Şimdi Ara

POPCORNHOUR C-200 NMT / İncelendi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.577
Cevap
8
Favori
134.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rccol

Selam.
    Aynı durumdaki bir arkadaşım vardı.
    Ps3'ü vardı ve ayrıca bir nmt cihazı almak istemiyordu.
    Pc üzerinden ps3 media server ayarlayarak işi çözdük.
    4gb a kadar olan filmlerde sıkıntı yaşamadığını söylüyor.
    Ancak daha büyük ve çözünürlüğü yüksek filmlerde sıkıntı çıkarıyormuş.

Pc den ps3 e 100 mbit kablo ile bağlı idi ve acaba network hızı mı yetmiyor diye altyapıyı gbit e çevirmeye karar verdi.
    2 adet switch aldı ve sanırım kabloyuda değiştirmeyi kafasına soktu.

Ancak tüm bunlara rağmen bende yamj üzerinden film seçip oynattığı zaman "bu alet farklı yahu" diyor.
    Görüntünün çok daha net ve canlı olduğunu söylüyor.
    Tabi bu plazmadan da kaynaklanıyor olabilir.

Bende de ps3 var.
    Bende fırsatını bulunca sırf denemek için ps3 server kuracağım.
    Belki ufaklıkların odasından da film izlemeye başlarım.

Ama sonuç olarak film seyretmek için aşağıdaki cihazları açıyorum.
    1. Marantz anfiyi
    2. Popcorn C-200 ü
    3. Plazma tv yi
    4. qnap 809 pro nas cihazı

Ps3 üzerinden seyretmek için popcorn yerine ps3 koysam ki kesinlikle daha fazla enerji ve daha fazla ısı üretiyor ayrıca birde pc yi açık bırakmak gerekecek.

Bu da bize (zaten geliyor ama ) yol su elektrik ve elektrik faturası olarak geri dönecektir.

Birde benim marantz ile ps3 aynı dolaptalar.
    İkisini birden açınca hanım ocağı kapat , tencereyi al gel burda pişir yemeği diyorum.
    Bi çözüm bulmam lazım...

Aslinda ben 7 ve hatta 12 GB'lik filmleri stream ettigimde pek sorun yasamadim (makinam oldukca guclu, SAS hard disklerim falan var). Hafif takilmalar varsa eger, ps3 media server'dan kaliteyi biraz dusurup onune gecebiliyorum. Benim en buyuk sikintim bazen ses ve goruntunun senkronize olmamasi, filmleri ileri-geri almalardaki takilmalar ve bazi dosyalari acmamasi.

Film izlerken PC ve PS3'un acik kalmasindan dogacak ekstra elektrik parasi C-200'un fiyatini gecmez, en azindan onu gormeye benim omrum yetmez diye dusunuyorum :). Benim tek emin olmak istedigim nokta C-200'de herhangi bir sorun olup olmadigi... Takilmalar oluyor mu, acmadigi dosyalar var mi, performansi nasil vs. Eger siz de PS3 media server kurarsaniz, C-200 ile kiyaslamanizdan haberdar olmak isterim.

Bu arada siz C-200'unuzu nereden ne kadara aldiniz? Su an en uygun fiyat nerede?

Tesekkurler

• Anladım.
    Açıkcası ben kurulumu yapıp bir test yaptım ve bıraktım.
    Size cevap verecek kadar test etmişliğim ve kullanmışlığım yok.

C-200 de 4 gb dan 40 küsür gb a kadar değişik boyutlarda film oynattım.
    Dts yada dolby ses kanallarını kullandığımda hiç problem yaşamadım.

Bazen cihazı kapadığımda ve 2,3 gün kapalı kaldığında ve sonra yeniden açtığımda cihaz cevap veremeyebiliyor.
    Elektriğini kapatıp açıyorum.
    düzeliyor.

Tabiki yeni bir ürün ve bir takım yazılım hataları mevcut.
    Ancak sürekli güncelleniyor ve hatalar düzeliyor.
    Ayrıca exktra özellikler ekleniyor.

