Şimdi Ara

Polisler nasil cagirir

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.736
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • polisler ifadeye telefonla arayarak mi cagirir ?

sadece 1 defa mi ararlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Polis İfade için Çağırdığında Yapılması Gerekenler

Polisler bir suçla ilgili ifade vermek istediklerinde sizi arayabilir veya yazılı olarak bildirebilirler. İfadeye çağırılırsanız, aşağıdaki adımları izlemeniz önemlidir:

• Polis aradığında, kendinizi doğrulayın ve neden aradıklarını sorun.
    • İfadenin yeri ve zamanı konusunda net bilgi alın.
    • İfade vermeden önce, bir avukatla görüşmeyi düşünün.
    • İfadeye giderken, yanınızda kimlik kartı gibi kimlik belgelerinizi getirin.
    • İfade verirken, dürüst ve doğru olun. Bilmediğiniz konularda tahminde bulunmayın.
    • İfadenizi verdikten sonra, bir nüsha isteyin.
    • Emniyette ifade verdikten sonra, genellikle soruşturma devam eder. Soruşturma tamamlandıktan sonra, hakkında herhangi bir işlem başlatılıp başlatılmayacağı bildirilir.

Polisin İfadeye Çağırma Yolları

Polis, ifadeye çağırmak için çeşitli yöntemler kullanabilir:

• Telefon: Polis, sizi arayarak ifadeye çağırabilir.
    • Yazılı Bildirim: Polis, size ifadeye çağrı içeren yazılı bir belge gönderebilir.
    • Şahsen: Polis, evinize veya iş yerinize gelerek sizi ifadeye çağırabilir.

Önemli Uyarılar

• Polis ifadeye çağırırken, neden ifade vermek istediğini size söylemek zorundadır.
    • İfadeye gitmek zorunludur. Eğer ifadeye gitmezseniz, zorla getirilebilirsiniz.
    • İfade verirken, yalan söylemek veya gerçeği saklamak suçtur.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir dava için İfade vermen gerekiyorsa telefonla çağırırlar, 1-2 kez ararlar, memura kibar davranı 'müsait olur olmaz geleyim' gibi cevap verirsen seni idare ederler, ha diyelim memura ters konuştun nerdeysen ora gelip seni alır, gitmezsen evine gelirler.
  • 155 olarak mi aranir yoksa sabit hattan falan mi
  • Genelde cep no ile arıyorlar, bazen de sabittwn
  • Germiyanlı kullanıcısına yanıt
    Dava için dediniz ya. Bunlar edevlette dava sorgusunda vs gorunur mu
  • Evet görünüyor.Aslında evine tebliğat filan da gelmiş olmalı.Sen ona cevap vermeyince polise intikal eder
  • Hacı hakkında bir şikayet varsa polis telefonla çağırır. Karakola gidip ifade verirsin. Savcı ona göre davayı açar yada takipsizlik verir.

Dava açılırsa edevlet sorgulamada gözükür. Tebligat da gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MirageDagger -- 31 Mart 2019; 22:26:42 >
  • 1 hafta önce ifade verdim daha.
    Cep numarasından arıyorlar.
    Beni bir kaç kez aradılar.Ancak o numara polisin kendi kişisel numarası mı yoksa o şubeye ait bir numara mı bilmiyorum.

Ayrıca 155 numarası seni arayamaz.O olay uydurma.Ancak bazı uyanıklar birilerini dolandırmak/işletmek için bazı programları kullarak 155'den arama gelmiş gibi gösterebiliyor.Bu sayede telefon ekranında 155 yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 1 Nisan 2019; 23:2:41 >
  • Kendi cebi ile arayabilir, şube telefonu ile arayabilir. 155'ten arama gelmez. Beni dava için aramışlardı gittim ifade verdim vs.
  • Benimle resmi nikahlı olduğu halde boşanma sürecindeki şahsiyet canı sıkıldıkça polise şikayet ediyor. Kadın diyemiyorum çünkü kadının şerefi olur ve şerefli bir kadın küçük çocuklarına rağmen fuhuş yapmaz. Çocuklar bana geldiklerinde "Annem ve Ahmet Amca ile beraber yatakta aralarında uyuyorum" diyor.
    Diğer çocuk anne sıfatı bile hak etmeyen bu şahsiyeti nasıl bir halde gördüyse adını bile anmıyor ona gitmek istemiyor.

Bu zatın ilk şikayetinde polis gece yarısı arayıp "En yakın zamanda ifadeye gel" dedi.
    İkinci şikayetinde sms gönderip Asayiş Büroya davet etti.
    Ben bu şahsiyeti şikayet edince bırakın polisin ifadeye çağırmasını soruşturma bile açılmıyor. Çocuklardan uzaklaştırin diyorum mahkeme red ediyor.
    Bakanlığa yazıp çocukların devlet korumasına alınmasını istiyorum ama cevap bile verilmiyor.
    Zatın mensubu olduğu fuhuş çetesinin devlet içinde uzun kolları olduğuna inanmaya başladım...

Son çare Müge Anlı...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.