Şimdi Ara

Popcorn A-200 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
587
Cevap
2
Favori
35.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 3:) TP-lınk dongle'yi sormuş bir arkadaş,malesef TP-lınk ile çalışmıyor wireless,eğer TL-WN821N modeliyse.ama beni burda şaşırtan çok garip birşey oldu.E-great r6a için aldığım netmaster WN 300 dongle çalıştı

Son güncelleme yapıldığında çalışmama ihtimali var mı?... PCH Kartına göre çalışmama ihtimali var mı?.. Ona göre sipariş verelim...
  • A-200 için, WD20EADS model hdd'den alcam ama bulamıyorum... bugün kadıkoy de heryere baktım yok, sadece EARS serili hdd satıyorlar...

internette bir sitede ( WD20EADS / 2 TB) 8 taksitli fiyatı 232 tl! daha uygun bir yer biliyor musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdayy -- 9 Ocak 2011; 22:12:40 >
  • arkadaslar, bu alet TrueHD ve DTS-HD sesleri bitstream olarak avr'ye gonderebiliyor mu? kendi sitesinde c-200 yapiyor gorunurken bunda o ozellik gorunmuyor. Forumdan bi arkadas da yapabiliyor dedi.
  • Evet,gönderebiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr.power

3:) TP-lınk dongle'yi sormuş bir arkadaş,malesef TP-lınk ile çalışmıyor wireless,eğer TL-WN821N modeliyse.ama beni burda şaşırtan çok garip birşey oldu.E-great r6a için aldığım netmaster WN 300 dongle çalıştı

Son güncelleme yapıldığında çalışmama ihtimali var mı?... PCH Kartına göre çalışmama ihtimali var mı?.. Ona göre sipariş verelim...

hayır son güncellemede zaten benimki,çalışıyor.üzerinde gelen firmwaredede çalışıyordu.benimki 1.7 rev. revizyondan farkediceğni sanmam,sonuçta bu yazılımsal destek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abyss_ati -- 10 Ocak 2011; 9:01:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

@abyss_ati verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, şimdi cihazın içini açtım bi bakim ne var, ne yok diye (: revizyon numarası nasıl birsey? bi kaç tane numara var icerisinde, hangisi revizyon no?

bir sorum daha var, birazdan wd 2 tb (WD20EDAS) hdd alacağım ins. sata kablosu almama gerek var mı? yoksa hdd ve cihaz arasına hiçbir kablo bağlantısı gerekmiyor mu, cihazı direk takabilir muyum?

anakartın köşe tarafında "REV: 1.7" diye yazar. illaki edas almana gerek yok,WD 2 TB green power olsun yeter,revizyonu çok öenmli değil.herhangi bir uyumsuzluk olucağnı sanmam,olursada geri iade yaparsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abyss_ati

quote:

Orijinalden alıntı: blackdayy

@abyss_ati verdiğin bilgiler için çok teşekkürler, şimdi cihazın içini açtım bi bakim ne var, ne yok diye (: revizyon numarası nasıl birsey? bi kaç tane numara var icerisinde, hangisi revizyon no?

bir sorum daha var, birazdan wd 2 tb (WD20EDAS) hdd alacağım ins. sata kablosu almama gerek var mı? yoksa hdd ve cihaz arasına hiçbir kablo bağlantısı gerekmiyor mu, cihazı direk takabilir muyum?

anakartın köşe tarafında "REV: 1.7" diye yazar. illaki edas almana gerek yok,WD 2 TB green power olsun yeter,revizyonu çok öenmli değil.herhangi bir uyumsuzluk olucağnı sanmam,olursada geri iade yaparsın.

ustam şimdi piayasada en çok EARS seri varhttp://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_2-327-11415.html

linkde ki seri için uyumluluk listesinde (http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/A-200/A-210_Compatibility_Lists ) ''Installed NMT Apps w/o issue. Some users report problems with this model. '' yazıyor, ing. tam bilmiyorum ama, ''nmt kurulabiliyor fakat, bazı kullanıcılar sorun yasamıslar'' şeklinde not düülmüş, şimdi ben cihazı alınca iade etme meselesi uzun iş çünkü karta taksit yaptırcam sıkıntı olur benim için. o yüzden net bir bilgi verebilecek olan varsa sevinirim (WD20EARS, 64mb, 7200 RPM, GreenPower) EARS modelini alayim mi, almayayim mi?