Ben tavsiye ederim.
  • arkadaslar rack için aldığım ve rack bulamadığım sancak ta ay sonu getirdiğinden sony bc 5600 slim bd rom satıcam yurt dısı fiyat 179 euro teklifleri bekliyorum tşk....
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratustam

...usa dan bir tanıdık vasıtası ile....
    ...Ahmet bey yardımcı olursanız sevinirim dvix lerin at yazıları yok klasörde gözüküyor.
    filmin adıyla aynı yapıyorum nokta srt diyorum sub tuşuna basınca gözükmüyor.....
    birşeyleri yanlış yapıyorum herhalde
    saygılar

Güle güle kullanın.Alt yazı için film adı ile ses aynı adda olmalı,ve örnek: .mkv ve .srt baş kısmları aynı olmalı.Ayrıca setuptan altyazı dilini de türkçe olarak seçmek lazım.
    Cihazı USA'da nerden alıyorlar,online bakınca göremiyorum,10 gün sonra bir arkadaşımız gidiyor da,1-2 aksesuar alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.amon -- 11 Ocak 2010; 23:39:03 >
  • Ahmet, inceleme için teşekkürler, gerçekten harika olmuş, ilk incelemen olması seni zorlayacak bunun üstüne çıkman zor

Umarım şu TrueHD'yi de halledebilirler, işte o zaman sizler de her şeyiyle ok derseniz, içimde yıllardır hapsettiğim AVR+Hoparlör ve Media Tank bileşeni canavarını salacağım ve paralarım gidecek
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

Ahmet, inceleme için teşekkürler, gerçekten harika olmuş, ilk incelemen olması seni zorlayacak bunun üstüne çıkman zor

Umarım şu TrueHD'yi de halledebilirler, işte o zaman sizler de her şeyiyle ok derseniz, içimde yıllardır hapsettiğim AVR+Hoparlör ve Media Tank bileşeni canavarını salacağım ve paralarım gidecek

- İyi dileklerin için tesekkürederim.

- TrueHD işini merakla bekliyorum. TrueHD filmleri izlemiyorum düzelecek diye :)

- "Bunun üstüne çıkman zor" derken, Yanlış anlamamak için sorsam; ne demek istediğini :)

- Çok güzel oluyor NMT+AVR+HOPALÖR

+
    Birşey sormak istiyorum.
    Divxplanetteki eozen81 de sensen!
    Artık bekletme be. Şu "LIFE BBC" yi verde ızdırap çektirme

• @Ahmet, o kadar iyi bir inceleme olmuş ki daha iyisini yapman zor olacak anlamında

Şu soruyu sorsam, bir mesajında "elinizdeki medya oynatıcının kalitesini ölçmek için, Download: Samsung Demo Oceanic Life x264 1080p 40Mbps adlı mkv yi deneyin" demiştin. Ben benim WD Media TV'de denedim, çuvalladı Şimdi senin bu tarz açamadığın ya da zorlandığın bir medya olmadı değil mi Popcorn'la?
  • İltifat kabul ediyorum düşünceni ve nezaketine tesekkürederim.

Film adına açamadığım bir dosya yok ama!
    TrueHD li filmi açamadım.
    Elimde 4-5 tane var hiçbirini açamadım :(
    Onun dışında herşey güzel :)
    Life BBC konusuna değinmemişsin!
  • Arkadaşlar!
    Popcorn Yen ürünü A-200 ü duyurmuş
    Karşılatırma C-200 / A-200 / A-110
    http://www.networkedmediatank.com/images/A200/Compare.JPG
    +
    Ayrıca C-200 için USB Wireless-Dongle 300n Popcorn Hour WN-150 satışına başlamış
    http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=buynow&type=accessories

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet
    Life BBC konusuna değinmemişsin!

Pardon bu defa da ben anlamadım, 2 bölümünü çevirmişliğim vardır sadece

quote:

Ayrıca C-200 için USB Wireless-Dongle 300n Popcorn Hour WN-150 satışına başlamış
    http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=buynow&type=accessories

Sanırım 18'inde stoklara giricekmiş, "Add To Chart" yapılmıyor, fiyat da gayet iyi, 20$, burada Sancak kaça satar merak ediyorum

• NMT ler gibi değerlendirise!
    Sanırım 30-35$ gibi bir rakam isterler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dr.amon

quote:

Orijinalden alıntı: muratustam

...usa dan bir tanıdık vasıtası ile....
    ...Ahmet bey yardımcı olursanız sevinirim dvix lerin at yazıları yok klasörde gözüküyor.
    filmin adıyla aynı yapıyorum nokta srt diyorum sub tuşuna basınca gözükmüyor.....
    birşeyleri yanlış yapıyorum herhalde
    saygılar

Güle güle kullanın.Alt yazı için film adı ile ses aynı adda olmalı,ve örnek: .mkv ve .srt baş kısmları aynı olmalı.Ayrıca setuptan altyazı dilini de türkçe olarak seçmek lazım.
    Cihazı USA'da nerden alıyorlar,online bakınca göremiyorum,10 gün sonra bir arkadaşımız gidiyor da,1-2 aksesuar alınacak.

