonu sıkıntısı oldu belli bir süre hatalı ürettiler ama bu çok az cihazı kapsıyor, ghost screen ise lg panellerin sorunu yani lg panel kullanan tüm telefonlarda çıkıyor jdi'da böyle sorun yok.

Gelelim fiyat konusuna ben 11 ay önce 1800 liraya aldım o dönem Nokia 8 +3000 lira, u11 +3000 lira, one plus 2300 lira gibiydi o şartlarda insanlar mi6'fan başka f/p telefonu ne alabilirdi? İşte tam bu dönemde mi6 deli gibi sattı Türkiye'de.

Ama fazla fanboyu var haklısın o konuda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözünüzü seveyim şu videolar için doğru dürüst çalışan player kullanın artık kaç yıl oldu hep sorun. Youtube embedded olarak yayınlayın bari

• bence hiç bakmamışsınız Google Pixel piyasanın en dandik cihazlarından biri Nexus serisi de öyleydi. Pixel 2 ile doğru düzgün bir marka oldular 16 yı bilemem anca 16 Plus fotoğraf konusunda mi8 e p20 pro ya fark atmış nereden baktıysanız bir daha bakın ayrıca o ses çipleri çok farkediyor. gidipte mp3 dinlersen aradaki farkı zor anlarsın. gidipte 30tllik kulaklıkla dinlerse zor anlarsın. Lg G2 nin ne hoparlör ses kalitesi ne de gücü şuanki birçok cihazın fersah fersah altında kulaklık çıkış gücü de öyle

Flac pcm dsd dds vs kavramları bilmiyor. ve yalnızca mp3 dinliyorsanız

Doğru düzgün bir kulaklığınız yoksa

müzik kulağınız ve Dac destekli iyi bir playerınız yoksa zaten anlamazsınız.

ben müzik uzmanı değilim hatta audiofil demem bile doğru olmaz. ama uzun süreler sarfettim ve Bu cihazları inceleyen global forumlar var sizin dediğiniz gibi ne hikaye ne basit ne de işe yaramaz.

nasıl ki tıp ilmiyle uğraşmayan 2dakika kitap bakıp tıptan anlamaz

nasıl ki bir telefon tamircisinin yaptığı işe 2 dakika bakıp ondan anlamaz hatta ne yaptı diyerek emeğinin hakkını gaspeder

nasıl ki Resim çizen bir ressamın kalem vuruşlarına bakıp 2 dakika da ressam olunmaz.

Öyle de emek vermeden müzik ve sesten, veya fotoğrafçılıktan konuşulmaz.

• Erdi bey emeğinize sağlık.

Ses kalitesinden iyi verim almak için kulaklığın önemini biliyordum ama music playerin öneminini bilmiyordum. Teşekkürler. Ayrıca evet sadece mp4 ve mp3 fotmatlarındaki parçaları dinledim. Demek o yüzden lg v10 da olan quad dac ın kalitesini hissedemedim. Uyarı için tekrar teşekkür ederim.

• Hangi kulaklık ile test yaptınız. Kulaklıkta Hİ-Fİ desteklemesi lazım ki iyi bir deneyim alasınız.
    Xiaomi kulaklık konusunda bence halen daha kötü. İlerleme kaydetmek yerine ürünleri ısıtıp ısıtıp bize sunuyorlar. Hyrid 2 modelini aldım çokta ses anlamında mükemmel değil bas sesler tizleri kapatıyor ve rahatsız ediyor.
  • mp3 ler kaliteyi öldürür sesteki tizler basslar birbirine yakınlaşır birçok arka ses kaybolur. Açıkcası anlayışlı yazınız için ben teşekkür ederim. V30 da bu konuda başarılı diyorlar mesele dac koymak değil dac ın gücü ve yanında ki opası amplifikatör vs de önemli

Pro7 Plus da çift 32bit 384Khz dac bir adette amplifikatör ve opa var. Keza Nubia ve Vivo da bu konuda iyi. Çeşit çeşit dac markası var ve en iyici Asehi Kasei Sonra Cirrus Sabre gibi markalar geliyor

• intel7mix kullanıcısına yanıt
    bende zaten kötü diyorum hocam 70 doları sony ye meizu ya sennheiser a yatırsan çok daha iyisini bulursun şuan sennheiser da da şikayet arttı.

Xiaomi nin Type-C sinde Hires ANC vs vardı materyal tamamiyle plastik sadece kulaklıkların yarısı zirkon(kaliteli materyaldir ama rock zirkon denilen 10dolarlık kulaklıktada var. Yani tek başına fiyat unsuru değil) kablonun diğer yarısı ise ip örgü kopmasın daha dayanıklı olsun diye düşünülmüş kablosu adininde ötesinde incecik ve dayanıksız ve Ne hiresi hires ne anc si anc ses berbat gürültü engelleme vasat SONY nin Z2 ile çalışan NC31EM si bundan 9-10kat daha iyi gürültüyü absorbe ediyor ve sesi daha temiz

Bunun karşısında meizu flow Ne Hires sertifikası var(bu desteklemediği anlamına gelmiyor sadece sertifikaya para ödenmemiş) ne de ANC veya DNC çok yazmak istemiyorum ama malzeme kalitesi içerik bolluğu kutu tasarımı herşeyiyle bu cihaz takla attırır xiaomi ye

Şuan ise Live buldum emanet denedikten sonra Audiofil bir arkadaşa yollayacağım SHURE Westone gibi markaları kullanan ne öğrenirsem kardır bilmemek ayıp değil. Ben benden çok bilen bilgisini paylaşan insanlardan memnunum.

• videodan izlediğim kadarıyla telefonun aydınlatması çok kötü

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.