• [TP-lınk dongle'yi sormuş bir arkadaş,malesef TP-lınk ile çalışmıyor wireless,eğer TL-WN821N modeliyse.ama beni burda şaşırtan çok garip birşey oldu.E-great r6a için aldığım netmaster WN 300 dongle çalıştı

Bilgi için teşekkürler.. Elimdeki Tenda'yı bağladım wd-live için olanı çalıştı...Sonuçta 20 TL lik çözümler iyi oluyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.power -- 10 Ocak 2011; 11:45:29 >
  • Arkadaşlar affınıza sığınarak aşağıdakileri soruyorum.. herşeyin 4x4 lük olmasını istiyorum..

ciiiin ve abyss_at arkadaşların paylaştığı değerli bilgiler bizim gibi acemiler için çok iyi rehber oldu..

abyss_ati arkadaşımız merak etmiş söyleyim benim popcorn a-200 ün rev no: 1.7

1-NMT uygulamaları için 2.5 (sessizlik ve daha az ısınma için) ile 3.5 hdd (fiyat avantajı var) var.. Ortak görüş alınabilecek hdd markası WD söylenmiş..
    Ben ileride popcorn u kullanmayacak olsamda alacağım HDD yi PC ye takma imkanım varmı?.. o yüzden ona göre 2.5 veya 3.5 lik FİYAT, PERFORMANS, SESSİZLİK AÇISINDAN WD MODELİ SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ? netten alıcam için uygun satan bir yer?

2-Şimdiye kadar hiç kablosuz bir bağlantı kullanmadım bu konulara yabancıyım.. Bu yüzden soracağım soruda cahilliğimi hoş görün arkadaşlar.. Popcorn Hour, TV (Panasonic 42 g20e, ethernet çıkışı var), Receiver (Next marka D-Smart, ethernet, USB, optik çıkışları falan var) ve Z5500 oturduğum odada olup PC ile Modem başka bir odadadır.. iki oda arasında matkap ile delik açtım.. koblo bağlantısı yapayım diye..
    Şimdi kilit soruma geldi..

Popcorn ve Pc arasında kablosuz bağlantı yapmak için: hem pc de hemde media playerda kablosuz bağlantı aparatı olması gerek değilmi? peki birde internete bağlanması için modemin demi kablosuz olması gerek?.. (modemimde kablolu) HUB - Switch falan al dediler.. benim kafam iyice karıştı.. burda tam olarak konuyu yada internet kaynak gösterecek arkadaş ..

kablolu bağlantı için: ethernet kablosunu modem ile popcornamı bağlayacağım? ee bu durumda pc deki leri ve popcorndaki dosyaları birbirinden görebilirmiyim yine HUB-Switch falanmı lazım..

Lütfen bunu ayrıntılı anlatacak arkadaş varmı.. yada nette bi kaynak adres.. Yardımcı olana Dua ederim

• @hulusi

Ben de yeni aldım cihazı, şimdi HDD araştırıyorum, en uyumlusu bu >>>> WD Caviar Green Power WD20EADS ama, bu cihazıda bulmak sorun hiç bir yerde yok, olan yerlerde de uçuk fiyat vermişler...

diğer sorularına cihazı daha iyi bilenler cevap verebilir. (:

şu hdd meselesini halletsem, ben de kurcalamaya başlıcam cihazıda çözemedik...
  • blackdayy

http://www.netsiparis.com/detay/12411329070/WD-CAVIAR-GREEN-3-5-SATA2-2TB-32MB-WD20EADS --- 254 TL

benimde nette bulduğum bir tek bu.. gerçekten pahalıymış.. bulamazsak eğer başka alternatiflere bakıcaz napalım artık..

diğer soruların cevabını DÖRT GÖZLE bekliyorum

EDİT: İMLA HATASI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulusi -- 10 Ocak 2011; 13:24:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hulusi

blackdayy

http://www.netsiparis.com/detay/12411329070/WD-CAVIAR-GREEN-3-5-SATA2-2TB-32MB-WD20EADS --- 254 TL

benimde nette bulduğum bir tek bu.. gerçekten pahalıymış.. bulamazsak eğer başka alternatiflere bakıcaz napalım artık..

diğer soruların cevabını DÖRT GÖZLE bekliyorum

EDİT: İMLA HATASI

hocam stokta yok diyor

• quote:

Arkadaşlar affınıza sığınarak aşağıdakileri soruyorum.. herşeyin 4x4 lük olmasını istiyorum..

ciiiin ve abyss_at arkadaşların paylaştığı değerli bilgiler bizim gibi acemiler için çok iyi rehber oldu..

abyss_ati arkadaşımız merak etmiş söyleyim benim popcorn a-200 ün rev no: 1.7

1-NMT uygulamaları için 2.5 (sessizlik ve daha az ısınma için) ile 3.5 hdd (fiyat avantajı var) var.. Ortak görüş alınabilecek hdd markası WD söylenmiş..
    Ben ileride popcorn u kullanmayacak olsamda alacağım HDD yi PC ye takma imkanım varmı?.. o yüzden ona göre 2.5 veya 3.5 lik FİYAT, PERFORMANS, SESSİZLİK AÇISINDAN WD MODELİ SÖYLEYEBİLİRMİSİNİZ? netten alıcam için uygun satan bir yer?

