Şimdi Ara

YALAMA OLMUŞ VİDA NASIL AÇILIR? ACİL... (SS EKLENDİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
82.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar laptopuma ram alıp takıcam yalnız küçük bir sorunum var arkadaki bu iki vida yalama olmuş nasıl açabilirim? Her türlü tornavida ve yöntem denendi olmuyor açılmıyor hatta zorlamaktan parmaklarım ağrıdı. Nasıl açabilirim laptopun kasası olduğu için biraz nazik davranmalıyız ona göre bir yöntem söyleyin

Edit : Tornavida vidanın içinde boşa dönüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 27 Ekim 2010; 17:46:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yalama Olmuş Vida Nasıl Çıkarılır?

Bir vidanın yalama olması, başındaki yuvanın aşınmış veya hasar görmüş olması ve bunun sonucunda tornavidanın tutunamaması anlamına gelir. Yalama olmuş bir vida çıkarmak can sıkıcı bir iş olabilir, ancak birkaç basit teknikle bu sorunu çözebilirsin.

1. Lastik Bant Kullan:

Lastik bir bandı vidanın yalama olmuş başının üzerine yerleştir. Bu, tornavidanın daha fazla tutuş sağlamasına yardımcı olacaktır.

2. Pense veya Kargaburun Kullan:

Vidayı pense veya kargaburunla kavramayı dene. Yavaşça ve dikkatlice vida başını çevirmeye çalış.

3. Dremel Aletini Kullan:

Dremel aleti gibi bir döner alet kullanarak yıpranmış vidanın başında yeni bir yuva oluşturabilirsin. Bu, tornavidanın yeniden tutunmasını sağlayacaktır.

4. Vidayı Isıt:

Vidayı bir ısı tabancası veya çakmakla ısıtmak, gevşemesine yardımcı olabilir. Isındıktan sonra vida başını tornavidayla çıkarmayı dene.

5. WD-40 Spreyi Kullan:

Yalama olmuş vidanın üzerine WD-40 gibi bir yağlayıcı sprey uygula. Bu, vidanın gevşemesine yardımcı olabilir ve tornavidanın daha iyi tutunmasını sağlayabilir.

Uyarılar:

• Vidayı çıkarmaya çalışırken fazla güç uygulama. Bu, vidayı daha da sıkıştırabilir veya kırabilir.
    • Vidayı ısıtırken dikkatli ol. Aşırı ısı vidaya veya çevreleyen malzemelere zarar verebilir.

Bu teknikleri kullanarak, yalama olmuş vidaları güvenli ve etkin bir şekilde çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yalayarak çıkar
  •  YALAMA OLMUŞ VİDA NASIL AÇILIR? ACİL... (SS EKLENDİ)

WD - 40 dök hafif üstüne biraz açar o sonra dene bakalım
  • Beyler bilen varsa bir yöntem söylesin bu mereti çıkarmam lazım en sonunda tornavida ile üzerine çekip vurup kıracam ama olan laptopa olacak kıyamıyorum.

WD-40 nereden bulacam hacı bu saatte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kassablanka -- 27 Ekim 2010; 17:44:59 >
  • araya dolgu yapacak birşey lazım bez koy üstüne öyle dene olmadı ince düz tornavidayla denersin ya da ucu 6 lı tornavidalarla
  • Vidanın üstüne biraz japon sür ve tornavidaya yapışmasını sağla. Yavaş yavaş çevirdiğinde çıkar diye tahmin ediyorum
  •  YALAMA OLMUŞ VİDA NASIL AÇILIR? ACİL... (SS EKLENDİ)

Eline yukarıdaki keskilerin küçügünden (civataya uygun büyük ama ucu sivride olabilir) veya evde buna benzer kullanabilecegin (çivi,büyük vida) alet alıyorsun.

