Şimdi Ara

Polo 1.4 85 PS - Corsa 1.3 CDTI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BenGiDeR

Yakın zamanda clio 4 çıkacak bence bekleyin ucuza 1.5 dci clio 3 alın mutlaka kampanya falan yaparlar baya karınız olur. Malzeme kalitesi olarakta B segment araçlar arasında pek fark yok kalite istiyorsanız en az c segment araç bakın derim.

O kadar da değil... Polo Comfortline ile Toyota Yaris(sahipleri kızmasın) arasında malzeme kalitesi bakımından kayda değer fark mevcut.

Aynı şekilde Honda Jazz'ın da yalıtımı bir Renault Clio'ya göre epey farkediyor.

Konu sahibi arkadaşımız Yıllık km miktarını belirtebilirse daha çok yardımcı olabiliriz gibime geliyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

Yakın zamanda clio 4 çıkacak bence bekleyin ucuza 1.5 dci clio 3 alın mutlaka kampanya falan yaparlar baya karınız olur. Malzeme kalitesi olarakta B segment araçlar arasında pek fark yok kalite istiyorsanız en az c segment araç bakın derim.

O kadar da değil... Polo Comfortline ile Toyota Yaris(sahipleri kızmasın) arasında malzeme kalitesi bakımından kayda değer fark mevcut.

Aynı şekilde Honda Jazz'ın da yalıtımı bir Renault Clio'ya göre epey farkediyor.

Konu sahibi arkadaşımız Yıllık km miktarını belirtebilirse daha çok yardımcı olabiliriz gibime geliyor...

"...yılda 24-25000 km yapıyorum en az,..." Konu sahibinin belirttiği yıllık kilometre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aydoğan*

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

quote:

"...yılda 24-25000 km yapıyorum en az,..." Konu sahibinin belirttiği yıllık kilometre.

evet yılda 25000 km yapıyorum,tesk ler aydogan..

• Ben olsam yeni aveo 1.3 lt alır 1000 liraya da ziebart gibi bi yerden sağlam yalıtım yaptırırdım. Yine öbürlerinden ucuza gelir ve çok daha güvenli, çok daha sessiz bir aracım olurdu. LTZ ise 95 BG olduğundan az bişey fazla yakar ama sürekli uzun yol yapılıyorsa değer. İki araç arasında ise 1.6 TDI olmak kaydıyla ESP ve yan hava yastığı ekletebiliyorsanız polo derim. Yoksa bi gün bunlar yüzünden sizin veya bir yakınınızın canı yanarsa yazık olur.
  • dizel olsunda..
  • 2012 Polo 1.4 confotline'im var hocam ortalamam su anda 6.1Lt yani km'de 0,29kr! hicte cok yakmiyo bende tdi alcaktim arada 8000 fark olunca yilda yaptigim 12000km ama siz 25000 yapiyosaniz dizel sart. Ha bluemotion ekonomi bazli arac oldugu icin ic mekan kalitesi comfortline'a göre kötu!(plastikler sert vs) Corsa'da güzel araba ben corsa düsünürdüm ama onunda kasasi eskidi yakinda degisir herhalde.Durumunuz varsa 1.6 tdi alin mis gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ben olsam yeni aveo 1.3 lt alır 1000 liraya da ziebart gibi bi yerden sağlam yalıtım yaptırırdım. Yine öbürlerinden ucuza gelir ve çok daha güvenli, çok daha sessiz bir aracım olurdu. LTZ ise 95 BG olduğundan az bişey fazla yakar ama sürekli uzun yol yapılıyorsa değer. İki araç arasında ise 1.6 TDI olmak kaydıyla ESP ve yan hava yastığı ekletebiliyorsanız polo derim. Yoksa bi gün bunlar yüzünden sizin veya bir yakınınızın canı yanarsa yazık olur.

