Şimdi Ara

Yalama olan Laptop Vidası Nasıl Çıkar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
7.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptopun arka kapağındaki bi yıldız başlı vida feci şekilde yalama oldu tornavida boşa dönüyor bunu çıkarmam lazım nasıl yapabilirim? Elimde WD40 sprey var sıksam faydası olurmu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriolet1981 -- 21 Eylül 2016; 14:37:08 >

• cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Malesef. Benimde başıma aynı şey geldi Termal macun aldım laptop için yenileyecektim elimde saat tornavidaları vardı onunla biraz zorladım yıldız başı yuvarlak oldu hemen. Şu iki yöntemi denemen lazım

http://urun.n11.com/diger/speed-out-hasar-gormus-vida-cikarici-P88097278?cid=604001&gclid=CKzn-pW1oM8CFTIo0wodbeIE3w&gclsrc=aw.ds

Matkabın ucuna takıp bu uçlardan uygun olanını önce biraz delip sonra öteki ucunu takıp matkaba çıkarıyor vidayı. Ama vida çok derinde ve çok küçükse bilemem dış kapağı zarar görebilir.

Eğer vida açıkta bir yerdeyse ikinci yöntem bu:

http://www.geekalerts.com/u/Craftsman-Nextec-Cordless-Rotary-Tool.jpg

Bu şekilde kesici alet bulman lazım vidanın yivini kesip sonra düz uçlu tornavidayla çıkarabilirsin.

• Ya tornavidayı tutup Japon sür ve donunca sök, gevşerse bi daha. Ya da tornavidayı vidaya lehimle...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma gelen ikinci bir yol ise, metal delmek için kullanılan 2 veya 3mm ucu matkaba tak. Çürütme yoluyla vidanın başlığını yok edebilirsin. Bu biraz riskli, hele ki laptopta. Ama eğer dikkatli olur ve fazla abanmazsan çıkarırsın. Altta bi parça kalırsa mıknatısla çıkar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Eylül 2016; 15:14:38 >
  • Sarohan kullanıcısına yanıt
    Hocam vida baya derinde. o ilk linkteki uçları ilk defa gördüm güzelmiş çok pratik bişeye benziyor ama onun için düşük güçlü bi matkap lazım bende duvar tipi darbeli matkap var onla girişsem anakartı deler geçer:)

ikinci linkteki dremel'e aslında sık sık ihtiyacım oluyor ama onun da full seti 350 lira civarı.
    Ben basit olandan başlayayım en iyisi. Japon filan dökeyim biraz. Vidayı bi şekilde çıkarıcam ordan. Sonucu buraya yazarım teşekkürler yine de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Japon taktiği iyi gibi. hemen deniyorum şimdi

• Japon veya diğer yapıştırıcılar tam aksine vidayı bulunduğu yerde daha güçlü bir şekilde sabitleyebilir, çok ince uçlu bir matkapla vidanın üst kısmını delerek vakumlu tornavida yöntemiyle basitçe çıkarabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam vidaya ince bir çivi yardımı ile acılı tıklayarak gevsemeseni sağlayabilirsiniz

• çok önemli bir yerde değilse
    havyanın ucunu civataya deyir civata ısınınca civatanın dayandığı plastik erir
  • Çıkmıyor. yarın diğer tavsiyelere göre bişeyler yapıcam sağolun arkadaşlar

• Hocam havya varsa ucunu lehimleyip vidanın ustune tutturun sonra havyayi prizden çıkarın biraz bekleyin içindeki plastik yumuşayıncaya lehimi nefesinizle hemen soğutup çıkarmaya çalışın belki çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrbl0000 -- 22 Eylül 2016; 0:32:25 >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl söktünüz acaba aynı durum benimde başıma geldi.

• Gocaman G kullanıcısına yanıt
    Eski bi laptoptu zaten. Kenarlardan tornavidayla plastiği kazıyarak deliği genişletip çıkarmıştım.

• Gocaman G kullanıcısına yanıt
    İnce silikon ile vidanın çukur kısmına silikon sık soğumadan tornavidayı yerleştir iyice soğuduktan sonra çevirmeye başla
  • Tornavidanın ortası yalama olunca düz çizgi açmak için uğraştım. Bıçakla baya bi kısım açmıştım o anda anakarttan vidalandığı yerden pıt diye çıktı heralde çok arka ön yapıp sallamaktan gerek kalmadı çıkarmayada macunu yeniledim şuan ısılar fena değil lakin o ve sağ tarafındaki vida da vidalanmadığından 4 çekirdekten 2 çekirdek hep 5 derece daha sıcak gözüküyo. Orlara yapacak bişey yok sanırım çünkü vidalar çıkmıyorda, çıksalar bile vidalancak yer anakarttan çıktı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gocaman -- 8 Ocak 2019; 2:59:46 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.