Teşekkür ederim usa da arkadaşımın aderesine popcorn .com dan şipariş verdik 2haftada ulaştı arkadaşıma oda sömestir tatiline gelirken getirdi
    http://www.popcornhour.com/onlinestore/index.php?pluginoption=catalog

• quote:

Arkadaşlar!
    Popcorn Yen ürünü A-200 ü duyurmuş
    Karşılatırma C-200 / A-200 / A-110
    +

179 dolar fiyatıda güzel. Bd olayına girmeyecekler için yeterde artar.

• Valla super oldu bu haber... Tam da C-200'den fiyatindan dolayi caymistim. PS3'umu Blu-ray player olarak kullandigim icin ek bir BD playera ihtiyacim yoktu.
  • Tabi canım bende var da ne oluyor, 3.5 inç hdd duruyor. Birde sırf dosya kullanıcak arkadaşlar için hakikaten yeterli. Sonuçda BD olayı bence hızlı internetin yayılmasıyla zaten gereksiz olur. Isolar bile indirilebiliniyor olur zaman içinde.
    Benim düşündüğüm nokta 2010 yılının sonunda yavaş yavaş 3D dosyaları yayılmaya başlarlar. Ps3 2 güncellemeyle bu işi çözeceğini belirtmiş. Popcorn acaba bu güncellemeyi kaldırabilir mi? Donanımı buna uygun mu? Bunu merak ediyorum.
  • quote:

NMT ler gibi değerlendirise!

Ahmet hocam forumlarda ses ile sıkıntı yaşayan arkadaşlar c-200 içinden çıkan hdmi kabloyu kullandık ve sıkıntı düzeldi demişler.

Sen c-200 ile birlikte gelen kabloyumu kullandın?
    Yoksa sende benim gibi üşenip A-110 ile kullandığın kabloyu mu kullandın
    Akşam gider gitmez 1.3 a sertifikasından emin olduğum bir hdmi kablo ile sistemi tekrar test edeceğim.
    Bakalım TrueHd sesler düzelecekmi?
  • Popcornhour sitesinde duyurulan mini wifi kart alınacağına bence usb wifi dongle alınmalı.Hem anten karmaşası yok hemde istenirse bilgisayarda kullanılabilir.

Bu arada aşagıdaki adreste bulunan karşılaştırma tablosunda C200 ün yakında internet yayınları için PVR özelliğine sahip olacağını anlıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 13 Ocak 2010; 15:00:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

Tabi canım bende var da ne oluyor, 3.5 inç hdd duruyor. Birde sırf dosya kullanıcak arkadaşlar için hakikaten yeterli. Sonuçda BD olayı bence hızlı internetin yayılmasıyla zaten gereksiz olur. Isolar bile indirilebiliniyor olur zaman içinde.
    Benim düşündüğüm nokta 2010 yılının sonunda yavaş yavaş 3D dosyaları yayılmaya başlarlar. Ps3 2 güncellemeyle bu işi çözeceğini belirtmiş. Popcorn acaba bu güncellemeyi kaldırabilir mi? Donanımı buna uygun mu? Bunu merak ediyorum.

Kasdettiğiniz olay!
    3D film oynatması ise!
    Oynatıyor zaten sorunsuz olarak incelemede resimleri ile mevcut :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: rccol

quote:

NMT ler gibi değerlendirise!

Ahmet hocam forumlarda ses ile sıkıntı yaşayan arkadaşlar c-200 içinden çıkan hdmi kabloyu kullandık ve sıkıntı düzeldi demişler.

Sen c-200 ile birlikte gelen kabloyumu kullandın?
    Yoksa sende benim gibi üşenip A-110 ile kullandığın kabloyu mu kullandın
    Akşam gider gitmez 1.3 a sertifikasından emin olduğum bir hdmi kablo ile sistemi tekrar test edeceğim.
    Bakalım TrueHd sesler düzelecekmi?

Hayır kablo kutusunda duruyor.
    Ancak ben aylar önce Tos.EP-30 için 1,3a kablo almıştım.
    ep-30 da kablo çıktı hiç kullanmadım duruyordu.
    Şimdi onu kullanıyorum C-200 de.

TrueHD nın kablo ile düzeleceğini sanmam :(
    Zaten kullandığım kablo kaliteli. Bu durumda ürünün satış paketine benim kullandığımdan daha kaliteli koyacaklarını sanmıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Popcornhour sitesinde duyurulan mini wifi kart alınacağına bence usb wifi dongle alınmalı.Hem anten karmaşası yok hemde istenirse bilgisayarda kullanılabilir.

Bu arada aşagıdaki adreste bulunan karşılaştırma tablosunda C200 ün yakında internet yayınları için PVR özelliğine sahip olacağını anlıyoruz.

Çok haklısınız
    Ancak ben kart siparişi geçtikten sonra çıktı :((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terms -- 13 Ocak 2010; 20:49:50 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.