Pardonda yan haayastigi mi kurtaricak sizide sart kosuyosunuz? esp dediginde olmazsa olur viraja az yavas girersin bitti gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Polo tdi icin fazladan 2-3bin tl vermek yerine corsa enjoy cdti yeterlidir.ben kendim corsa kullanicisiyim memnunum oneririm.
    Edit:aracimda 4 airbag esp cruze control var.O kadar da donanimsiz degil corsalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan99747 -- 11 Nisan 2012; 10:35:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Polo tdi icin fazladan 2-3bin tl vermek yerine corsa enjoy cdti yeterlidir.ben kendim corsa kullanicisiyim memnunum oneririm.
    Edit:aracimda 4 airbag esp cruze control var.O kadar da donanimsiz degil corsalar

onca araca bindim bir fırsat bulupta dizel corsayı test edemedim..yalıtım nasıl, çok ses alıyormu içeri?
  • dostum o araçların hepsi 100 km nin üstüne çıkınca içeri yol ve motor sesi alır. beklendinize göre değişir. ben çok hız yapmadığımdan sorun yok yaptığım zaman da zaten acele olduğum için konforu düşünmüyorum bile.

ancak yukarda 1.2 polo önerenler olmuş çoook güçsüz kalır. şu anki multijet bile daha iyi çekiyordur.
    1.4 polo ise çook fazla yakar. (25 bin km için)
    1.3 95 hp kullanan bir kaç marka model var. çok performanslı ve yakıtı çok düşük.
    imzamdaki aracı herkese öneriyorum. 1.3 95 hp acoflex start- stop hız sabitleme standart. manuel kararan dikiz ayna da var. (esp yok) yakıtım full şehir içi 4.3 litre.
    ayrıca dünyada en az arıza oranı olan marka-model. çok araştırmıştım. %3 falandı galiba arıza oranı.
    aracımı almak isteyip de 2. eli yüksek istediğim için sıfır alan arkadaşlarım var.
    aynı motoru kullanan araçlara bakmanı tavsiye ederim. euro5 norm olduğundan yakıt daha düşük. beygir yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: elcas

dostum o araçların hepsi 100 km nin üstüne çıkınca içeri yol ve motor sesi alır. beklendinize göre değişir. ben çok hız yapmadığımdan sorun yok yaptığım zaman da zaten acele olduğum için konforu düşünmüyorum bile.

ancak yukarda 1.2 polo önerenler olmuş çoook güçsüz kalır. şu anki multijet bile daha iyi çekiyordur.
    1.4 polo ise çook fazla yakar. (25 bin km için)
    1.3 95 hp kullanan bir kaç marka model var. çok performanslı ve yakıtı çok düşük.
    imzamdaki aracı herkese öneriyorum. 1.3 95 hp acoflex start- stop hız sabitleme standart. manuel kararan dikiz ayna da var. (esp yok) yakıtım full şehir içi 4.3 litre.
    ayrıca dünyada en az arıza oranı olan marka-model. çok araştırmıştım. %3 falandı galiba arıza oranı.
    aracımı almak isteyip de 2. eli yüksek istediğim için sıfır alan arkadaşlarım var.
    aynı motoru kullanan araçlara bakmanı tavsiye ederim. euro5 norm olduğundan yakıt daha düşük. beygir yüksek.

Full şehir ici 4 litre ha?Hangi şehirmis bu merak ettim.Değerler böyle ise uzun yolda 3 litre ile gider herhalde.Şehir ici hız ortalaman nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: meganers

quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ben olsam yeni aveo 1.3 lt alır 1000 liraya da ziebart gibi bi yerden sağlam yalıtım yaptırırdım. Yine öbürlerinden ucuza gelir ve çok daha güvenli, çok daha sessiz bir aracım olurdu. LTZ ise 95 BG olduğundan az bişey fazla yakar ama sürekli uzun yol yapılıyorsa değer. İki araç arasında ise 1.6 TDI olmak kaydıyla ESP ve yan hava yastığı ekletebiliyorsanız polo derim. Yoksa bi gün bunlar yüzünden sizin veya bir yakınınızın canı yanarsa yazık olur.

