Şimdi Ara

Polo mu Opel mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
13.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Polodan sonra astra almis biri olarak astrayi tavsiye ederim
  • tercihim daha geniş,daha üst bir sınıf olan astra olurdu
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

Orijinalden alıntı: nihilist76

Kesinlikle ve kesinlikle Polo Bluemotion..
    Bir depo ile neredeyse 1500 km'ye yakın gidebiliyor alet.

Ekonomi teme kriterse diğer araç da gayet ekonomik(1.3 CDTI).

1500 km yazıp araç al demek ne kadar da kolay.

Aile kullanımı avantajı, sınıf farkının getirdiği konfor-yol tutuş-->Astra

warning: fanatic detected !!!

Belki kalabalık bir ailem yok..
    Belki Astra'nın eskimiş kasası yerine daha dinamik ve güncel bir kasa araba kullanmak istiyorum.
    Belki ortalama 5-6 lt tüketen bir araba yerine 3-4 lt tüketen bir araba benim için daha ekonomik.
    Belki senin düşündüğün kadar da sınıf farkının getirdiği bir fark yok ortada..
    Belki fazladan verecek 3000 TL param yok..
    Vs.vs.vs...

Lütfen şuraya yorum yazarken şu gözlüklerinizi çıkararak yorum yapın.
    Burada herkes kendince mantıklı gördüğü seçeneği belirtiyor. İnsanların öncelikleri ve kriterleri farklı.

Geçin şu 2. sınıf forum ağızlarını, jarbonlarını yahu !

Warning...bilmem ne bilmem ne

Asıl fanatiklik sizin yaptığınız, Polo ile Astra arasındaki tercihe 1500km yazıp çocukça Polo yazmak.

Bir kere hangi Polo'dan bahsediyorsun bunu belirt !

Ekononimkliği öne çıkardığına göre 1.2 75 hp lik modeli kastettiğini düşünelim.

Sis farı dahi olmayan kabak bir araç ile konfor paketi üzerinde bulunan C segmenti bir aracı kıyaslamak da neyin nesi.

Vergi dilimi desen ikisi de aynı diliminde.(Eğer 1.2 Polo ise/1.3)

PERFORMANS-->ASTRA

YOL TUTUŞ-->ASTRA

KONFOR-->ASTRA

TASARIM-->Göreceli(Bana göre ASTRA)

Polo mu Opel mi?

Segment ve algı farkı, sunduğu daha geniç iç alan, daha oturmuş bir araç.

Ayrıca Astra'nın ortalama 6 litre yaktığı yerde Polo 3-4 litre yakacak, bu da güzelmiş.

Biraz mantıklı olun, sadece istenen bu.

Edit:İmla

Polo mu Opel mi?

Siz daha hangi Polo'dan bahsedildiğini, o Polo'nun ne gibi özellikleri olduğunu bile bilmiyorsunuz ki..!
    Bir "segment farklı", "yol tutuş" falan tutturmuş gidiyorsunuz...

Neyse bu gereksiz tartışma fazla uzamasın bence.. Mutlak doğrusu olmayan bir konuda gerilim yaratmayalım.
    Siz C sınıfı büyük ve konforlu araçlarınız kullanın.. Bunları da alacak birileri olur mutlaka.

• @nihilist76

Uzatma taraftarı değilim, sadece size ait 2 mesaja ait tutarsızlığı göstererek kapatalım bu konuyu.

quote:

Kesinlikle ve kesinlikle Polo Bluemotion.

quote:

Mutlak doğrusu olmayan bir konuda gerilim yaratmayalım.

Hayırlı Günler..
  • Ihtiyaclara gore degisir; bunlari yazmadiginiz icin kesin bir sey soylemek guc.

Ben genel olarak VW markasini sevmekle birlikte, "normal bir aile kullanimi" icin Astra'yi onerirdim. Daha guvenli, daha oturakli, daha genis bir arac sonucta. Kalitesiz bir arac degil.

Ama bir-iki kisi iseniz, ekonomi onceliginiz ise, Polo BMT. Daha az yakan bir dizel arac yok bugun piyasada.

Polo'nun Comfortline olarak sundugu standart modeli ic mekan kalitesi ve tasarim acisindan cok hos olmakla birlikte cok dusuk bir donanima sahip. 1.6 TDI Polo almak icjn tek mantikli nedenler performans ve tasarim olabilir.
  • Arkadaşlar 4 kişilik bir aileyiz.Trabzonluyum buralar baya bayır yollar felan var.Ama Polo 1.6 kafamda elemiş bulunmaktayım.Cünkü konfor olarak fazla birşey yok sadece güvenlik olarak abs koymuslar.Ama Blue Montion ve Astra Full hertürlü donanım var.Ama arkadaşlardan ve sizlerden edindiğin bilgiye göre Opel astra daha çok ağır basıyor gibi.
  • Polo'mu Astra mı diye sorulursa mantıklı seçenek tartışmasız yaklaşık aynı paraya alınan Astra birinci sıradadır.
    Bunu normel kabül etmemek mümkün değil.

