Şimdi Ara

POLONYA'YA GİDECEĞİM AMA... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
6.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    5 saat beklettiler, sürekli sorular sordular. En sonunda izin verdiler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: çin ejderhası

Hocam sağolun ama numara +48 ile başlıyot ma yinede teşekkür ederim emeğiniz için
    3200 liralık biletin yanmasındansa max. 100 liraya bir telefon görüşmesi yapıp biletini erteletme şansın var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frappe35

5 saat beklettiler, sürekli sorular sordular. En sonunda izin verdiler.
    türkiye tarafında mı polonya tarafında mı türkiyeden nasıl çıktınız hocam anlatır mısınız

hocam kusura bakmayın sürekli sizi alıntılayıp rahatsız ediyorum ama ayrıntılı anlatır mısınız veya yazmak istemiyorsanız pm atabilirsiniz

şuan çok endişeliyim o yüzden daha detaylı bilgi almak istiyorum anlayışla karşılarsanız sevinirim
  • quote:

hocam ilk kez uçağa bineceğim ve ilk kez yurtdışına çıkıyorum bagaj pasaport kontrolünden sonra mı alınıyor önce mi bagaj ama yerinde beklesem gece 12 ye kadar olmaz mı

böyle birşey yapmamın amacı okula yetişebilmek okulum 24 eylül sabahı saat 11 de başlıyor vu yüzden gece ülkeye giriş yapıp hemen okulumun olduğu şehire otobüs bileti bakıp açılış gününe yetişebilmek için böyle birşey yaptım gideceğim şehir siedlce

Alıntıları Göster
    Uçaktan iner inmez polis kontrolünden geçiyorsun. Ardından bavulunu alıyorsun. Benim diyeceğim pnr numaran ile lot airlines ın web sitesi üzerinden biletini erteleyebilirsin. Çünkü 3200 lira baya pahalı bir bilet bu yüzden biletin muhtemelen flexible yani tarihleri değiştirilebilir bir bilettir.

Benim görüşüm bu koşullarda uçağa hiç alınmayacağındır. Ve dediğin gibi pasaportu olan herkes elini kolunu sallayarak türkiyede polis kontrolünü geçemez. Uçağın kapısına geçebilmek için geçerli bir vizenin ve uçak biletinin olması gerek. Bunlar çocuk oyuncağı değil.

Vakit kaybetmeden firmanın web sitesi üzerinden biletini ertelettir. Ve bir daha araştırmadan 3200 lira gibi uçuk rakamlara bilet alma. Ben polonya'ya 2 defa erasmus için ve 1 kez turistik amaçlı berlin üzerinden geçtim. Geçen sene 200 lira gibi komik bir rakama uçtum berlin'e.

Ayrıca muhtemelen varşovaya ineceksin. Uçaktan inince otobüs bileti bakmak yerine biletini şimdiden online olarak almanı öneririm. Tren bileti için:https://www.intercity.pl/en/

Otobüs bileti için: goeuro.com

kolay gelsin.

edit: bileti ertelemek için:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VagueMan -- 20 Eylül 2018; 0:4:8 >

• böyle bir durumu yaşayan başka birileri daha varsa yardımcı olabilirlermi lütfen
  • Check in uçağa binmeden en geç 1 saat önce yapılır, havalimanına 2.5-3 saat önce git kontuardan check in yap ve valizini ver, vize konusunu bilemiyorum, neden 1 gün öncesine vize istemedin ki, uçuş bilgilerini vize başvurusunda bildirmen gerekirdi.

• hocam normalde okul 1 ekimde başlıyordu sonra mail attılar okul 24 eylülde başlayacak diye bende 23 üne bilet aldım gece 12 den sonra ülkeye girer oradanda otobüs ile şehire geçerim ilk günü kaçırmam diye düşündüm

edit: 1 ekimde başlayacak diye vizemi 1 hafta önceye alayım ne olur ne olmaz mantığı ile 24 eylül aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çin ejderhası -- 20 Eylül 2018; 0:13:40 >
  • quote:

hocam normalde okul 1 ekimde başlıyordu sonra mail attılar okul 24 eylülde başlayacak diye bende 23 üne bilet aldım gece 12 den sonra ülkeye girer oradanda otobüs ile şehire geçerim ilk günü kaçırmam diye düşündüm

