Şimdi Ara

PÖH askerlik şartı mağdurları içeri yardım lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar herkese yardım istediğim konu bildiğiniz üzere geçen günlerde lise mezunu arkadaşlara polis özel harekat alımları açılmıştı fakat askerlik şartı vs. gibi mağdur bırakan maddeler vardı bunun için bir imza kampanyası açtım destek olmak isteyen arkadaşlarım veya benim gibi bu durumdan mağdur olmuş arkadaşlarım var ise sizlerden yardım bekliyorum 30 saniyede yardımcı olabilirsiniz bizlere

ilgili link;
    https://www.change.org/p/i%C3%A7i%C5%9Fleri-bakanl%C4%B1%C4%9F%C4%B1-lise-mezunu-p%C3%B6h-al%C4%B1mlar%C4%B1-i%C3%A7in-askerlik-%C5%9Fart%C4%B1-kalks%C4%B1n

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.aslan -- 21 Ağustos 2016; 20:58:30 >

• upupup haydi beyler bir yardımınız dokunsun bakıp çıkmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.aslan

upupup haydi beyler bir yardımınız dokunsun bakıp çıkmayın
    28 kişi bakmış 1 kişi bile cevap atıp destek olmamış harika gerçekten sağolun beyler
  • Ayni durumdayim atacam imza bnde katilamiyorum
  • Askerlik şartı kalkarsa liseden mezun adamda girebilir demektir.Liseden yeni çıkmış bir veledide asla 6 ayda özel harekatçı yapıp teröristlerin üstüne salmazlar.Benimde işime gelir kalkması ama pek taraftarı değilim.Üstelik kpss puanı aranmamasıda saçma olmuş.Kpss olsa kimse başvurmayacağı için kaldırmışlar puanı.
  • Kubilaya katiliyorum. Ama yinede imza atacağım.
  • Dedikleriniz doğru fakat liseden çıkmış her veledi de kalktı diye oraya almayacaklar tabi ki sonuçta bir eleme eğitim sistemi var ilk mülakat kısmı gibi ondan sonrasında sert bir eğitim var bakalım herkes yapabilecek mi dediğim gibi bir eleme sistemi olduğu için o veletlerin aklı başında değilse zaten olamayacaklar benim de polisliğe hazırlanışımın ikinci senesi fakat 2 sene pmyo okuyup başvuru yapmak yerine direk başvuru yapmak daha iyi değil mi sizce 2 senelik bir vakit kaybı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.aslan -- 21 Ağustos 2016; 21:18:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: e.aslan

Dedikleriniz doğru fakat liseden çıkmış her veledi de kalktı diye oraya almayacaklar tabi ki sonuçta bir eleme eğitim sistemi var ilk mülakat kısmı gibi ondan sonrasında sert bir eğitim var bakalım herkes yapabilecek mi dediğim gibi bir eleme sistemi olduğu için o veletlerin aklı başında değilse zaten olamayacaklar benim de polisliğe hazırlanışımın ikinci senesi fakat 2 sene pmyo okuyup başvuru yapmak yerine direk başvuru yapmak daha iyi değil mi sizce 2 senelik bir vakit kaybı oluyor
    Desteğin için teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Askerlik şartı kalkarsa liseden mezun adamda girebilir demektir.Liseden yeni çıkmış bir veledide asla 6 ayda özel harekatçı yapıp teröristlerin üstüne salmazlar.Benimde işime gelir kalkması ama pek taraftarı değilim.Üstelik kpss puanı aranmamasıda saçma olmuş.Kpss olsa kimse başvurmayacağı için kaldırmışlar puanı.

Adam söylenecekleri söylemiş bir kaç eklemede ben yapayım

öncelikle kpss şartını kaldırması ve lise mezunlarını alması gayet mantıklı olmuş çünkü çemberi genişletmiş çok adam alacağı için bunu yapması gerekir ve bu sayede en iyi adamları seçmesi dahada kolaylaşır

askerlik şartını kalmasınlar çünkü askerlik yapmış o çileyi görmüş ve ona rağmen tercih edecek kişiler başvursun diyor sen ana kucağında 26 - 27 yaşına kadar askerden kaç sonradan özel harekatın maaşı iyi diye polis ol o işleri gececen kardeşim

