Şimdi Ara

Vİda kapağını hasar vvermeden nasıl açabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bir ev aleti bozuldu ama vidaları kapaklarla saklamışlar ve kapaklarda ne tutacak yer var nede kolay çıksın diye bir önlem. Bu kapakları fazla hırpalamadan kolayca kaldırabileceğim bir yol var mıdır?

Resimde azıcık tornavida ucu ile denedim hemen perişan olmaya aday gördüm...

• Kapakların etrafından falçata ile geç

işin bittikten sonra istiyorsan kapakları yapıştırırsın.
  • Resimlerden birşey anlaşılmıyor....
  • nedir o toplu iğneylen rahtlıkla açman lazım
  • ince cımbızları dene.
  •  Vİda kapağını hasar vvermeden nasıl açabilirim

• ne oldu açılmadımı hem nedir ki o görüntü önemli mi çakıyla dal oraya :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maket bıçağı ile kenarlarını biraz çizdikten sonra çıkarmayı başardım ve son resimler şu şekilde; Dişlilerden en alt resimde görülen uzun mil üzerindeki dişlinin bir kısmında aşınma tesbit ettim. Bunu nereden temin edebilrim? Arçelik el blenderı K-1256 Y modeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 7 Ağustos 2011; 0:16:17 >

• abim nedir o :) çarklar plastik meyve sıkacağı falan mı
  • Bu el blenderının camlı doğrama kabının kapağı, resimde en soldaki;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 7 Ağustos 2011; 0:41:41 >
  • sanayide tornacılara istediğiniz boyutlarda dişli açtırabilirsiniz ama yüzü astarından pahalıya malolur. arçelik servisinde de bulabilirsiniz ama ucuza bulamazsınız size şu el tornavidalarının içindeki dişlileri önerebilirim. sanırım benzer boyutta olan bir dişliyi bulabilirsiniz.

benim tornavidanın içi:

öncelikle arçelik servisine başvurmanızı öneririm yüzü astarında pahalıya malolacaksa sanayiden fiyat alıp en son çare elinizde varsa pilli el tornavidasının içindeki dişlileri inceleyebilirsiniz
    iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: memet

Maket bıçağı ile kenarlarını biraz çizdikten sonra çıkarmayı başardım ve son resimler şu şekilde; Dişlilerden en alt resimde görülen uzun mil üzerindeki dişlinin bir kısmında aşınma tesbit ettim. Bunu nereden temin edebilrim? Arçelik el blenderı K-1256 Y modeli

arçeliğin yetkili servislerinden temin edebilirsin. ama o çentik aşınma olmayabilir. motor millerinin mekanizmayı daha iyi kavraması için üzerine kama yerleri açılır.(yada vidayı tutturabilmek için.) eğer mile takılan parçanın yan kısmında tutturma vidası varsa, onun yeri olabilir. o durumda parça mile oturtulup, vida ile sıkıldıktan sonra yerinden oynuyorsa, aşınma vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 7 Ağustos 2011; 10:46:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zoptrik

sanayide tornacılara istediğiniz boyutlarda dişli açtırabilirsiniz ama yüzü astarından pahalıya malolur. arçelik servisinde de bulabilirsiniz ama ucuza bulamazsınız size şu el tornavidalarının içindeki dişlileri önerebilirim. sanırım benzer boyutta olan bir dişliyi bulabilirsiniz.

benim tornavidanın içi:

öncelikle arçelik servisine başvurmanızı öneririm yüzü astarında pahalıya malolacaksa sanayiden fiyat alıp en son çare elinizde varsa pilli el tornavidasının içindeki dişlileri inceleyebilirsiniz
    iyi forumlar...

Çakmanın da bu kadarı artık.

• Arçelik servisi artık bu gün kapalı olacağı için hafta içine kaldı, onun dışında dişlinin mile tutturma vidası yok, sıkıca nereden geçirildiğini anlamadığım şekilde geçirilmiş. Bu dişliyi milden çıkaramadım bu seferde :)

Dişliyi ya kırarak çıkaracağım ya da bir formülü olmalı yine bunun, ama şu anda formül bende yok
  • abim tornacı halleder tornacıya gideceksin ne kadara yapar diye soracaksın aşırı bir miktar çıkarmassa yaptırırsın. Yekili serviste çark bulunur mu ki belki onların bozulmuş olanından çıkarıp takar.
  • dişlileri çektirme dediğimiz bir aletle milden çıkartırız. bu alette pekte ucuz değildir. daha basit bir yöntem ise, her tarafından keski ile eşit miktarda vuravura çıkarmaktır.(plastik olunca zarar vermemek ozr bir şey oluyor.) metal olsaydı, ısıtmak işini kolaylaştırırdı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 7 Ağustos 2011; 12:00:50 >
  • Papağan pense ile yerinden çıkardım, milin üzerinde tırtıklı yüzey varmış. Şimdi aynı dişliden arıyorum artık
  • Dişli değişimi oldu fakat değişen bir şey olmadı, ta ki; kapağın altında bence işe yaradığını düşünmediğim küçük bir yay ve kapağını takana kadar. İlk gözüme çarptığında atmak üzereydim son çare yayıda taktım ve şu anda çalışmakta :)))

Resimde kırmızı ok ile işaretlediğim yerin kapağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memet -- 30 Ağustos 2011; 14:45:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: memet

Bu el blenderının camlı doğrama kabının kapağı, resimde en soldaki;

En soldakiyse şimdi anlaşıldı niçin civataları sakladıkları
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.