edit: 1 ekimde başlayacak diye vizemi 1 hafta önceye alayım ne olur ne olmaz mantığı ile 24 eylül aldım
    Önemli olan o değil şu anda. Olan olmuş zaten. Artık ne yapabilirsin ona bakmalısın. Bu şartlarda uçağa bile alınmayacaksın muhtemelen. Verdiğim linke baktın mı? Pnr numaranı girip bileti değiştirmeyi denedin mi? Ben sana yol gösteriyorum sen bana okul şu tarihte açılıyor diyosun.

• quote:

Orijinalden alıntı: VagueMan

Önemli olan o değil şu anda. Olan olmuş zaten. Artık ne yapabilirsin ona bakmalısın. Bu şartlarda uçağa bile alınmayacaksın muhtemelen. Verdiğim linke baktın mı? Pnr numaranı girip bileti değiştirmeyi denedin mi? Ben sana yol gösteriyorum sen bana okul şu tarihte açılıyor diyosun.

Alıntıları Göster
    verdiğiniz linke baktım ama uçşumu ertelemem yarayan bir seçenek malesef yok hocam en kötü yarın arayıp uçağı erteleyeceğim

• Birader pasaport ve vize kontrolunden gececeksin, bakkalla pazarlik yapar gibi gumruk gorevlisine ricada bulunamazsin. Kimse seni dinlemeyecek bile yok 1 gun erken almissin, 1 gun gec almissin vesaire. %100 seni ucaga bindirmeyeceklerini garanti edebilirim.

Hala soruyorsun. Binemezsin. Ya erteleteceksin bileti ya da yeni bilet alacaksin. Yapacagin sey bu.

• Daha türkiyeden cikmadan seni alikoyarlar. Çünkü çıkarken vizene, tarihine, hangi ülkeden alındığına bakıyorlar. Bazıları biletini de görmek istiyor.. Çocuk oyuncağı değil bu.

3200tl ye bilet, ilk defa yurtdisi, ilk defa uçak.. Bi de birinin kredi kartından geçmiş falan.. Büyük amatorluk yapmışsın.

Yakalanmaman dileğiyle..

• Merak ettim hocam okulun ilk gununu kaciranlari tum derslerden mi birakiyorlar yada okuldan mi atiyorlar. Nedir yani ilk gun gitmeseydin hocam, riske deger miydi? Bir ihtimal ki bence cok cok zayif bir ihtimal sana izin verseler orda havaalaninda saatlerce bekleyip telef olacaksin ordan birde otobuse bineceksin falan filan tam bir eziyet. Birde 3200TL cidden astronomik bir rakam. Insanlar bu fiyata ABD'ye gidis donus bilet aliyor. Tavsiyem bir daha bilet almadan once skyscanner, tripadvisor gibi sitelerden kontrol ettirmen.
    Simdiden gecmis olsun, aklima soyle kotu bir ihtimal daha geliyor. Oraya gittin diyelim orda sorun ciktiginda bir dahaki sefere ulkeye girisini de etkileyebilir.
    En temiz yol, bileti iptal edebiliyorsan et. Tekrar ayin 25'i yada 26 sina 1500TL gorunuyor onlardan al. Hem cebine 1500TL ekstradan harclik kalsin hem de kendini riske atmamis olursun. Ayrica havaalaninda saatlarce bekleme cilesinden kurtulmada cabasi.
    Edit: Soylemeyi unttum, bu islemleri mutlaka haftasonuna kadar hallet. Cumartesi, Pazar yada Pazartesi'ye kesinlikle birakma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemm18 -- 20 Eylül 2018; 11:11:57 >

• Havalimanını arayıp sor öğrenciyim de kesin bi dille reddederlerse başka bilet bakmaya başla.
  • Ben ilk erasmusumda berlinde ayni sey bi cocugun basina gelmisti. Ama ne oldu bilmiyorum. 1 gün erkendi o da. 12 saat falandı hatta sanırım. Yani adam ucaga binebilmisti. Lakin şans işi. Hangi şehir erasmus

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.