2-Şimdiye kadar hiç kablosuz bir bağlantı kullanmadım bu konulara yabancıyım.. Bu yüzden soracağım soruda cahilliğimi hoş görün arkadaşlar.. Popcorn Hour, TV (Panasonic 42 g20e, ethernet çıkışı var), Receiver (Next marka D-Smart, ethernet, USB, optik çıkışları falan var) ve Z5500 oturduğum odada olup PC ile Modem başka bir odadadır.. iki oda arasında matkap ile delik açtım.. koblo bağlantısı yapayım diye..
    Şimdi kilit soruma geldi..

Popcorn ve Pc arasında kablosuz bağlantı yapmak için: hem pc de hemde media playerda kablosuz bağlantı aparatı olması gerek değilmi? peki birde internete bağlanması için modemin demi kablosuz olması gerek?.. (modemimde kablolu) HUB - Switch falan al dediler.. benim kafam iyice karıştı.. burda tam olarak konuyu yada internet kaynak gösterecek arkadaş ..

kablolu bağlantı için: ethernet kablosunu modem ile popcornamı bağlayacağım? ee bu durumda pc deki leri ve popcorndaki dosyaları birbirinden görebilirmiyim yine HUB-Switch falanmı lazım..

Lütfen bunu ayrıntılı anlatacak arkadaş varmı.. yada nette bi kaynak adres.. Yardımcı olana Dua ederim

Merhaba
    sorularınıza elimden geldigince yardımcı olmaya calısayım

1)Nmt uygulamaları icin sabit disk sart. Benim kullandıgım 3.5' hdd ses ve ısınma
    acısından beni rahatsız etmedi. Arkadasların verdigi uyumluluk listesinin linkinde
    genellikle hep arşivlemeye yönelik hdd ler orda tavsiye edilenlerden birini secebilirsin. İlerde bilgisayarına baglıyabilirsin tabi ama üzerine işletim sistemi kurup oyun oynamak falan gibi isteklerin varsa performansı
    yeterli gelmiyebilir.Bilgisayara baglayıp orda da arsivledigin filmleri saklıyacaksan
    bir sorun olusturmaz tabiki

2)Kablosuz veya kablolu baglantı konusunda bütün baglantılar modeme (bilgisayar modeme, popcorn modeme)baglanıcak. Her cihaz modeme baglanıcagından bir ag olusturmus oluyorsun ve o agın icindeki aygıtları görebiliyorsun baska bir seye gerek kalmadan
    Kablosuz bir baglantı istiyorsan pch a-200 une bır dongle satın alman gerekir. Pc inde wirlees varmı bilmiyorum yoksa onada bir A-200 e baglıyacagın gibi bir aparat lazım. Tabi bunlar sana baglı ister kablo ister kablosuz baglantı kullanırsın(Tabi burda modemin de önemi var wirless var mı yoksa kabloyla baglıyacaksan ethernet girisi kac tanedir)

• Türkçe kılavuzu elime geçti...

Popcorn Hour A-200 Türkçe Kılavuz İçin Tıkla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdayy -- 10 Ocak 2011; 13:49:16 >
  • quote:

ustam şimdi piayasada en çok EARS seri varhttp://www.exa.com.tr/wd/sabit_diskler/wd_2-327-11415.html

linkde ki seri için uyumluluk listesinde (http://www.networkedmediatank.com/wiki/index.php/A-200/A-210_Compatibility_Lists )

''Installed NMT Apps w/o issue. Some users report problems with this model. '' yazıyor, ing. tam bilmiyorum ama, ''nmt kurulabiliyor fakat, bazı kullanıcılar sorun yasamıslar'' şeklinde not düülmüş.

Şimdi ben cihazı alınca iade etme meselesi uzun iş çünkü karta taksit yaptırcam sıkıntı olur benim için. o yüzden net bir bilgi verebilecek olan varsa sevinirim,

(WD20EARS, 64mb, 7200 RPM, GreenPower) EARS modelini alayim mi, almayayim mi?

