Şimdi Ara

POLONYA MI UKRAYNA MI RUSYA MI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar seneye üniversite için yurtdısına gitmek istiyorum kesinlikle basarısızlıktan dolayı degil hatta burda bir üniversiteye kayıt yaptırıp dondurduktan sonra gitmeyi düşünüyorum.Bu ülkeleri secmemim nedeni ucuz olması okuyacagım bölüm uluslar arası ticaret veya işletme tarzı bölümler sizce hangisine gitmem daha mantıklı olur hangisinde üniversite dısındada güzel bir hayatım olur ?
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim

• polonya. sebebi ab üyesi olması
  • Bu 3 ülke üzerinden bakılacaksa kesinlikle Polonya. Hem Avrupa ülkesi, YOK tarafından doğrudan tanınıyor üniversiteleri hem de eğitim dili İngilizce.
  • Ben şuan Ukrayna'da Ekonomi okuyorum . Bende Türkiye Sivas'da 4 yıllık universite kazandım. İngiliz Dili Edebiyatı ama benimde amacım yurt dışında okumaktı şuan okuyorum. Gayet iyi Türkiye de lise boyunca aldığım eğitimden belki 10 kat daha iyi. İngilizcem süper gelişti. Sınıfımın geneli afrikalı zaten sömürge oldukları için İngilizceleri çok iyi. Şöyle bir seçeneğinde var. İlk sene Rusça öğrenip ikinci sene Ukraynalılarlada okuyabiliyorsun ama Rusça çok zor. Herkes AB ülkesi diye Polonya diyor. Aslında bende Çek Cumhuriyetine gidecektim. Sonra bazı sorunlar oldu gidemedim. Ama şuan mantıklı düşününce iyi ki Ukraynaya gelmişim diyorum. Hem İngilizcem gelişiyor. Hem Rusça öğreniyorum. Çekçe öğrenseydim belki bir işime yaramıyacaktı ama Rusça heryerde geçerli. Denklik konusunuda kafana takma eğer derslerini düzgün tutarsan hiç bir sorun yaşamazssın. Burda askerlik içinde açıktan bir universite bitirirsin olur biter. Tabi ülke tercihin sana kalmış bir şey şuan. Hangisi daha mantıklı geliyorsa ona git. Ama AB ve diğer ülkeleri gezme avantajı vs. Polonyada var. Schangen bvizesi ile tüm avrupayı gezebiliyorsun . Mesela Ukraynada öyle bir imkan yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkmutlu31

Ben şuan Ukrayna'da Ekonomi okuyorum . Bende Türkiye Sivas'da 4 yıllık universite kazandım. İngiliz Dili Edebiyatı ama benimde amacım yurt dışında okumaktı şuan okuyorum. Gayet iyi Türkiye de lise boyunca aldığım eğitimden belki 10 kat daha iyi. İngilizcem süper gelişti. Sınıfımın geneli afrikalı zaten sömürge oldukları için İngilizceleri çok iyi. Şöyle bir seçeneğinde var. İlk sene Rusça öğrenip ikinci sene Ukraynalılarlada okuyabiliyorsun ama Rusça çok zor. Herkes AB ülkesi diye Polonya diyor. Aslında bende Çek Cumhuriyetine gidecektim. Sonra bazı sorunlar oldu gidemedim. Ama şuan mantıklı düşününce iyi ki Ukraynaya gelmişim diyorum. Hem İngilizcem gelişiyor. Hem Rusça öğreniyorum. Çekçe öğrenseydim belki bir işime yaramıyacaktı ama Rusça heryerde geçerli. Denklik konusunuda kafana takma eğer derslerini düzgün tutarsan hiç bir sorun yaşamazssın. Burda askerlik içinde açıktan bir universite bitirirsin olur biter. Tabi ülke tercihin sana kalmış bir şey şuan. Hangisi daha mantıklı geliyorsa ona git. Ama AB ve diğer ülkeleri gezme avantajı vs. Polonyada var. Schangen bvizesi ile tüm avrupayı gezebiliyorsun . Mesela Ukraynada öyle bir imkan yok.

Çok güzel , açıklayıcı bir cevap . Teşekkürler hocam .

• ukraynayı kesinlikle tercih etmiyorum hayatın polise ve okula rüşvet ödemekle geçer maddi imkanın kısıtlıysa kesinlikle rusyada oku ama ilk tercihin polonya olsun
  • Aynı şekilde bende Polonya derim, şu an Varşova'da yüksek linans eğitimi alıyorum, kafana takılan her hangi bir sorun varsa yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerduymaz

Aynı şekilde bende Polonya derim, şu an Varşova'da yüksek linans eğitimi alıyorum, kafana takılan her hangi bir sorun varsa yardımcı olabilirim.

Bana yardımcı olabilcenmi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BarTenLee

quote:

Orijinalden alıntı: tamerduymaz

Aynı şekilde bende Polonya derim, şu an Varşova'da yüksek linans eğitimi alıyorum, kafana takılan her hangi bir sorun varsa yardımcı olabilirim.

Bana yardımcı olabilcenmi ?

