Şimdi Ara

Polo BlueMotion (1.2 TDI, 6R) (384. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.881
Cevap
54
Favori
648.655
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Normalde biraz daha uzun ama tahminimce yazılımdan kıstılar yada düşük devirde atsın da daha az emisyon şeetsin hesabındalar. Ben servise gittiğimde bana yeni yazılımı pek önermediler. Performansı düşüyor falan dediler vazgeçmiştim. E zaten 1.2 araba pek öyle iyi değil birde yazılım yüzünden dahada düşecekse hiç yapmam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: edats

Arkadaslar emisyon yazılım güncellemesinden sonra vites önerge göstergesi değişen oldumu? Devir ne olursa olsun 25 km de 3 vites,40 km de 4.vitesi,60 km de 5.vitese geçmemi istiyor,hatta sollamalarda 2.viteste 40 km deyken 4.vitesi,3.viteste 60 km deyken 5.vitese çıkmamı istiyor,

evet hepimizde böyle, güncelleme yaptırmayan arkadaşlar yaptırmasın
  • Arkadaşlar bir uyarıda bulunmak istiyorum, daha önce yazıldımı bilmiyorum. Yazıldıysada hatırlatmak istiyorum.

Motor sağlığı açısından yağ seçiminin önemli olduğuna hem fikiriz. Ancak aracımın yağını değiştireceğimden dolayı sanayi ustalarının belkide bilmediği bir durum var. Biliyorsunuz araçlarımız 5w30 tam sentetik yağ kullanmakta ancak her 5w30 aracımıza uygun değildir!

Kutunun arkasında 504.00 (benzinli) 507.00 ( dizel) vw standardını karşılaması adına bu ibarenin yazılması gerekmektedir.

507.00 standardı vw yeni nesil cr motorlar için hem partikül filtreli modellerle uyumlu, hemde motor sağlığına tam uyumlu olduğunun göstergesidir.

Piyasada bir çok yağ mevcuttur, hele internet üzerinden alacaksanız dikkatli olmanızı öneririm. yada yağınızı dışarıda değiştirirseniz bu standardı karşılayan yağ olmasını özen gösteriniz.

Bu standardı karşılayan bir kaç yağ buldum internette, geneli normal 5w30 du.

Yağın sıcaklık dayanımını araştırdığımda castrol en kötüsü çıktı (galiba servis castrol kullanıyor 204 205 derece )

Bunun yerine 254 derece kaynama noktalı motul specific aldım(504/507)

Almazsak ne olur? aslında birşey olmaz, dışarıda yağ değişen araçların bir çoğu normal 5w30 yada 0w30 kullanıyor.

Ancak hem uzun ömürlü olması için hemde yağ eksiltmemesi için bu şart.

Arada 50-60 TL yakın fark var, göz ardı etmeyin lütfen.

Bu arada n11 sitesinde bakım parçaları uygun, bakmanızı öneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: burak11

Arkadaşlar bir uyarıda bulunmak istiyorum, daha önce yazıldımı bilmiyorum. Yazıldıysada hatırlatmak istiyorum.

Motor sağlığı açısından yağ seçiminin önemli olduğuna hem fikiriz. Ancak aracımın yağını değiştireceğimden dolayı sanayi ustalarının belkide bilmediği bir durum var. Biliyorsunuz araçlarımız 5w30 tam sentetik yağ kullanmakta ancak her 5w30 aracımıza uygun değildir!

Kutunun arkasında 504.00 (benzinli) 507.00 ( dizel) vw standardını karşılaması adına bu ibarenin yazılması gerekmektedir.

507.00 standardı vw yeni nesil cr motorlar için hem partikül filtreli modellerle uyumlu, hemde motor sağlığına tam uyumlu olduğunun göstergesidir.

Piyasada bir çok yağ mevcuttur, hele internet üzerinden alacaksanız dikkatli olmanızı öneririm. yada yağınızı dışarıda değiştirirseniz bu standardı karşılayan yağ olmasını özen gösteriniz.

Yağın sıcaklık dayanımını araştırdığımda castrol en kötüsü çıktı (galiba servis castrol kullanıyor 204 205 derece )

Almazsak ne olur? aslında birşey olmaz, dışarıda yağ değişen araçların bir çoğu normal 5w30 yada 0w30 kullanıyor.