Pardonda yan haayastigi mi kurtaricak sizide sart kosuyosunuz? esp dediginde olmazsa olur viraja az yavas girersin bitti gitti

Siz bu kafayla devam edin ama başkalarının canıyla oynamayın rica ediyorum. Mesela şahin alıp 30la giderse de bişey olmaz. Ha bir kamyon gelip altına alırsa o başka öyle mi? Garip yorumlarınızı kendinize saklayın. ESP viraja daha hızlı girilsin diye konulmuyor. Beklemediğiniz keskinlikte bir viraja sert girerseniz, ani şerit değiştirmek zorunda kalırsanız vs. yolda tutmaya çalışıyor sizi. Yani evet yan hava yastığı yandan gelen darblerede b sütünununa veya vuran araca kafa atmanızı engellerken ESP kazayı olmadan önleyebiliyor. Dediğim gibi siz hava yastığı da almayın kaza oalcaksa kolunuzu kafanıza götürüp kendinizi korursunuz.

NOT: 1 saat önce bir işçiyi fabrikada kamyon ezdi. Şuan yoğun bakımda. Kulağı filan koptu dikmeye çalışıyorlar. O yüzden kaza nerde ne şekilde olacak asla bilemezsiniz. Yavaş gitmekle filan olmuyor bu işler. Bu yüzden biraz sert cevaplamış olabilirim ama insan hayatını parayla markayla değerlendirmeyiniz.

Şu vidyoyu sakince bir izeleyin ve yan hava yastığı ve ESP olmadığını düşünün (ESP kapalı hali de var vidyoda). ESP olmadığı için direksiyon hakimiyetini kaybedip yoldan çıktığınızı ve bir ağaca yandan vurduğunuzu düşünün. Bu testler boşuna yapılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kesbi -- 11 Nisan 2012; 13:46:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: baha'THE'r

quote:

Orijinalden alıntı: gokhan99747

Polo tdi icin fazladan 2-3bin tl vermek yerine corsa enjoy cdti yeterlidir.ben kendim corsa kullanicisiyim memnunum oneririm.

onca araca bindim bir fırsat bulupta dizel corsayı test edemedim..yalıtım nasıl, çok ses alıyormu içeri?

Tabi bi C ve D sınıfı gibi bir yalıtım beklemeyin ama sınıfından daha iyi bir yalıtımın olduğunu söyleyebilirim.(poloyu bilemeyeceğim kullanmadım.).Ayrıca arabamın süspansiyonlarından çok memnunum.Çukurlarda vs ses yapmıyor zıplatmıyor.
    İyi bir lastikle yol sesini azaltmanız mümkün.

Hayırlı olsun şimdiden.

• Yılda bu kadar çok km yapıyorsanız benzinli araç hiç düşünmeyin derim. Benim aracım Polo 1.6 TDI, yakıt tüketimi olarak 1,5 sene kadar kullandığım Megane 1.5 DCI 85 likten daha fazla yakıyor özellikle de çok dur kalkın olduğu durumlarda. Ama uzun yoldaki tüketimi oldukça iyidir.
  • iki aracıda kullandım. ben punto evo yu tek geçerim
  • Bu kadar km yapıyorken bence de benzinli araç düşünmeyin.. (Aydoğan hocama teşekkür ediyorum düzeltme için)
  • Siz en iyisi şu c3 bakın. Herkes kendi arabasını öneriyorken bende öneriyim bari. Alırsınız comfort plus yan airbag lerden tutunca cruise control den elektrikli yan camlar a kadar hersey var. Ekstra olarak e hdi ler sehir ici 3.6 yakar. Benim kullandıgım 5 yakar. Bir de zenith cam alırsınız cam tavan niyetine kullanırsınız. İnceleyin. Memnun kalacagınızdan eminim.
  • 1.4 85 PS motor ocağınıza incir ağacı diker hocma yılda 25.000km yapıyorsanız. Corsa 1.3CDTI , Polo 1.2TDI veya Polo 1.2 + LPG mantıklı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudost

iki aracıda kullandım. ben punto evo yu tek geçerim

aslında punto evo da düşünebilirim..malzeme kalitesi nasıl evonun?

@K.B.R.O c3 çok hoşuma gitmiyor benim, c4 iide onunda fiyat yüksek işte..
  • Polo kadar tipi olmasada corsa mantikli dizel sonucta kendini kanitlamis bir motor multijet motoru.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.