Şimdi Ara

Polonya Gercekten kötü bir ülke mi? -- ANA KONU ||-- Lehce/Rusca Dili -- Rusya ile Kiyas

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, bu yaz eger parayi denklestirebilirsem Polonya'ya varsova teknoloji üniversitesi veya Lodz/lodz teknik üniversitesine gitmeyi planliyorum. Gitmek istedigim bölüm ise; Bilgisayar programlama.

Simdi herkes Polonya / Rusya arasindaysan Rusya'yi tercih et diyor. Sebepi ise; Dili Lehce'ye oranla daha fazla ülkede konusuluyor ve hakim diye. tamam Ural dili Rusca daha fazla kullaniliyor olabilir ama lehce ile Rusca arasinda ciddi bir fark var mi ? Söyle ki, Rusca bilen birisi Lehce konusan birisi ile anlasabilir 3 4 aylik bir egitim sonunda ise rusca konusan cok rahat lehce, Lehce konusan ise cok rahat Rusca konusabilir diyorlar.

Madem böyle bir dil araliginda rahatlik var neden Rusya?

Rusya bir AB ülkesi degil ama dünyanin en büyük Kita alanina sahip bir ülke gelisme gösteriyor bunun icin büyük yatirim var.

Ama Polonya AB ülkesi ve Dünyanin en eski üniversiteleri ve en iyi teknoloji / teknik üniversiteleri var. ve Ingilizce egitim aldiginiz taktirde Ingiltered'de ki anlasmali oldugu okulunda diplomasi size veriliyor yani cift diploma hakkina sahipsin. ve Sinavsiz sekilde DENKLIK var. Rusyada ise cift diploma yok ve LYS,YGS 180 ve üstü sart araniyor.Rusya'da böyle bir imkanin yok.

Hangi ülkede olursan ol kafadan 2 dil bir sekilde ögreniyorsun Polonyada okuyan birisi lehce,Ing ve ispanyolca,fransizca ve x dili en azindan kendini ifade edecek şekilde biliyor. Ayni sekilde rusyada öyle

Rusyada Hazirlik 1500-2300$ arasinda Polonya'da ise; 1650-2500€ arasinda

Durumlar böyleyken neden Rusya daha iyi ? Gercekten merak ediyorum.

Lütfen kafadan sallama ile degil bilenler cevap versin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtrkmn61 -- 22 Ağustos 2014; 15:55:30 >

• Rusya’da üniversite eğitiminde iki seçenek vardır. 5 yıllık eğitimden sonra uzmanlık derecesi ile yani masterla mezun olunabilir ve ya 4 yıllık eğitimle bakalorya derecesini alınıp sonra 2 yıllık eğitimden sonra master derecesi alınabilir.

Birçok ülkeyi bağlayan hükümetler arası antlaşmalar sayesinde Rus Devlet Üniversiteleri diplomaları dünyanın tüm ülkelerinde tanınıyor. 45 Avrupa ülkesinin ve ABD’nın imzaladıkları , eğitim evraklarının karşılıklı tanınmasına dair “Bologna anlaşmasına” göre Rus üniversitelerin diplomaları tüm Avrupa ülkelerinde tanındığı gibi Avrupa ülkelerinin üniversite diplomaları da Rusya’da tanınıyor. Mezun olan başarılı öğrenciye verilen diplomaya ek olarak Avrupa Eki veriliyor. Bunun sayesinde öğrenciler eğitimini veya iş hayatını her hangi bir Avrupa ülkesinde devam ettirebilirler.

Rusya üniversitelerinin sunduğu sosyal imkanlar ve okulların uluslararası imajı oldukça iyidir. Özellikle soğuk savaş sonrasında, uluslararası eğitimi ve yabancı öğrencileri bir dışa açılım kapısı olarak gören Rusya'da hem eğitime hem de yabancı öğrenciye büyük önem verilmektedir.

Rusya üniversiteleri nden mezun olan uzmanlar uluslar arası iş gücü piyasasında taleple ve saygınlıkla karşılanmaktadır.

Rus üniversitelerine başvuran öğrenciler tıp , mühendislik , iktisat , fen ve sosyal bilim dallarında 500 aşkın meslek arasında seçim yapabilir.Bazı bölümler Rusça , İngilizce ve Fransızca eğitim vermektedir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Rusça uluslar arası 6 dilden biridir. 20'den fazla ülkede 350 milyon kişinin konuştuğu bir dildir. Avrasya kıtasının hakim dillerden bir tanesidir.Rusça Doğu Avrupa’daki hemen hemen herkes tarafından bilinir ve anlaşılır.

