Şimdi Ara

Açılmayan vida nasıl açılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
1
Favori
86.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptop'ın altındaki 2 vida açılmıyor. Ne kadar uğraştıysam açılmadı. Herhangi bir kısayolu var mı bunun? Açmak için bildiğiniz yöntem var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açılmayan Vida Nasıl Açılır?

Açılmayan veya sıkışmış bir vidanın olması sinir bozucu olabilir. Ancak birkaç basit adımla bu sorunu çözebilir, açılmayan vidaları kolayca açabilirsin.

İşte sıkışmış bir vidayı açmak için izleyebileceğin adımlar:

• Uygun Aleti Kullan: Doğru tornavidayı kullandığından emin ol. Yıldız tornavida gerektiren bir vida için düz tornavida kullanmaya çalışma.

• Çekiş Artır: Tornavidanın sapına bir uzatma kolu veya pense takarak çekişi artır. Bu, ekstra kaldıraç sağlayarak vidayı gevşetmeni kolaylaştıracaktır.

• Sıcak Uygula: Vidayı bir ısı tabancası veya çakmakla ısıtmak, genleşmesine ve daha kolay gevşemesine yardımcı olabilir.

• Yağlayıcı Kullan: Vidaya ve tornavidanın ucuna WD-40 veya benzeri bir yağlayıcı uygulamak, sürtünmeyi azaltır ve vidanın daha kolay dönmesini sağlar.

• Lastik Bant Kullan: Tornavidanın ucuyla vida arasında bir lastik bant yerleştirmek, ekstra tutuş sağlayabilir ve vidayı gevşetmene yardımcı olabilir.

• Vidayı Sola Çevir: Vidayı gevşetmekte zorlanıyorsan, onu birkaç kez saat yönünde çevirmeyi dene. Bu, vidanın sıkışmasını gevşetmeye yardımcı olabilir.

• Profesyonel Yardım Al: Tüm bu yöntemleri denedikten sonra hala vidayı açamıyorsan, profesyonel bir tamirciye başvurmayı düşünmelisin.

Özel Durumlar:

• Açılmayan Laptop Vidası: Laptop vidaları genellikle hassastır ve aşırı güç kullanılmamalıdır. Bu vidaları gevşetirken dikkatli ol ve gerekirse profesyonel yardım al.

• Dönmeyen Vida: Vida dönmüyorsa, paslanmış veya soyulmuş olabilir. Bu durumda, vidayı çıkarmak için özel aletler veya yöntemler gerekebilir.

Bu ipuçlarını takip ederek, açılmayan vidaları güvenli ve etkili bir şekilde açabilirsin. Ancak, vidaları gevşetirken her zaman dikkatli ol ve aşırı güç kullanma.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Açılmıyor derken; çok mu sıkışmış,yoksa o + işareti mi bozulmuş aşınarak ?
  • Yalama olmuşsa eğer tırnağınla bir yandan vidayı kaldırmaya çalış,bir yandan da vidayı çevir.Olmuyorsa bir de ucu düz küçük bir tonavidayı tırnak gibi kullanarak dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Açılmıyor derken; çok mu sıkışmış,yoksa o + işareti mi bozulmuş aşınarak ?

+ işaretli. Çok sıkışmış. Herhangi bir aşınma yok. Yıldız tornavida ile açılmıyor. Düz ile de denedim.
  • Vida deliğin içinde tırnağımı sokmam mümkün değil. İki tane tornavida da girmez.
  • Yok mu yardım edebilecek?
  •  Açılmayan vida nasıl açılır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güçlü gevşeti seç

Açılmayan vida nasıl açılır?
  • Muhtemelen tornavidan kaliteli değil.Ağzı düzgün olanlardan varsa onunla dene.
  • Evet kaliteli değil Ama vida baya sıkı yoksa açılırdı. Farklı tornavidalar ile denedim.
  • Kulak pamuğunu coca cola'ya batır, vidaya sürt. Ondan sonra tekrar açmayı dene.
  • İlla Coca Cola mı olacak ? Reklam mı yapıyorsun ?
  • en küçüklerinden klemens tornavida ile dene ; olmadı yıldızın bir aralığına tornavida ucunu sokup , tornavida arkasına hafifçe vur ;)
    koay gelsin :)
  • Yalan mı yoksa doğru mu dediğin?
  • çürükmeyi dene vide çapı kadar matkap ucunu tak direk üstten vidayı del 2snyede çıkar yerinden
  • ben öyle bişey olunca kafasını kırıyorum
  • Ctrl+U yap açılması lazım
  • Açtım oldu. Sağolun.
  • Nasıl Açtın Paylaşırsan Bir tecrübemiz Olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: By MuRaT

Nasıl Açtın Paylaşırsan Bir tecrübemiz Olur

Bir kaç kere vidanın arkasına vurdum sonra ileri doğru bastırdım çevirdim açıldı.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.