Şimdi Ara

Potansiyometre ile başım dertte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarıma 2 adet biri molex diğeri 3 pinli olmak üzere kasa fanı almıştım.
    Kendileri tratör gibi ses çıkarınca başladım çalışmaya.
    Öncce direnç bağladım(56 ohm luk yerine 056 lık bağlamışım) işe yaramadı
    Sonra fan kontrol devresi kurdum. 2 adet fan için toplamda 40 kr harcayarak(internetten fan konturolcülerin ucuk olduğunu var sayarsak)
    bunu kurarken de 2 adet 1 k potansiyometre, 2 adet 10 k direnç kullandım.
    fanlardan molex olaının bağlı olduğu sıcak ancak internette gezinip psu ya dokunduğunuz sıcaklıkta(kısacaa ılık diyelim
    ancak öbürü biraz problemli bazen el değmiyor.
    bu potansiyometre dediğim şey arkasında 1 tl büyüklüğünde yer olan önünde de bir vidası olan alet
    Bunu soğutanilecek aparat bulabilir miyim???

• potansiyometrenin ısınmaması gerekir.lm317t ile kurulan bir devre var onu tavsiye ederim.elektronik bölümünde var şeması falan
  • şöyle bi devre işini görebilir...

Potansiyometre ile başım dertte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serrko -- 13 Mart 2011; 18:39:57 >
  • arkadaşım cok sağol da ben potansiyometre ile kurulu olanı zar zor yapabildim

bir de 10 k direnç bağlamıştım potansiyometreye ama böylebağlayınca 1/10 turda tamamen kapanıyor. hassasiyeti artırmak için kaç k lık direnç bağlamalıyım?
  • hocam fanların sesinin arttığını söylüyosun demekki fanların zaman aşımına uğramış göbekleri bozulmuş şap soksan fayda yok o fanlar ifla olmaz fan kontrolcü ilede fanları yavaşlatacağın için kasanın ısısı artıcak ve buda senin başına başka bi problem olarak ekşicek baş fanlarının 80mm olduğunu var sayarak söylüyorum tanesi 3 tl 120mm lerde 5-7 tl den başlıo alıp eskileriyle değiştirmen hem donanımının daha sağlıklı çalışmasını sağlar veseni sonu gelmiycek uyraştan kurtarır tabi bu bnm görüşüm hadi sana kolay gelsin ...
  • http://www.darkhardware.com/makale/fan_kontrol-01

bu linkteki devreden 4 lü fan kontrol yaptım sorunsuz çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.