• e.aslan kullanıcısına yanıt
    Aslında benim için askerlik şartından daha önemlisi kpss şartı aranmaması.Şöyle diyebilirsiniz tabi birisi vardır vatan aşkıyla yanıyordur ama puanı nedeniyle polis olamıyordur.Ama yinede polis dediğin kişi belli bir başarı elde etmiş kişi olmalı.Sokakta öyle adamlar var ki hayrete düşersin söylememe gerek yok,ha bunlar büyük ihtimal mülalatta elenir zaten ama baya bi adamda geçer bu şekilde olan.
  • askerlik konusunda benim işimem yaramamasına rağmen aynen katılıyorum.Kpss içinfe bence az da olsa bir puan belirlenmeliydi.
  • Adam oraya boşuna koymadı askerlik şartını,askerde silah ve düzen eğitimini almış adama polislik derslerinin okutup polis yapacak yani o şart olmasa böyle bir alım yapmazlar, eğer ki askerlik şartı kalkarsa pmyo okuyan adamlara haksızlık olur adam özel harekata girecek adamla aynı statüde, ama pmyo'da ki adam 2 sene okuyacak,özel harekat olacak adam 6 ayda polis olacak, olmaz o iş.
  • Aynen katılıyorum yahu adam okul yüzü bilmiyor kpssdir sınavdır şudur budur haberi yok kpssden 55 puan yap bari hiç olmazsa eli kalem tutumuş diyelim sokakta köşe başlarında dolanan çar çakal adamı alıp yüksek rütbelere getirirsen kuvvet zehirlenmesi denen olayı yaşar devlette bu tür çalışan zamanında torpille girmiş ilkokul lise mezunu birçok dangalak adam var hepimizin karşısına çıkmıştır böyleleri
  • Ben de lisans mezunu askerlik kurbanıyım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BAE0C551

Aslında benim için askerlik şartından daha önemlisi kpss şartı aranmaması.Şöyle diyebilirsiniz tabi birisi vardır vatan aşkıyla yanıyordur ama puanı nedeniyle polis olamıyordur.Ama yinede polis dediğin kişi belli bir başarı elde etmiş kişi olmalı.Sokakta öyle adamlar var ki hayrete düşersin söylememe gerek yok,ha bunlar büyük ihtimal mülalatta elenir zaten ama baya bi adamda geçer bu şekilde olan.
    @PRİSON BREAK- Yorumunuz için teşekkür ederim fakat söyledikleriniz bir çok kişi için de geçersiz ben kendimden örnek vermek durumundayım ben doğruya doğru okumadım ve okulu da hiç sevmedim bu zamana kadar meslek sahibi olmak istedim ve 5 sene bir mühendislik firmasında çalışıp mesleğimi elime aldım bunun yanında bir çok meslek dalında da çalıştım ve öğrendim şimdi amacım askerlikten kaçmak değil kesinlikle yarın yollasınlar yine giderim fakat ben bu zamana kadar bir yandan çalışıp bir yandan açık liseden şuanda üniversiteden okulumu bitirmek istedim pöhün maaşlarından az çok haberiniz vardır aynı parayı ben yine bir işe girsem kazanırım bunun için böyle riskli bir meslek de seçmeme gerek yok fakat benim ve benim gibi benzer arkadaşlarımın sorunu para değil ilk önce vatandır o yüzden belli başlı kişileri bu genellemeden ayırıyorum he bana sorarsanız bende tabi ki para için yapan adamı bu meslekte görmek istemem sizin de düşüncelerinize kesinlikle %100 hak veriyorum.

@kubilay61 kpss olsun benim için sorun değil fakat askerlik bir sorun ben bu haberi duyduğum ilk gün tecilimi bozup askere gitmek istedim ki gelince hemen başvuru yapabileyim diye fakat ya tek seferlik bir şey ise diye öyle ortada kaldık biz de onaylanmasını bekliyoruz kanunun ama dediğim gibi bir eleme eğitim sistemi olduğu için ben öyle çok korkmuyorum zaten kafası bozuk,daha çocuk ve bunun türü boş insanlar hemen elenicekler bu kısımlarda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.aslan -- 21 Ağustos 2016; 21:33:09 >

• Şuana kadar 2 kere PÖH alımı yapıldı.Toplamda 10.000 kişi alındı.İkisindede baraj puanı 50 idi.Hadi bundada 45 veya 40 yap.Bende sizin söylediğiniz nedenden puan gelmesini istiyorum.Zerre polislik sevgisi vs olmayan,serseri,ipsiz sapsız adam şimdi damlayacak oraya.
  • e.aslan kullanıcısına yanıt
    Benim düşüncem tek seferlik bir alım olacağı yönünde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BAE0C551

Benim düşüncem tek seferlik bir alım olacağı yönünde.
    Evet alımlar tek seferlik olacağını içişleri bakanı efkan ala açıklandı zaten geçen günlerde tek takıldığım nokta geçen sene kpss ile 5 bin kişi aramışlar 4 bini zor bulup yarısından çoğu direk elenmiş diyordu programda şimdi çoğu kişi askerlik şartından dolayı veya yaş düzenlemesinden dolayı ortada kaldı acaba başvurular 10 bini bulabilecek mi benim bir nebze umudum var kalkmasından yöne başvuruları 10 bini bulamazsa diye fakat uğraşmadan bir sonuca da varamayacağımız için bir yandan böyle imza çalışması yapmak istedim bir yandan pmyo için zaten ders çalışmaya devam ediyorum bakalım hakkımızda hayırlısı olsun umarım gerçekten isteyen gençlerimizi bu mesleğe kabul ederler :)

• İmzaladım. Uplayalım
  • Sınav şartı olmamaaı nedeniyle 10bini hayli bir geçeceğini düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.