Yalnız insanlar servisin Castrol kullanmasının motorla tam uyumlu olmasından kaynaklandığını düşünüyor genellikle. Kimse bu durmuun aftermarkette "millete geçirme" düşüncesi olduğunun farkında değil. Dahası Motul'un ne kadar kaliteli bir yağ olduğunu da kimse bilmiyor. Hatta Türkiye'de %100 sentetik yağın sadece Motul'da olduğunu da...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

quote:

Orijinalden alıntı: burak11

Arkadaşlar bir uyarıda bulunmak istiyorum, daha önce yazıldımı bilmiyorum. Yazıldıysada hatırlatmak istiyorum.

Yalnız insanlar servisin Castrol kullanmasının motorla tam uyumlu olmasından kaynaklandığını düşünüyor genellikle. Kimse bu durmuun aftermarkette "millete geçirme" düşüncesi olduğunun farkında değil. Dahası Motul'un ne kadar kaliteli bir yağ olduğunu da kimse bilmiyor. Hatta Türkiye'de %100 sentetik yağın sadece Motul'da olduğunu da...

Castrol zamanında bağlantılarını güzel yapmış, reklamlada birleşince castrol ismi geçince insanın aklında soru işareti kalmıyordu, bende dahil ama araştırınca vasat bir yağ olduğunu gördüm

• bizim polo 1.2 tdi ların trigel kayış mı yoksa zincir mi? usta benim aracınkini gösterdi bende kayış var. 60000km de değişmen gerekiyor dedi. araç 90 binde. ama aracı aldığımda 120bin km yazıyordu?
  • Siz yağ mevzusunu açınca bende araştırıyım dedim. benden önce babamdaydı araç. Petronax 530 yağ koyulmuş araca. Sonraki yağ değişimini de 20bin km sonra yazmış yağlamacı. İlginç değil mi?

• burak11 B kullanıcısına yanıt
    Geçen ay değiştirdim yılı dolduğu için triger kayışı var bunlarda, aracımın km si düşük olmasına rağmen usta açtığında kayışın iplik iplik olduğunu gördüm km ye bakmayın 4 yılı dolduysa değiştirin risk almayın motor değiştirmekten iyidir kafanız rahat olur..
  • edats E kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz doğru forumdan okumuştum yorumları bu yüzden güncelleme yaptırmadım sanırım geri dönüşüde çok zor bir durum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Punkcake

Geçen ay değiştirdim yılı dolduğu için triger kayışı var bunlarda, aracımın km si düşük olmasına rağmen usta açtığında kayışın iplik iplik olduğunu gördüm km ye bakmayın 4 yılı dolduysa değiştirin risk almayın motor değiştirmekten iyidir kafanız rahat olur..

Aracınızın km sinden emin misiniz? Ben sıfır aldım 2011 sonunda, 6 yaşında ve 90 bin km de. göz ile trigere baktığımızda en ufak hata yoktu.

Ayrıca servis yazılım güncellemesi yaparsanız geri dönüşü yok
  • Arkadaşlar,yazılım güncellemesi sonucu oluşan vites gösterge arızası düzeltildi ,bunun için araç 2 gün yetkili serviste kaldı,güya yeni yazılım gelmiş,motorun çalışması ve esnekliğinde rahatlamada oldu,2 metrelik laptop kablosunuda arabada unutmuşlar,devamlı forumu takip etseydim güncelleme yaptırmazdım...

• Allah nasip ederse Bayramdan sonra 1.2 Bluemotion bir Polo almaya niyetleniyorum. Konuyu geriye doğru epeyce okudum eşimle artık algıda seçicilik olsa gerek yolda yürürken adım başı Polo görüp iç geçiriyoruz :) İlk aracımız olacak ve başka araç düşünmez olduk.