Önemli olan sizin beklentileriniz, ihtiyaçlarınız ve zevkiniz. Astra mantıklı seçenek ama aldıktan sonra gönlünüz Polo'da kalırsa işte o zaman Polo derim. Polo aldıktan sonra gönlünüz Astra'da kalacaksa Astra almak en mantıklısı.

İlk alış fiyatı, yedek parça ve servis, yakıt tüketimi vb. kriterler de tercihinizi etkileyecektir.

Yani burada sohbet ediyoruz ve tavsiyelerde bulunuyoruz ama aracı kullanacak olan sizsiniz.

Aracı 4 kişi kullanacağız demişsiniz. O zaman Astra. Astra aile kullanımına daha uygun ve ailenin tek aracı olabilir.
    Polo fiyatının karşılığını veremeyen araçlardan görüşündeyim. Polo olacaksa Blumotion versiyonunu tavsiye ederim. En azından yol bilgisayarı var.

Polo BlueMotion BlueMotion 40.700,00 TL + Metalik Renk 800 TL

Astra Classic III HB 1.3 dizel 42.394 (2011 model)

• tasarım opel
    tüketim vw
    performans pek bi fark olmaz
    yol tutuş opel
    donanım opel(kararan iç dikiz aynası 16 inç alaşım jantlar otomatik klima cruise control opelde var)
    kalite eşit
    büyüklük opel

sonuç

Polo mu Opel mi?

Polo mu Opel mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 26 Eylül 2011; 22:27:27 >

• 4 kişilik bir aileden bahsediyorsanız astra daha mantıklı. validede astra var 1.3 classic easytonic diesel.

Aracla epey bir sürüs tecrübem var sunları soyleyebilirim.

yol tutuşu gayet iyi hic tedirgin oldugumu hatırlamıyorum. Antalya - İstanbul gidiş dönüs bir seyyahatim oldu, 90-110 km aralıgında kullandım toplam 1150 km yaptıgımızda ışık yandı. yani gayet ekonomik bundan emin olabilirsin. 4 kişi gayet rahat şekilde yolculuk edebiliyor. Performansı beni tatmin etti gayet seri ben beklemiyodum 1.3 motordan bukadar serilik. Motor sesini ne kadar içeri alıyor dersen rahatsız etmedi beni. Görüş açısı falan gayet geniş rahat.

Sana söyleyebilecegim tek eksisi, hatta bu benim için aracı almama sebebidir, o da koltuklarının rahatsızlıgı. cok sert kazık gibi, belim boynum mahvoluyor 2 saat kullanınca. eski kasasında da vardı aynı problem.

polo deneyimim yok ama daha güzel görünüyor bence astra'dan. donanım olarak astra daha iyi, bir de esp'si olsaymıs tadından yenmezmiş.

tercihin ne olursa olsun kazasız belasız kullanman dilegiyle, kal saglıcakla hemserim.

• güncel kasa ve yakıt olarak polo.
    diğer herşey için astra.
  • Golfmu astrami deseniz neysede polomu denince tabi ki astra...
  • Opel corsa deseydiniz polo derdim ama Astra daha iyi
  • Yeni kasa polo yol tutus olarakta kOnfor olarakta astradan 1 adim onde. Son kasa astra degil tabiki.
  • İlginiz için teşekkürler beyler.Bugün Opel Astra Classicde karar verdik ve aldık.Hepinize yorumlarınızdan dolayı teşekkür ederim.
  • bir polo sahibi olarak astra classic diyorum çünkü her ne kadar kasası eski olsada sıfır araba ve fiyatı ona göre uygun.
  • bir yakınım bu sorunun cevabını bugün opel alarak cevapladı...
  • Doğru bir karar vermişsin, sorunsuz ve kazasız kullanman dileğiyle
  • Astra kullanıcısıyım ve çok memnunum.........
    Kesinlikle tavsiye ediyorum uzun yolda 4- 4,5 lt., şehir içi sakin kullanımda 6 lt. altında ve ort. 5-5,5 lt ort. var........ Benim kendi verilerim bu....
  • polo bluemotion kullanıcısı olarak, bu tarz kıyaslamalar hoşuma gitmiyor değil. b sınıfı(küçük) bir arabanın c sınıfı(büyük) bir arabayla kıyaslanması gerçekten bu polo da bir çekicilik olduğunun kanıtıdır. lakin arabada 2 ve daha fazla kişinin uzun süre seyehat etmesi çok sık karşılaşılan bir durum ise, özellikle ailenin tek arabası olacaksa lütfen polo c3 corsa getz vb b sınıfı araç düşünmeyin derim. ancak ailenin ikinci arabası olarak alınacaksa ki diğerinni en az c sınıfı olduğunu kabul ediyorum. o zaman konuşulabilir .

astra classic 3 hiç kullanmadım ama motoru fiatta kullanılan multijetle aynı. dayanıklılık konusunda hiçbir sıkıntı yaşatmayacaktır ki yıllardır kendisini kanıtlamış bir motordur. zaten ekonomikte bir motor. ayrıca 6 ileri viteste bu ekonomiye katkı sağlayacaktır. performans göreceli bir kavram o konuya değinmemek gerekir. astranız hayırlı olsun diyorum saygılarımla... güzel tercih...

• Seçenekler bunlar ise tabiki ASTRA.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.