Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (381. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
648.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    boy konusunda pek endişelenme, tavana değmezsin( 178 cm olan biriyim).
    önemli olan binip-inme nasıl, uzun yola gidecek misin ?
    bir de arabayı mutlaka deneyerek al(ben alırken kimsede yoktu araç).
    kalkışlar da daha seri olmasını isterdim. ama az yakması bu isteği törpülüyor ))
  • quote:

Orijinalden alıntı: .MG.

Merhaba arkadaşlar

2012 Polo 1.2 bluemotion 85.000 km'de bir araç buldum. 43000 fiyat istiyor. Pazarlıkla bıraz daha düşebilir. SBMde değişen parça gözükmüyor. Servise henüz götürmedim.. sizce fiyat uygun mu.. aracı alırsam pişman olur muyum. İlk aracımız olacak. Birde boyum 1.88 arabanın boyutu konusunda sıkıntı yaşarmıyım 😊 Bugün görmeye gidip anlaşma ihtimalim var. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Baskı balata, fren başatalaruna baktır. Triger katışı bildiğim kadarıyla 120binde değişiyor. Boy konusunu da takmayın, oldukça ekonomik bir arabadır zaten. Benim boyum da 1.78

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar merhaba arkadaşlar, cevaplar için teşekkürler.
    Arabayı görmeye gittiğim an adamın arabası çekiliyordu :D vardır bi hayır diyerek, otoparka gidip arabaya baktık. Arabayı ilk etapta beğendim. Fakat adam tok satıcı gibi davranacağım die beni biraz soğuttu.. Aracı göstermek istediğim yer uzak olduğu için gelemem vs. dedi (araç mertede, göstereeğim yer yenibosna tem üzeri) aracın şasi sorgusunda 3 farklı tarihte kaza gözüküyordu toplamı 3000tllik bir kayıt vardı sigortadan sorgulattım değişen bir parça çıkmıyordu. Bunların detayınıda adam bana söyleyemedi veya söylemek istemedi, göstermek istediğim yer içinde yokuş yapınca ben vazgeçtim..
    Daha sonra eşimin çalıştığı otomativ firması aracılığıyla aynı model sadece kilometre farkı (kilometresi 95000de) olan bir araç denk geldi ekspertis raporu yapılmış ve toplamda 4500tle yakın bir hasar kaydı var (sağ çamurluk ile ön tampon değişmiş gözüküyor) ve satıcı ben sormadan özellikle baskı balatasının değişmesi gerekğini belirtti.(şuan bu değişimin ne kadara patlayacağını araştırıyorum) ayrıca açık açık aracın sorununu söylemesi beni daha rahat ettirdi ve fiyatı 39,500den tanıdık aracılığı ile 38000e kadar indirebildik.
    Araçla uzun yola senede en fazla bir kere veya hiç çıkmayacağım. Allahın izni ile çocuğum olacak onun için araç gerekecek ve sadece iş ev arası kullanacağım gidiş geliş 2,5km (belkide kullanmam çok yakın :))
    Yeni durum hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: .MG.

Tekrar merhaba arkadaşlar, cevaplar için teşekkürler.
    Arabayı görmeye gittiğim an adamın arabası çekiliyordu :D vardır bi hayır diyerek, otoparka gidip arabaya baktık. Arabayı ilk etapta beğendim. Fakat adam tok satıcı gibi davranacağım die beni biraz soğuttu.. Aracı göstermek istediğim yer uzak olduğu için gelemem vs. dedi (araç mertede, göstereeğim yer yenibosna tem üzeri) aracın şasi sorgusunda 3 farklı tarihte kaza gözüküyordu toplamı 3000tllik bir kayıt vardı sigortadan sorgulattım değişen bir parça çıkmıyordu. Bunların detayınıda adam bana söyleyemedi veya söylemek istemedi, göstermek istediğim yer içinde yokuş yapınca ben vazgeçtim..
    Daha sonra eşimin çalıştığı otomativ firması aracılığıyla aynı model sadece kilometre farkı (kilometresi 95000de) olan bir araç denk geldi ekspertis raporu yapılmış ve toplamda 4500tle yakın bir hasar kaydı var (sağ çamurluk ile ön tampon değişmiş gözüküyor) ve satıcı ben sormadan özellikle baskı balatasının değişmesi gerekğini belirtti.(şuan bu değişimin ne kadara patlayacağını araştırıyorum) ayrıca açık açık aracın sorununu söylemesi beni daha rahat ettirdi ve fiyatı 39,500den tanıdık aracılığı ile 38000e kadar indirebildik.
    Araçla uzun yola senede en fazla bir kere veya hiç çıkmayacağım. Allahın izni ile çocuğum olacak onun için araç gerekecek ve sadece iş ev arası kullanacağım gidiş geliş 2,5km (belkide kullanmam çok yakın :))
    Yeni durum hakkında fikirlerinizi alabilir miyim? Teşekkürler.

