Şimdi Ara

Yalama olmuş vida nasıl açılır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
9
Favori
151.391
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yalama olmuş 4-5 tane vida var laptopun ve içini açamıyorum boş dönüyor birde tornavidanın gireceği yer aşındı tornavida boş dönüyor yani.Ne yapmalı bu vidaları çıkartmak için

Forumdan bir arkadaşımız soruna güzel bir çözüm bulmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2573B355F -- 18 Nisan 2020; 16:49:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Slash

quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

Şu akülü tornavidalar var ya, güçlülerinden bir tane bulursan anasını ağlatır.

Aman ha, sakın deneme derim. Ben denedim, denemeden önce vida yıldızdı. Şu an koca bir yuvarlak kendisi.

Alıntıları Göster
    -tornavidanın ucunu japona değdirip üstüne dayarsan biraz beklersen tutar açabilirsin
    -yuva yuvarlak olduysa, yuvarlağın karşılıklı 2 iç ucunu bıçak gibi birşeyle kazıyıp düz tornavidanın tutmasını sağlayabilirsin
    -yuvarlağın içine sığacak bir tornavidayı içinde tutup etrafına lehim yapar yuvanın şeklini almasını ve tornavidayı tutmasını sağlayabilirsin

bu 3 yöntemle de çok kez yalama vida söktüm, vidayı zorlamaya çalışır yuvayı iyice dağıtırsan sonunda kırıp çıkarmak zorunda kalırsın ve oradan daha hayır gelmez

5 yıl sonra ekleme:

çift tornavida kullanın, yani bir tam sığan bir de kenarda boşluk kadar ağzı olan daha küçük tornavidayı aynanda vidanın yuvasına sokun, ikisi aynanda olduğundan sıkışıyor ve vidayı tutuyor, ikinci tornavida sığmıyorsa iğne tarzı birşey de kullanabilirsiniz, yukarıda bahsettiğim yöntemlerden çok daha kolay, bu şekilde çok daha rahat sökebiliyorum yalama vidaları
    Jake LaMotta J kullanıcısına yanıt
    J Jake LaMotta demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Aman ha, sakın deneme derim. Ben denedim, denemeden önce vida yıldızdı. Şu an koca bir yuvarlak kendisi.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Yalama Olmuş Vida Nasıl Çıkarılır?

Yalama olmuş bir vida, vidası yuvarlaklaştığı veya hasar gördüğü için geleneksel bir tornavidayla çıkarılması zor olan bir vidadır. Ancak, yalama olmuş bir vidayı çıkarmak için uygulayabileceğiniz çeşitli yöntemler bulunur.

• Lastik Bant Yöntemi: Bir lastik bandı vidanın başının üzerine yerleştir ve bir tornavida kullanarak vidadan sağlam bir şekilde çek. Lastik bant, tornavidaya daha fazla kavrama sağlayarak vidanın çıkmasını kolaylaştıracaktır.

• Diş Macunu Yöntemi: Vidanın başına bir miktar diş macunu sür. Diş macunu kuruduktan sonra bir tornavida kullanarak vidayı çıkarmayı dene. Diş macunu, tornavidanın vidaya daha iyi tutunmasını sağlayarak çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.

• Kabartma Tozu ve Sirke Yöntemi: Vidanın başına bir miktar kabartma tozu sür ve üzerine bir damla sirke damlat. Karışım köpürdükten sonra bir tornavida kullanarak vidayı çıkarmayı dene. Karışım, vidanın pasını çözecek ve çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.

• Isı Yöntemi: Yalama olmuş vidayı ısıtmak da çıkarma sürecini kolaylaştırabilir. Bir ısı tabancası veya saç kurutma makinesi kullanarak vidayı birkaç dakika ısıt. Isı, vidanın genleşmesine ve daha kolay çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

• Pens Yöntemi: Vidanın ucuna bir pens tak ve vidayı döndürerek çıkarmayı dene. Pens, vidanın başlığına daha iyi tutunarak çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.

• Eze Kurtarma Yöntemi: Vidanın başını düz bir tornavidayla hafifçe ez. Bu, tornavidanın vidaya daha iyi tutunmasını sağlayarak çıkarma işlemini kolaylaştıracaktır.

• Sondaj Yöntemi: Vidanın ortasına küçük bir delik aç ve içine bir sondaj ucu yerleştir. Sondaj ucu, vidanın başlığına yeni bir yuva sağlayarak bir tornavidayla çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.

Bu yöntemlerden herhangi birini uygulayarak yalama olmuş vidaları kolayca çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • SS koyarsan, fikir yürütebiliriz.
  • Vidanin ustüne japon yapıştırıcısı dok ve tornavidayi yapistir bu şekilde aç
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Pense.
  • quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Slash

quote:

Alıntıları Göster
    -tornavidanın ucunu japona değdirip üstüne dayarsan biraz beklersen tutar açabilirsin
    -yuva yuvarlak olduysa, yuvarlağın karşılıklı 2 iç ucunu bıçak gibi birşeyle kazıyıp düz tornavidanın tutmasını sağlayabilirsin
    -yuvarlağın içine sığacak bir tornavidayı içinde tutup etrafına lehim yapar yuvanın şeklini almasını ve tornavidayı tutmasını sağlayabilirsin

bu 3 yöntemle de çok kez yalama vida söktüm, vidayı zorlamaya çalışır yuvayı iyice dağıtırsan sonunda kırıp çıkarmak zorunda kalırsın ve oradan daha hayır gelmez