Sahibinden'de hergün ilanları inceliyoruz yeni gelenlere bakıyoruz fakat konuyu geriye doğru okudukça 6-7 ay öncesindeki fiyatları görüp üzülmemek elde değil. Şu an sitede vuruk dökük araçları bile 42-43 Bin e ilana koymuşlar. Umarım bütçemize uygun düzgün bir araba denk gelirse süreç bizim için o kadar kısalmış olacak. Fakat bana ilginç gelen birşey var 2012 Polo'lar 43-44 Bin TL iken 2014 Pololar da 42-43 Bin TL olarak görünüyor. Bunun nedeni 2012 modellerin şişirilmiş fiyatları mı yoksa bilmediğim birşey mi var 2014 ler ile alakalı? Bir de sanırım bu ay yeni kasa Polo'lar üretime başlıyor. Kurban Bayramı öncesine kadar kendime vakit tanıdım ve bu süre içerisinde sizce araçların ucuzlamasının mümkünatı var mı? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ouz77

Allah nasip ederse Bayramdan sonra 1.2 Bluemotion bir Polo almaya niyetleniyorum. Konuyu geriye doğru epeyce okudum eşimle artık algıda seçicilik olsa gerek yolda yürürken adım başı Polo görüp iç geçiriyoruz :) İlk aracımız olacak ve başka araç düşünmez olduk.

Sahibinden'de hergün ilanları inceliyoruz yeni gelenlere bakıyoruz fakat konuyu geriye doğru okudukça 6-7 ay öncesindeki fiyatları görüp üzülmemek elde değil. Şu an sitede vuruk dökük araçları bile 42-43 Bin e ilana koymuşlar. Umarım bütçemize uygun düzgün bir araba denk gelirse süreç bizim için o kadar kısalmış olacak. Fakat bana ilginç gelen birşey var 2012 Polo'lar 43-44 Bin TL iken 2014 Pololar da 42-43 Bin TL olarak görünüyor. Bunun nedeni 2012 modellerin şişirilmiş fiyatları mı yoksa bilmediğim birşey mi var 2014 ler ile alakalı? Bir de sanırım bu ay yeni kasa Polo'lar üretime başlıyor. Kurban Bayramı öncesine kadar kendime vakit tanıdım ve bu süre içerisinde sizce araçların ucuzlamasının mümkünatı var mı? Tavsiyelerinizi merakla bekliyorum :)

Bluemotion hakkında konuşayım normalde polo bu kasasında araba biraz daha yüksekti, önde lip arkada spoiler'da var. ve biraz daha alçak diye biliyorum. bunun amacı işte sabit süratte az yaksın diyedir. Ama arabada ön koltuklarda otururken nispeten iyisiniz. Arkalar kötü kazık gibi orada öyle oturayım uzun yol yapayım birdaha arabanıza kimse binmez. Ve araba bu galiba bluemotion lara has, yani çukur işte taş mıcır vs. vs. çok sarsılıyor. Ben izmirdeyim asfaltını bilen bilir kötüdür ama tak tuk falan rahatsız ediyor. Ben niye aldım anlatayım sadece az yakıyor diye aldım. 5 senedir de kullanıyorum. bakımları hepsi günü gününe kitapçıkta ne diyorsa o şekilde yapıyorum. ve motorda işte bilmemnede zerre sorun olmadı. 1.2 tdi evet 1.4 veya 1.6 göre az yakar ama 80-90 km şehir içi hızlarda iyidir. Ötesi basamazsın zorlanıyor, yazılım atılmışları var bulaşmayın çip mip takıyorlar aman diyeyim. evet uzun yol ve şehir içinde harika arabadır çok az yakar, ben 2.8 3 litreleri uzun yolda gördüm. Bunu şuan anca motorda yaparsınız. Motor sesi biraz içeriye alıyor 3 silindir neticede biraz sesli ve titreşimlidir. Ama dediğim gibi yağını filtresini lastiğini ( ki basıncı bu modelde biraz daha fazla diye biliyorum ) güzel aksatmadan bakımları yapar yenilerseniz sıkıntınız olmaz. Ama yapmazsanız da baya büyük masraflar açar. O yüzden alacaksanız da 2. eli katti suretle önce yetkili serviste göstertin arabaya detaylı bakılsın test edilsin sonra sizin istediğiniz bir serviste de arabaya iyice kontrol yapılsın. Satıcı size kaçamak cevaplar veriyorsa da kıvırıyorsada kaçın dolandırıcıdır. Çok mağduru vardır aman diyeyim öyle gittik işte satıcının istediği çakal serviste gösterttik sorun yoktu sonra bu bu çıktı dolandırıldım diyen birton insan vardır.