Keskinin ucunu civatanın sökülme yönüne dogru meğil vererek yalama olmuş vidanın kenarına yerlertiriyorsun.
    Çekiç veya benzeri aletlerle tutuğun keskinin kafasına vuruyorsun.
    Bu durumda ya vida gevşer yada keski vidanın kenarına yarık izleri çıkartır.(plastiğe tutturulduğunu düşünerek gevşer diyorum)
    Yarık izleri çıkartırsa ince uçlu düz tornavidayla bile sökersin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vidayı çevirirken başka birşeyle de ittirmen gerekiyor yukarı doğru. Bıçak veya başka ince bir cisimle deneyebilirsin, kasayla vidanın birleşim yerinden yukarı doğru ittirirken vidayı çevireceksin. Biraz maharet ister ama ben o şekilde açabiliyorum yalama olmuş vidaları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _yuhele_

araya dolgu yapacak birşey lazım bez koy üstüne öyle dene olmadı ince düz tornavidayla denersin ya da ucu 6 lı tornavidalarla

Denedim hocam elimde 6'lı saatçi tornavida seti var ama olmuyor resimde gördüklerinden hepsini denedim.. Vidanın içinde boşa dönüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

Eline yukarıdaki keskilerin küçügünden (civataya uygun büyük ama ucu sivride olabilir) veya evde buna benzer kullanabilecegin (çivi,büyük vida) alet alıyorsun.

Keskinin ucunu civatanın sökülme yönüne dogru meğil vererek yalama olmuş vidanın kenarına yerlertiriyorsun.
    Bu durumda ya vida gevşer yada keski vidanın kenarına yarık izleri çıkartır.(plastiğe tutturulduğunu düşünerek gevşer diyorum)

çekiçle vurusan komple dağıtırsın.araya bez filan koymak mantıklıca.eğer kenarlarından tutabilirsen kargaburnu ile tutup çevirebilirsin

• kardeş tornovida ile vidayı Japon ile yapıştır aç ;) Sonra ayırırsın asteonla ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kangroo

quote:

Orijinalden alıntı: Blackankas

çekiçle vurusan komple dağıtırsın.araya bez filan koymak mantıklıca.eğer kenarlarından tutabilirsen kargaburnu ile tutup çevirebilirsin

Anlatmak istediğim çekiçle keskinin kafasına vuracaksın laptopun kasasına falan değil.

Eger elin yatkın değilse herhangi bir tamirci dükkanında keskisi olan bi ustaya veya çırağa açtırman daha mantıklı

• bizim arkadaşada olmuştu 2 saat urağştık açamadık
    yukarda arkadaş japonla vidayı yapıştır demiş aslında çok iyi fikir gibi geldi ama çok dikkatli olmak lazım vidayı laptopa yapıştırırsa çok kötü olur
  • Evde mıknatıs varsa tornavidayı bi süre mıknatısla sonra ufaktan açmaya başla
  • mobil oldugum icin cizm yapamiyorum ama miknatis denedin mi :)
  • Sorunu buldum arkadaşlar ışıkla vidaya yakından baktım + şeklinde olan kısmı iyice aşınmış vidanın uç kısmında boşluklar oluşmuş zorlamaktan sanırsam şimdi büyük tornavidada kullansam boşa dönüp duruyor vida içinde. Sanırım tek çözüm japon yapıştırıcısı kaldı ama oda elimde yok şuan. Uhu ile denesem ourmu? o var bir tek
  • quote:

Orijinalden alıntı: lastson59

Evde mıknatıs varsa tornavidayı bi süre mıknatısla sonra ufaktan açmaya başla

Elimdeki 6'lı tornavida seti mıknatıslı zaten öteki vidaları çıkardığım gibi ucuna yapışmış şekilde geldi vidalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuatromen

Sorunu buldum arkadaşlar ışıkla vidaya yakından baktım + şeklinde olan kısmı iyice aşınmış vidanın uç kısmında boşluklar oluşmuş zorlamaktan sanırsam şimdi büyük tornavidada kullansam boşa dönüp duruyor vida içinde. Sanırım tek çözüm japon yapıştırıcısı kaldı ama oda elimde yok şuan. Uhu ile denesem ourmu? o var bir tek

ufak tornavidalar var onunla kuvvetlice bastırıp çevirirsen açılır gibime geliyor
  • İnce toz bezi (Dayanıklı) araya koyup üstünden tornavida ile uğraşsan belki olur diye tahmin ediyorum.
  • matkapla ortasından del sonra terse al
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.