Rus Dili uzmanlarına göre Türkler Rusça ’ yı 8-9 ay (700-880 saat) içinde öğreniyorlar. 1,5 yıllık Rusça Hazırlık programı da vardır.1,5 yıllık Rusça Hazırlığı kayıtları Aralık - Ocak ayları arasında yapılmaktadır.

Öğrenciler hangi okul veya hangi bölümde eğitim hayatlarına devam edeceklerine hazırlık sınıfındayken de karar verebilirler fakat lisans veya yüksek lisans eğitimine Rusça hazırlık eğitimi alınan üniversitede devam etmek daha avantajlı olmaktadır.

Rusça Hazırlık tıp ve biyoloji , mühendislik , iktisat ve sosyal bilimler bilimler için ayrı ayrı verilmektedir. Genellikle 8 ay süren hazırlık programının ilk 4 ayında sadece Rusça dil eğitimi verilmekte olup ikinci dönemden itibaren ise seçilen bölüme göre ek dersler verilmektedir. Haftada 25-30 saat ders alan ve okul dışında ders çalışan bir öğrenci Rusçasını 1 yıl içinde akademik ortamda kullanma seviyesine kadar geliştirebilir. Rusça yabancı dil olarak 1. sınıftan itibaren eğitim boyunca mecburidir.

• Rusya’da Üniversite Kabulü

Rusya'daki üniversiteler, Türkiye’deki lise alan puanıyla ve ya ÖSS ile ilgili bir şart aramıyorlar. Kabul kriterleri her üniversitenin kendi kurallarına göre değişmektedir.

Rusya’da Masraflar

Rusya’daki öğrencinin toplam ortalama yıllık masrafı ; eğitim, barınma, sigorta ve beslenme dâhil, yaklaşık 4000 –7500 Euro civarındadır.

Uluslar arası öğrenciler için yıllık okul harcı, kitap ücretleri dahil, seçilen bölüm ve üniversiteye göre re ortalama 1500 – 3500 Euro arasında değişmektedir.

Yurt maliyetleri aylık 50 Euro civarındadır.

Yıllık hayat ve sağlık sigortası 100 Euro

Aylık gıda masrafı, bulunulan şehre göre aylık 150 – 300 Euro arasında değişmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArazNazarov

Rusya’da Üniversite Kabulü

Rusya'daki üniversiteler, Türkiye’deki lise alan puanıyla ve ya ÖSS ile ilgili bir şart aramıyorlar. Kabul kriterleri her üniversitenin kendi kurallarına göre değişmektedir.

Rusya’da Masraflar

Rusya’daki öğrencinin toplam ortalama yıllık masrafı ; eğitim, barınma, sigorta ve beslenme dâhil, yaklaşık 4000 –7500 Euro civarındadır.

Uluslar arası öğrenciler için yıllık okul harcı, kitap ücretleri dahil, seçilen bölüm ve üniversiteye göre re ortalama 1500 – 3500 Euro arasında değişmektedir.

Yurt maliyetleri aylık 50 Euro civarındadır.

Yıllık hayat ve sağlık sigortası 100 Euro

Aylık gıda masrafı, bulunulan şehre göre aylık 150 – 300 Euro arasında değişmektedir.

Peki çok güzel anlattin. Lehçe ile Rusça ayni ana babadan geliyorlar her ne kadar farklı alfabesi bile olsa bu iki dil birbirine yakin ve Rusçayı bilen birisi lehçeyi, lehçeyi bilen birisi ise Rusçayi çat pat biliyor konusuyor ve ayni yakınken neden Rusça daha ilerde ki ? Ve 3-4 ay sure sonunda Rusçayı bilen lehçe,lehçe bilen ise Rusçayı ogrenebiliyor. Neden bu durumda bile Rusça ?

• Yukarida anlatmaya calismistim arkadas!!!Rusça uluslar arası 6 dilden biridir. 20'den fazla ülkede 350 milyon kişinin konuştuğu bir dildir. Avrasya kıtasının hakim dillerden bir tanesidir.Rusça Doğu Avrupa’daki hemen hemen herkes tarafından bilinir ve anlaşılır.

Rus Dili uzmanlarına göre Türkler Rusça ’ yı 8-9 ay (700-880 saat) içinde öğreniyorlar. 1,5 yıllık Rusça Hazırlık programı da vardır.1,5 yıllık Rusça Hazırlığı kayıtları Aralık - Ocak ayları arasında yapılmaktadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.