• Uaz, sakın kendi başına hareket etme.Malum sitede tredline aracı bluemotion diye satanlar mı dersin,3 kazası olan aracı hatasız diye satanlar mı dersin,km yi silenler mi dersin herşey var.Ben 10 gün evvel 54.000 km de bluemotion hiç boyasız aracı 49.500 e alabildim.Kİmse hatasız düşük km li 2013 2014 aracı 43-44-45 lere vermez.2013-2014 lerin ses sistemi değişiktir.Bir bilenle hareket et mutlaka.Servisten sorgula ,expertiz yaptır.İnşallah gönlüne göre bir araç bulursun.Bu arada araç biraz sesli çalışmasına rağmen çok ekonomik.Uzun yolda 3.5 şehir içi 4-4.5 lt yakıt harcıyor.ŞEhirlerarası 800 km yol geldim.Depo ancak yarıya indi.
  • Arkadaşlar,polo cromeditionda led plaka ampulleri kullanılıyor ,bende servisten bu ampulleri almak istediğimde bana bunları takarsam arıza lambasını yakacağını ve söndürme( kodlama) yapmadıklarını söylediler,bende değiştirmekten vaz geçmiştim,ama bugün plaka ampullerini söküp parkları yada farları açtığımda arıza ışığı yanmadı,acaba arıza ikazı plaka ampullerini kapsamıyor mu?

• Yazılımla gelen vites yükseltme aralıkları için kitapçıkta benzer değerleri gösteriyor. Sizce bu km lerde vites değiştirsek nasıl bir sonuçla karşılaşırız? Motor sağlığı için sorun olmaz mı ?

• Selamın aleyküm arkadaşlar, hayırlı forumlar, vw Polo 1.2 tdi blueMotion 2012 model alma arifesindeyim iki parça boyalı fiyatı 43bin lira km: 90binde fiyatı uygun mu sizce?? Ve araç nasıldır yani çekişi yakıtı vs. dikkat etmem gereken ne var? 1.2 olduğu içim çekmez diyorlar tam karar veremedim ve bu işi siz kullananlara sormak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: uruker

Selamın aleyküm arkadaşlar, hayırlı forumlar, vw Polo 1.2 tdi blueMotion 2012 model alma arifesindeyim iki parça boyalı fiyatı 43bin lira km: 90binde fiyatı uygun mu sizce?? Ve araç nasıldır yani çekişi yakıtı vs. dikkat etmem gereken ne var? 1.2 olduğu içim çekmez diyorlar tam karar veremedim ve bu işi siz kullananlara sormak istedim.

Fiyat uygun, ben aynı özelliklerde daha yüksek istiyorum.yakıt efsane güzel, çekişte ise bayağı iyidir. 2011 clio sembollerden ataktır. memnun kalmazsanız yazılım yaptırırsınız. ilan verin yorumlayalım
  • Arkadaşlar motordan yağ kaçağı sorunu olan var mı. Ustam motor üst kapak contası değişecek sesi. Muhtemelen de değiştireceğim ancak sizlere de sormak istedim aynı tür sorun yaşayan sorunu nasıl çözdü?

• quote:

Orijinalden alıntı: mmnder16

Arkadaşlar motordan yağ kaçağı sorunu olan var mı. Ustam motor üst kapak contası değişecek sesi. Muhtemelen de değiştireceğim ancak sizlere de sormak istedim aynı tür sorun yaşayan sorunu nasıl çözdü?

Yağ kaçağının yeri belli mi ? yani üst contası değişince düzelecek miymiş ? yoksa yağ kaçağı farklı yerden miymiş ? ben ilk defa sizden duydum bu arada olabilir tabi sonuçta insan yapımı kullanıma göre de değişebilir. Başak bir kötü yanı da yağ kaçırması contadan değilde üst kapaktan da olabilir belki çatladı ? açıp bakılması lazım.
  • 
Sayfa: önceki 382383384385386
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.