5 yıl sonra ekleme:

çift tornavida kullanın, yani bir tam sığan bir de kenarda boşluk kadar ağzı olan daha küçük tornavidayı aynanda vidanın yuvasına sokun, ikisi aynanda olduğundan sıkışıyor ve vidayı tutuyor, ikinci tornavida sığmıyorsa iğne tarzı birşey de kullanabilirsiniz, yukarıda bahsettiğim yöntemlerden çok daha kolay, bu şekilde çok daha rahat sökebiliyorum yalama vidaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batuhan Kılıç -- 25 Aralık 2016; 12:24:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Batuhan Kılıç

5 yıl sonra ekleme:

Alıntıları Göster
    bıçakla altından ittir gevşeyince penseyle çek

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Özel vida nasıl sökülür?
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar japon yapistiricisiyla cikartma yontemini birazdan deniyecegim.Deneyince olumlu olumsuz yazarim size.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2573B355F

Arkadaslar japon yapistiricisiyla cikartma yontemini birazdan deniyecegim.Deneyince olumlu olumsuz yazarim size.
    en temizi pense
  • quote:

Orijinalden alıntı: can_navaro5

en temizi pense

laptopın yuvasındaki vidayı penseyle nasıl açacak? penseyle laptopa vurup laptopı parçalayarak mı...
  • quote:

quote:

en temizi pense

laptopın yuvasındaki vidayı penseyle nasıl açacak? penseyle laptopa vurup laptopı parçalayarak mı...

Alıntıları Göster
    Tam yalama olmadıysa ya da olsada şunu bir dene.Vidanın üstüne tam güç uygula ama laptopa zarar vermeyecek şekilde.Sonra açma yönüne değilde diğer yöne yani sıkma yönüne çevirmeye çalış.Yani sağ sol yapa yapa biraz gevşeltebilirsin.Tam gevşediğini düşündükten sonra sola doğru çevir işlem tamamdır.

Bende öyle açmıştım...

• quote:

Orijinalden alıntı: Dexter61

Arkadaslar japon yapistiricisiyla cikartma yontemini birazdan deniyecegim.Deneyince olumlu olumsuz yazarim size.

Hocam japon mapon işe yaramadı hatta gittim süper yapıştırıcı aldım super glue 502 diye o bile bi cacığa yaramadı.

Not : ben 5dk beklettim eğer ki sen güneş altında 1 saat bekletirsen tam kuruduktan sonra açarsan veya her hangi bir şekilde açabilirsen bana da pm atar mısın dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

quote:

Hocam japon mapon işe yaramadı hatta gittim süper yapıştırıcı aldım super glue 502 diye o bile bi cacığa yaramadı.

Not : ben 5dk beklettim eğer ki sen güneş altında 1 saat bekletirsen tam kuruduktan sonra açarsan veya her hangi bir şekilde açabilirsen bana da pm atar mısın dostum.

Alıntıları Göster
    Yaların

• quote:

Orijinalden alıntı: asdasdqwertyveyaalxyvance

Yaların

Alıntıları Göster
    1 ay kadar önce aynı durum başıma geldi yapıştırıcı bıçakla kazıma hiçbir işe yaramadı. Son çare matkapla başını oyduk kırdık çıkardık
  • Japon işe yaramazsa epoxi veya sunfix ile dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: ironbird

Japon işe yaramazsa epoxi veya sunfix ile dene
    Baya İnce Uçlu Bir Tornavidayı O Vidanın Üstüne koy dik bir şekilde koy sonra Vidayla-Tornavidaya bi lehim at , bu işlemi 1 Vida çıkarmak için 7-8 kere yapman gerekebilir çünkü attığın lehim döndürmeye çalışırken parçalanacak ama sonunda o vida azar azar çevrilmeyi başaracak ve çıkacak..

anlatımdan anladıysan teknik servislerde bu şekilde çıkartıyorlar vidaları Penseyle,bıçakla çıkartman yuvayıda yalama eder ve sonra başka vida takamazsınn
  • quote:

quote:

en temizi pense

vidayla laptop kasası arasında az boşluk varsa kargaburun ile vidayı biraz çeker ve tornavida ile açar. Problem?
  • quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

en temizi pense

vidayla laptop kasası arasında az boşluk varsa kargaburun ile vidayı biraz çeker ve tornavida ile açar. Problem?

Alıntıları Göster
    Elimde lehim aleti yok arkadaşlar.Japon döktüm vidanın üstüne ve tornavidayı üstüne tuttum 10dk dır bekliyor ama hala tutmadı

• quote:

Elimde lehim aleti yok arkadaşlar.Japon döktüm vidanın üstüne ve tornavidayı üstüne tuttum 10dk dır bekliyor ama hala tutmadı

Tutmaz o ben de denedim.Daha güçlü bir şey lazım yapıştırı olarak epoxy mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fungsclup

quote:

Tutmaz o ben de denedim.Daha güçlü bir şey lazım yapıştırı olarak epoxy mesela.

Alıntıları Göster
    Sonunda kırarak çıkarttım arkadaşlar

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.