Birisi bana, sessiz ısınma sorunu yasamayacagım ve piyasada bulabilecegim 2 TB disk önerebilir mi A-200 için. ya da yukarıdaki linkteki cihazı alsam sorun yasar mıyım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: ciiiin

Merhaba

1)Nmt uygulamaları icin sabit disk sart. Benim kullandıgım 3.5' hdd ses ve ısınma
    acısından beni rahatsız etmedi. Arkadasların verdigi uyumluluk listesinin linkinde
    genellikle hep arşivlemeye yönelik hdd ler orda tavsiye edilenlerden birini secebilirsin. İlerde bilgisayarına baglıyabilirsin tabi ama üzerine işletim sistemi kurup oyun oynamak falan gibi isteklerin varsa performansı
    yeterli gelmiyebilir.Bilgisayara baglayıp orda da arsivledigin filmleri saklıyacaksan

2)Kablosuz veya kablolu baglantı konusunda bütün baglantılar modeme (bilgisayar modeme, popcorn modeme)baglanıcak. Her cihaz modeme baglanıcagından bir ag olusturmus oluyorsun ve o agın icindeki aygıtları görebiliyorsun baska bir seye gerek kalmadan
    Kablosuz bir baglantı istiyorsan pch a-200 une bır dongle satın alman gerekir. Pc inde wirlees varmı bilmiyorum yoksa onada bir A-200 e baglıyacagın gibi bir aparat lazım. Tabi bunlar sana baglı ister kablo ister kablosuz baglantı kullanırsın(Tabi burda modemin de önemi var wirless var mı yoksa kabloyla baglıyacaksan ethernet girisi kac tanedir)

1-tamam o zaman artık WD nin listesinden bir adet 3.5 lik 7200 rpm ve 32 mb lık disk alcam onda sorun yok

2-Kablolu bağlantı yapıcam o zaman.. çünki pcde de kablosuz bağlantı yok hem pc hem popcorn için 2 adet wifi adaptöre gerek yok.. modemde arkada 4 tane giriş var ethernet girişi.. sadece pc ve popcornu modeme bağlayıp ağ ayarlarını yapınca makinaların birbirini görme ve internete bağlanma sorunları olmayacak değilmi???

• Arkadaşlar, bi yerden ben de 299 TL'ye buldum gibi, bu fiyat gerçekten iyi değil mi?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ciiiin

Merhaba

1-tamam o zaman artık WD nin listesinden bir adet 3.5 lik 7200 rpm ve 32 mb lık disk alcam onda sorun yok

2-Kablolu bağlantı yapıcam o zaman.. çünki pcde de kablosuz bağlantı yok hem pc hem popcorn için 2 adet wifi adaptöre gerek yok.. modemde arkada 4 tane giriş var ethernet girişi.. sadece pc ve popcornu modeme bağlayıp ağ ayarlarını yapınca makinaların birbirini görme ve internete bağlanma sorunları olmayacak değilmi???

@hulusi 1- madde en sorunlusu bilgin olsun ben hala hdd arıyorum.... (: eger, bir yerden bulursan bana söyler misin? ben 2 TB arıyorum!

• ustalar bende cihazı dün ew den 299tl ye aldım. sonunda aranıza katıldım. bazı sorularım olacak.

1- cihazın boardu 1.7 çıktı bu boardlarda sanırım sıkıntı varmış ilerde sıkıntı yaşarmıyım. iade etmeye gerek varmıdır.

2- cihaza en son yazılımı yükledim fakat açılış hızı 60-70 saniye arasında bu normalmi.

3-nmt uygulamaları için illa içine disk takıp formatlamakmı gerekiyor. elimde 1 tb samsung var fakat %90'ı dolu bunu takıp kalan kısmı ext3 formatlasam yapılabilirmi.

4-birde bazı filmlerde ileri sarma yada yüzde ileri alma yapınca filmi yeniden başlatıyor yada anamenüye dönüyor.

5- kumandanın ışıgını kapatmak mümkünmü

6-appsmarketteki uygulamaları indirince bunları kendi belleğine mi yazıyor cihaz bir kaç uygulama indirdim. fakat bunun bir sınırı varmı.

7-izlediğim dtsli 1080p filmlerde genelde bitratesi yüksek. nfoları aşağıda

bazı sahnelerde seste anlık takılmalar oluyor ses gidiyor yarım yada bir saniyede tekrar geliyor. ses sistemi z5500 5mt kablo ile coax dan bağlı genelde yoğun sahnelerde yada ani ses yükselmesi olan sahnelerde böyle bir durum var. kablo thomas marka ucu altın kaplama normal ses kablosu acaba sıkıntı kablodamı.