Yardımcı olmak isterim elbette, varsa aklında her hangi bir soru lütfen soruver ;)
  • ukraynaya defalarca gitmiş ve polonyada 3 yıldır eğitim alan biri olarak ik ülkeyi kıyaslamak bile yanlış. Ukrayna suan krizde olan fakirliğin dibine vurmus çok geride bir ülke. Polonya ise çok daha farklı avrupada eğitim alma avrupayı vizesiz gezme avrupada calışma imkanı ingilizce eğitim veren birçok okul üstelik 1250 4000 euro arası değişen eğitim miktarları ile çok daha mantıklı. Rusya için birşey diyemeyeceğim. Polonya hakkında soruların olursa özelden yazabilirsin kardeşim
  • mustafaenesarslan12 M kullanıcısına yanıt
    takip..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lionson -- 7 Temmuz 2016; 14:44:33 >
  • Aslinda ABD, Birlesik Krallik ve kurucu AB uyesi ulkeler disinda hangi ulkede okudugunun bir anlami yok. Daha cok ingilizcenin yaninda hangi dili gelistirebileceginin onemi var. Hani arkadaslar demis Polonya`da okursan AB herhangi bir yerinde calisabilirsin, yasayabilirsin diye yok oyle bir olay arkadasim. AB`de Almanya Italya Fransa gibi ulkeler yerine acmis kollarini Polonya`da egitim gormus bir T.C vatandasini beklemiyor maalesef. Bu nedenle hani Polonya AB uyesi diye seni manipule etmelerine izin vermemeni tavsiye ederim. Rusca daha gecerli bir dil oldugundan ve dedigim gibi yabanci bir dil uzerine egitimin kendini gelistirmene bir bariyer olmasindan ve bu ulkelerin kaliteli olmamasi acisindan gonul rahatligiyla icinden gelen herhangi birini secebilirsin. Bu mantikla ben kesinlikle Polonya`yi son siraya koyardim cunku Lehce`nin sana katabilecegi herhangi bir arti maalesef ki bulunmamakta.
  • Üç ülkenin birbirine aşırı fark atacak bir avantajı yok. Ama polonyanın ab üyesi olması, ucuz olması ve schengen ile rahatça gezebilme polonyayı bu ülkeler arasında bir iki tık öne çıkarıyor derim. Fakat lehçe işine yarayacağını sanmıyorum. İngilizce eğitim alabilirsin ama ingilizcenin yanında geçerli olan başka bir dil de öğrenmek istiyorsan rusyada oku.
  • Arkadaşın konuya baktığını zannetmiyorum ama yinede hortlamis bir kere yazalım bizde.Bir süredir Polonya hakkında araştırma yapıyorum.Benim bölümüm dış ticaret.Polonya öğrencilik için çok güzel bir ülke.Hem ekonomik hem eğlenceli ve kaliteli bir Avrupa ülkesi.Ama gel gör ki orada binbir zorlukla öğreneceğimiz Lehçe nin uluslararası işlerde nedense pek işime yarayacağını zannetmiyorum.Belki bu konuda Rusça bize çok daha faydalı olur.Çünkü Polonya ile Türkiye ticareti, Rusya ile Türkiye'nin ticareti karşısında adeta hiçbir sey.O yüzden gitmek isteyen arkadaşlar seçimini iyi yapsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Arkadaşın konuya baktığını zannetmiyorum ama yinede hortlamis bir kere yazalım bizde.Bir süredir Polonya hakkında araştırma yapıyorum.Benim bölümüm dış ticaret.Polonya öğrencilik için çok güzel bir ülke.Hem ekonomik hem eğlenceli ve kaliteli bir Avrupa ülkesi.Ama gel gör ki orada binbir zorlukla öğreneceğimiz Lehçe nin uluslararası işlerde nedense pek işime yarayacağını zannetmiyorum.Belki bu konuda Rusça bize çok daha faydalı olur.Çünkü Polonya ile Türkiye ticareti, Rusya ile Türkiye'nin ticareti karşısında adeta hiçbir sey.O yüzden gitmek isteyen arkadaşlar seçimini iyi yapsın.

benimde dış ticaret bende rusyaya bakıyorum polonya uluslarası ticaret için fazla küçük rusya daha iyi gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Transskek

quote:

Orijinalden alıntı: SPHAR3X

Arkadaşın konuya baktığını zannetmiyorum ama yinede hortlamis bir kere yazalım bizde.Bir süredir Polonya hakkında araştırma yapıyorum.Benim bölümüm dış ticaret.Polonya öğrencilik için çok güzel bir ülke.Hem ekonomik hem eğlenceli ve kaliteli bir Avrupa ülkesi.Ama gel gör ki orada binbir zorlukla öğreneceğimiz Lehçe nin uluslararası işlerde nedense pek işime yarayacağını zannetmiyorum.Belki bu konuda Rusça bize çok daha faydalı olur.Çünkü Polonya ile Türkiye ticareti, Rusya ile Türkiye'nin ticareti karşısında adeta hiçbir sey.O yüzden gitmek isteyen arkadaşlar seçimini iyi yapsın.

benimde dış ticaret bende rusyaya bakıyorum polonya uluslarası ticaret için fazla küçük rusya daha iyi gibi

Kesinlikle her ne kadar son dönemde ilişkilerde sıkıntı yaşansa da Rusya ile olan ticaretimiz çok daha güçlü.Ama gel gelelim Polonya da hayat Rusya'ya oranla çok daha güzel :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.