Ben ekim ayında aldım 96 bindeydi, 2800 TL hasar kaydı vardı. 36750 verdim. Bence fiyat güzel. Piyasaya baktım da 125 binde 3 parça boyalı araca 44.500 yazmışlar. Hatta açıklamada destan yazıyor. Süspansiyonları çok rahatmış, viraj limitleri yüksekmiş filan. Nasıl rahat anlayamadım. Sonuçta B segmenti bir araç.

• öncelikle herkese merhaba, aracımı alalı 2 ay oldu 12 model 93binde, araçta multimedya sistemi var bir özelliği olarak da akünün anlık voltajını gösteriyor. Benim merak ettiğim konu ise aracın çalışır haldeki voltajı gün içinde değişiklik gösteriyor bir türlü sabit değer tutmuyor. örnek olarak dün aracı saat 12 de çalıştırdım 14,9v civarıydı akşam 5 te çalıştırdm 13,8v gösteriyordu sonra gece 11 de çalıştırdım 14.4v idi. Bunun sebebi nedir işin içinden çıkamadım. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

• Merhaba arkadaşlar, yılda yaklaşık 30.000 km uzun, 5.000 km kısa mesafe yapacağım. Bu aracı yakıt tasarrufunu öncelik alarak düşündüm ama uzun yol performansı nasıl olur? Bazen günde 750 km. yapacağım. 40.000 lira civarına 100.000 km'de almak mantıklı mıdır?
  • qwertytrewq Q kullanıcısına yanıt
    hocam uzun mesafeler katediceksiniz dizel'e bakmanız daha mantıklı olucaktır.
  • ocz O kullanıcısına yanıt
    Polo 1.2 TDI Bluemotion dizel değil mi? Anlamadım.

• Uzun yol için sedan araçlar daha rahat. Çünkü polonun hem küçük olması hemde dizel motorun sesi içeri vermesi yorucu olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: qwertytrewq

Merhaba arkadaşlar, yılda yaklaşık 30.000 km uzun, 5.000 km kısa mesafe yapacağım. Bu aracı yakıt tasarrufunu öncelik alarak düşündüm ama uzun yol performansı nasıl olur? Bazen günde 750 km. yapacağım. 40.000 lira civarına 100.000 km'de almak mantıklı mıdır?

Yakıt olarak dizi tatmin eder diye düşünüyorum.Kış lastikleriyle 90 km/h sabit hızla 3.3'ü, 120 km/h sabit hızla 4.1'i gördüm ben uzun yolda. Ancak aracın yalıtımı, süspansiyon konforu vs. tüm kompanentleri düşünmek lazım

• mesutyuksel kullanıcısına yanıt
    Farkındayım, uzun yola uygun değil esasen ama B sınıfı araç alacağım. Diğer türlü yakıt çok üzer beni. Her gün yolda olacak olsam C-D sınıfı düşünebilirdim. B sınıfı alacağım kabulüyle en çok bu aracı uygun buldum açıkçası. Fiyat olarak Fiesta(aynı model, kilometre) ile benzerler. Fiesta'nın yol tutuşunun daha iyi olacağını tahmin ediyorum ancak ESP olmaması, kısmen daha fazla yakıt tüketmesi ve iç-dış tasarım olarak da beğenmemem sebebiyle dizel Bluemotion'a yöneldim. Galiba bakım masrafları daha fazla olacak Fiesta'ya göre. 40000 civarında dizel Yaris bulsam ona yönelirdim, bolca güvenlik sebebiyle. Bu araç için belirtmediğim/bilmediğim olumlu/olumsuz yorumlarınız var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qwertytrewq -- 24 Mart 2017; 23:8:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwertytrewq

Farkındayım, uzun yola uygun değil esasen ama B sınıfı araç alacağım. Diğer türlü yakıt çok üzer beni. Her gün yolda olacak olsam C-D sınıfı düşünebilirdim. B sınıfı alacağım kabulüyle en çok bu aracı uygun buldum açıkçası. Fiyat olarak Fiesta(aynı model, kilometre) ile benzerler. Fiesta'nın yol tutuşunun daha iyi olacağını tahmin ediyorum ancak ESP olmaması, kısmen daha fazla yakıt tüketmesi ve iç-dış tasarım olarak da beğenmemem sebebiyle dizel Bluemotion'a yöneldim. Galiba bakım masrafları daha fazla olacak Fiesta'ya göre. 40000 civarında dizel Yaris bulsam ona yönelirdim, bolca güvenlik sebebiyle. Bu araç için belirtmediğim/bilmediğim olumlu/olumsuz yorumlarınız var mı?

Ben bakım masraflarının fazla olacağı kanısında değilim yetkili servise gitmedikten sonra. Ben mobil oto servisi kullanıyorum, memnunum. Ancak yağ olarak sadece mobil var, yağı kendiniz alırsınız. Onun dışında ben motor yalıtımını beğenmiyorum. 120 km/h'de içeride biraz hırlama sesi oluyor. Ancak segment standartları da belli neticede.Tek derdiniz yakıtsa ben 560 km yolu 90 liraya gittim. Bence çok makul.

• Eyvallah hocam. Öncelikli derdim yakıt ancak Bluemotion teknik olarak da sınıfının iyilerinden.

• Hocam bende 1.2 tdi 2014 6r bm polo var. araç ısındıktan sonra-20-25 dk sonra gaz pedalında bin ile ikibin devir arasında titreme oluyor. Yardımcı olabilecek var mı ? hava filtresini değiştirmeyi düşünüyorum sanırım yan sanayi bundan yapabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FEARTR -- 30 Mart 2017; 18:11:55 >
  • FEARTR kullanıcısına yanıt
    Başka bir arkadaş hava filtresi ile ilgili yazmıştı, orjinali olmazsa problem çıkartıyormuş. Çok büyük olasılıkla enjektörlerle ilgili bir durum. Ama öncesinde mazot filtresi, hava filtresi değişip bir denemek lazım. Geçmiş olsun.
  • executiv E kullanıcısına yanıt
    hava filtresini ucuz bi parça onu değiştireceğim sadece. araç bakımdan çıkalı 300-400 km oldu. enjektörün değişmesi mi gerekiyor öyle bi durumda.yoksa yapılacak başka işlem olabilir mi?
  • Değişse iyi olur fakat öncesinde temizletip ayarlatarak problem çözülebiliyor mu ona bakmak lazım. Malesef dizellerde 100.000km civarlarında enjektörlerin elden geçmesi gerekebiliyor. Size tavsiyem sırasıyla, hava ve mazot filtresini orjinalleriyle değiştirip denemek, sorun hallolmuyorsa würth enjektör temizleyici yakıt katkısı denemek, daha da olmadı enjektörlere baktıracaksınız.

• executiv E kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.
    ilk etapta balata spreyi ile debimetreyi temizleyeceğim(Belki yanlış ölçüm yapıyordur) Devamında hava ve polen filtresini değiştirmeyi düşünüyorum. Orjinal bosch mu taksam birde mann markası var? ikiside iyi ama mann daha iyi gibi sanki.
  • 1.2 tdı bm.larda hilholder(yokuş kalkış)iptal edilebiliyormu,ben bulamadım.bir yerde esp iptali ile iptal edildiğini okumuştum ama benim araçta esp iptali hılholderi iptal etmiyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeSKazaLy

1.2 tdı bm.larda hilholder(yokuş kalkış)iptal edilebiliyormu,ben bulamadım.bir yerde esp iptali ile iptal edildiğini okumuştum ama benim araçta esp iptali hılholderi iptal etmiyo.

Bildiğim kadarı ile kullanıcı tuş ile yapamaz. Vag-com'a bağlayıp bakmak lazım, start stop vag-com da iptal ediliyor, ama hill holder'a bakmadım. sizi rahatsız eden nokta nedir hill holder'da?
  • 
Sayfa: önceki 379380381382383
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.