Machete 2010 1080p Blu-ray DTS x264-ViSTA

RUNTIME..........: 01:44:59
    SIZE.............: 15 GB
    VIDEO CODEC......: x264 High@L4.1
    RESOLUTION.......: 1920x1040 Pixels
    BITRATE..........: 19000 Kbps
    FRAMERATE........: 23.976 fps
    AUDIO ...........: English DTS 5.1 1536 Kbps
    CHAPTER..........: 28 Chapters
    SOURCE...........: 1080p Blu-ray US AVC DTS-HD MA 5.1
    ENCODED DATE.....: 19 November 2010
    SUBTITLE.........: 24 Subtitles. Thank HiDt

Knight and Day 2010 2in1 1080p Blu-ray DTS x264-ViSTA
    XTENDED VERSiON..: 1h:57m:07s (Default)
    THEATRiCAL VERSiON: 1h:49m:29s
    SiZE..............: 14.88 GB
    ViDEO CODEC.......: x264 High@L4.1
    RESOLUTiON........: 1920x798 pixels
    BiTRATE...........: 13000 Kbps
    FRAMERATE.........: 23.976 fps
    AUDiO ............: English DTS 5.1 1536 Kbps
    CHAPTER...........: 28 Chapters For Each Version
    SOURCE............: 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 5.1
    THEATRE DATE......: 23 June 2010
    ENCODED DATE......: 05 December 2010
    SUBTiTLE..........: 20 Subtitles. Thanks to HiDt and l3ech

RELEASE NAME.....: Kick-Ass (2010) 1080p.Blu-ray.DTS.x264-ViSTA™
    iMDB LiNK........:http://www.imdb.com/title/tt1250777/
    GENRE............: Action | Crime | Thriller
    RUNTiME..........: 1h:57m:44s
    SiZE.............: 11.29 GB
    ViDEO CODEC......: x264 High@L4.1
    RESOLUTiON.......: 1920x800 pixels
    BiTRATE..........: 12000 Kbps
    FRAMERATE........: 23.976 fps
    AUDiO #1.........: English DTS 5.1 1536 Kbps
    AUDiO #2.........: English Commentary AC-3 2.0 224 Kbps
    CHAPTER..........: 16 Chapters with name
    SOURCE...........: 1080p Blu-ray AVC DTS-HD MA 7.1
    THEATRE DATE.....: 16 April 2010
    ENCODED DATE.....: 30 July 2010
    ENCODER..........: ViSTA™

--------------------------------------------------------------------------------

açılış süresi gerçekten uzun yahu tam olarak ölçtüm içinde yada dışında herhangi bir hdd bağlı değil ağ kablosu takılı değil tam 67 saniye sürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakalak -- 10 Ocak 2011; 17:14:46 >

• @hulusi
    Modemde 4 port varsa , modeme kablo ile bilgisar ve pch'ı bagladıktan sonra pch icndeki ag
    ayarlarını yapılandırırsan bir problem olmaz

@saitemre
    Böyle bir cihaza ihtiyacın varsa kacırma bu fiyata

@blackdayy
    Bende uzun süre arastırmıstım 2tb greenlerden bulamayınca 500gb lık wd blue bagladım yanınada 2gb external hdd
    alıp sorunu cozmustum

@sakalak
    1)1.7 bordlarda problem olsa hala satısı suryor olmazdı.Bir kac cihazda problem olmus olabilir genellenecek bi durum degıl
    Ben 7-8 aydır kullanıyorum bi problem yok. Kaldıki bi problem olursa garanti kapsamında cihazı degistirirler

2)Tam kapattıysan eger (kırmızı ışık cok yanıyorsa) Normaldir

3)Nmt icin sabit disk takıp formatlamak gerekiyor.Pch formatlayıp nmt uygulamalarını kurdugundan+ bana
    pek olur gibi gelmiyor

4)Bende de bir iki kere olmustu bu durum bende ana menüye dönmuyorda filmi baslattıgım klasore donmustu

5)Hic denemedim bilmiyorum

6)Bu konuyla ilgili de bir sey diyemiycegim

7)Bende caox kablo (1.5m) ile ses sistemine aktarıyorum Dts,dolby seslerde bir problem cıkmadı şimdiye kadar
    Kablodan olma ihtimali var tabi Eger Coax kablo alıcaksan uzunlugu daha kısa olsun.
    Bir optik veya daha kısa bir coax kablo ile denemenizi tavsiye ederim
    Eger problem devam ederse ozaman pch'ı aldıgınız yere götürür ve şikayetinizi iletirsiniz

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.