Şimdi Ara

Polo 1.4 85 PS - Corsa 1.3 CDTI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
1
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

muhtemelen bu araçların kıyaslaması daha önce bir çok kez yapılmıştır ancak şu anda erişemedim..
    Polo 1.4 85 PS - Corsa 1.3 CDTI bu iki araç arasında kaldım arkadaşlar..şuanda albea kullanıyorum 1.3 multijet, değiştirmek isteme sebebim öncelikle malzeme kalitesizliği..
    yılda 24-25000 km yapıyorum en az, bu yüzden dizel daha mantıklı geliyor ancak, polo 1.4 benzinli için az yakar diyorlar..donanım, malzeme kalitesi, yakıt durumlarını göz önünde bulundurduğunuzda, tercihiniz ne olurdu?
    bu arada sıfır alıcam aracı..bu fiyatlara yakın önerebileceğiniz başka araçlarda varsa paylaşmanızı rica ederim..

tşk ler..

• bu arada polo 1.6 tdi da alternatiflerim arasında..
  • Polo 1.6 tdi derim. Çok km yaptıgınızdan bluemotion da dusunulebilir. Hatta daha mantıklı olur.
  • Bana göre polo işçilik yönünden daha kaliteli bir araç ama corsada dizel olması 1.3 olması nedeniyle vergisinin daha düşük olması yönünden avantajlı.Yılda 24-25 bin km kullanıcaksanız dizel corsa almanız daha mantıklı.Benzinli araç alırsanız ben olsam honda jazz tercih ederdim.Akrabam 2011 1.4 benzinli polo kullanıyor ben ise 2011 yaris dizel kullanıyorum.İkisini karşılaştırınca benzinli araba dizel gibi olmuyor heleki o kadar km yapacaksanız.Yaris ile şehir içi 5.0 - 4.9 lt arası bir değerle geziyorum.Birde corsa poloya göre biraz hantal kalabilir o motorla.Poloda gözüme çarpan nokta ise içinin yarise göre bayağı dar olması.
  • Polo 1.6 TDI yada Polo 1.2 TDI Bluemotion
  • Benzinli almayın derim.

Dizel Polo veya dizel Corsa alın bence, ikisine de sahip oldum, yakın araçlar diyebilirim.
  • yaptığınız km bellı kı 30 bın cıvarı bence 1.2 tdi polo alın hem çok az yaksın hem de vergisi düşük olsun ama bakım maliyetleri biraz pahalı olabilir chevrolet aveo 1.3 dizel de oldukça iyidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Clio 1.2
    8 yıl önce açıldı
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yaptığınız kilometre az değil. Dizel tavsiye ederim.

1. Seçenek Polo olacaksa. Polo 1.2 dizel Bluemotion. ESP, hız sabitleyici standart donanımda.

Şikayet ise motorun titreşimli ve nispeten sesli çalışması.

2. Opel Corsa 1.3 dizel.

Kolay gelsin.
  • Aveo 1.3 dizelede bakabilirsin corsadan daha ferah geldi bana.
  • Bir de bluemotion ların 1.6 tdi lara göre görünüsleri biraz farklıdır. Aerodinamik acıdan iyilestirmeler vardır. Cokta km yapıyorsunuz 1.2 nin vergi avantajıda var. Ama bayilerde var mıdır o mechul. Preminyum marka sonucta ;)
  • oncelikle degerli yorumlarınız icin tesk ederim..
    1.2tdi performans acısından sıkıntı yaratır diye hic dusunmemistm..
    Dedgm gibi donanım ve malzeme kalitesi cok onemli benm icin,poloda bu yonden corsaya gore daha agır basıyordu. Peki yalıtım olarak ne dusunuyosunuz?corsada yada poloda iceri cok ses alıyormu?
  • Yılda 24-25bin km yapıyorsanız benzinli araba çok büyük külfet olur. 1,5 yıl 1.3 Cdti 75hp Corsa kullandım çok da memnun kaldım tavsiye ederim.
    Dizel polo için birşey diyemem ama 1.4 Polo az yakmıyor bunu biliyorum.

Ekleme:
    Polo donanım olarak çok zayıf, 2 hava yastığı ve Comfortline'da bile alaşım jant standart değil. Corsa'nın Enjoy paketi yeterli dolulukta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 10 Nisan 2012; 23:36:53 >
  • 1.3 cdti 95 hp ecoflex veya 1.2 tdi bluemotion almanız ekonomik açıdan çok daha iyi olucaktır. biri 4.1 biri 4.3 litre yakıyor şehir içi. Tabiki bu değerler tutmayabilir ancak normal 1.3 cdti veya 1.6 tdi dan çok daha az yakıyorlar. Ancak 1.2 tdi için hem çalışma karakteristiği ( titreşim ve gürültü + düşük güç) hemde vites oranlarının oldukça uyumsuz olması nedeniyle forumda birçok araç test eden 2-3 kişi kullandıkları en kötü araç olduğunu söylemişti. Tabi ben o motoru kullanmadığım için birşey diyemiycem. 1.6 tdi kullandım ancak onun hakkında yorum yapmıyım zaten corsam olduğu için yorumları beyenmeyenler hemen nedeni oraya bağlıycaktır. Ayrıca markayla bir sorununuz yoksa aveo yuda inceleyebilirsiniz. corsayla aynı motoru kullanıyor ve sınıfının en güvenli araclarından.

• Ustteki arkadaşa katılıyorum. Marka takıntınız yoksa aveo ya da C3 bakabilirsiniz. C3 de yakıt ve donanım açısından güzel araçtır. Çok memnunum kendi adıma.
  • aslına bakarsanız markayla ilgili bir sorunum var, opel ve vw haricinde almayı pek düşünmüyorum:)
    ben zaten şuan kullandığım araçtan gürültü ve kalitesizlik yüzünden vazgeçiyorum, bu sebeple 1.2tdi bahsedildiği gibiyse aldığımda pişmanlık duyacağım gibi hissettiriyor şu anda bana..
    işin gerçeği ise, aracımı yenilemeyi düşündüğümde aklımda sadece corsa 1.3.cdti vardı, fakat polonun uygun fiyatlarını görünce aklım karıştı..
    herkes polonun donanım zayıflığından bahsediyor forumda ancak ben donanım tablosunu incelediğimde comfortline paketinin çokta zayıf olduğunu düşünmüyorum..eğer biliyorsanız benimle paylaşırmısınız, corsa ile polo donanım kıyaslamasını?
  • ''fakat polonun uygun fiyatlarını görünce aklım karıştı..
    herkes polonun donanım zayıflığından bahsediyor forumda ancak ben donanım tablosunu incelediğimde comfortline paketinin çokta zayıf olduğunu düşünmüyorum'' yazmışım, OLMADIĞINI olacak..
  • OPellden uzak dur. (opel corsa kullanicisiyim)
  • hayırdır ya sebep bildirir misin?
  • 2004 model 1.3 dizel kullaniciyim. Araba zaten fabrikadan direksiyon kutusundan kronik arizali cikti. Ve ucret alarak degistirdiler. bence konfor 0 arabada. Akrabamda yeni kasa 2009 model kullanicisi bir cok kez ariza ile karsiliasti. Servisin cok cayini icti bir donem
  • Yakın zamanda clio 4 çıkacak bence bekleyin ucuza 1.5 dci clio 3 alın mutlaka kampanya falan yaparlar baya karınız olur. Malzeme kalitesi olarakta B segment araçlar arasında pek fark yok kalite istiyorsanız en az c segment araç bakın derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.