Şimdi Ara

Bilgisayarın içine vida düştü açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arada bir gelen fana kablo sürtünme sesini engellemek için bilgisayarı hafif sallıyordum ve ses düzeliyordu.
    Dün gene o ses geldi ve hafif sallamayla geçmedi biraz sert salladım. Kasayı açtım, işlemci soğutucusunun vidalarından biri atmış.
    Resimdeki bilgisayar benim değil ama soğutucum buhttp://hollii.de/temp/thermaltakesonictowerrev2b.jpg
    Kasayı açtığımda diğer vida sayesinde soğutucu kasanın içinde düşmemişti ve atan vidada bir fanın üzerindeydi.

Şimdi bilgisayarı açmaya çalışınca düğmeye basıyorum 5 saniye civarı açık kalıp kapanıyor ve kendi kendine tekrar açılıyor sonra tekrar kapanıyor bu arada da ekrana hiç görüntü gelmiyor. Ben ellemedikçe böyle devam.

Sanırım düşen vida düşerken biryeri bozmuş ama sorunun neyde olduğundan emin değilim.

sabit diskleri söktüm, ram leri değiştirdim, ekran kartını da değiştirdim. Bence anakart bozuldu ama böyle bir sorun başka birşeyden olabilir mi?
    Mesela bir şekilde işlemcim bozulsa gene böyle mi olur açılıp kapanma?

• Islemciyi koruma amacli bilgisayarin kapandigini dusunuyorum.Baska bir fan ile deneyebilirseniz iyi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengomatik

Islemciyi koruma amacli bilgisayarin kapandigini dusunuyorum.Baska bir fan ile deneyebilirseniz iyi olur.

Soğutucu zaten fansız kullanılan bir soğutucu istenirse takılıyor ama ben hiç gerek duymadım ve şimdiye kadar hiç ısıdan kapanmadı.
    Zaten elimde deneyebileceğim başka soğutucu yok. Birde işlemcinin üstünde soğutucu olmasa bile 5 saniye içinde kapanacak kadar ısınmaz herhalde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: S_A_S

quote:

Orijinalden alıntı: cengomatik

Islemciyi koruma amacli bilgisayarin kapandigini dusunuyorum.Baska bir fan ile deneyebilirseniz iyi olur.

Soğutucu zaten fansız kullanılan bir soğutucu istenirse takılıyor ama ben hiç gerek duymadım ve şimdiye kadar hiç ısıdan kapanmadı.
    Zaten elimde deneyebileceğim başka soğutucu yok. Birde işlemcinin üstünde soğutucu olmasa bile 5 saniye içinde kapanacak kadar ısınmaz herhalde.

Hmm.O zaman PSU ya bir bakin derim.Baska bir psu varsa deneyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşlemci soğutucusu, bağlantısı koptuğundan işlemci üzerine tam oturmuyor. İşlemciye tam temas etmediğinde işlemci aşırı ısınıp kendini kapatıyor. Soğutucuyu söküp temizleyip, termal macun kullanarak yeniden monte etmek gerekebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkstrike

İşlemci soğutucusu, bağlantısı koptuğundan işlemci üzerine tam oturmuyor. İşlemciye tam temas etmediğinde işlemci aşırı ısınıp kendini kapatıyor. Soğutucuyu söküp temizleyip, termal macun kullanarak yeniden monte etmek gerekebilir.

Onu yaptım sonuç aynı.
  • quote:

quote:

İşlemci soğutucusu, bağlantısı koptuğundan işlemci üzerine tam oturmuyor. İşlemciye tam temas etmediğinde işlemci aşırı ısınıp kendini kapatıyor. Soğutucuyu söküp temizleyip, termal macun kullanarak yeniden monte etmek gerekebilir.

Onu yaptım sonuç aynı.

Ekran kartını söküp takıp tekrar denedinizmi ramlaride aynı şekilde söküp tekrar deneyin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: .19o7

quote:

quote:

Onu yaptım sonuç aynı.

Ekran kartını söküp takıp tekrar denedinizmi ramlaride aynı şekilde söküp tekrar deneyin.

ekran kartını söküp takıp denedim, arkadaştan ekran kartı alıp denedim yani sorun orda olamaz.
    3 tane ram vardı hepsini denedim

denemediğim şeyler sadece işlemci, anakart, psu

ama bu sistem sorunsuz çalışıyordu vida düştükten sonra bu hale geldi ve vida da psu nun içine düşmediğine göre sorunun onda olacağını sanmıyorum.

vida anakart üzerinde bir kısa devre yaptırıp bozulmasına neden olmuş olabilir mi acaba
    yada bir parçaya sertçe vurup bozmuş ta olabilir

birde şöyle bir şey var vida fırlar fırlamaz ekrandaki görüntü siyah üstüne bir bekleme çubuğu ama donmuş halde gibi bir şey vardı tam hatırlamıyorum
    yani bilgisayar işlemcinin ısınması yüzünden donmadı öyle olsa biraz zaman geçerdi o vida yaptı ne yaptıysa

• Bilgisayara hiçbir şey yapmadan reset atıyorsa, ve hata iletisi eğer almıyorsanız, ya işlemci ki bence öyle ya da PSU'da problem vardır. RAM, ekran kartı, HDD gibi bileşenlere bakmayın hiç.

İşlemciyi komple sökün, o soğutucuyu takmayın mümkünse farklı bir soğutucu HeadSink bulun ve montaj yapın sorun muhtemelen çözülecektir. Daha önce yaptığınızı söylemişsiniz ancak bence o noktada bir problem var. Butik bir bilgisayar tamircisine götürün ve orada test ettirin eğer ki, yeterli yedek bileşeniniz yoksa.
  • quote:

ekran kartını söküp takıp denedim, arkadaştan ekran kartı alıp denedim yani sorun orda olamaz.
    3 tane ram vardı hepsini denedim

denemediğim şeyler sadece işlemci, anakart, psu

ama bu sistem sorunsuz çalışıyordu vida düştükten sonra bu hale geldi ve vida da psu nun içine düşmediğine göre sorunun onda olacağını sanmıyorum.

vida anakart üzerinde bir kısa devre yaptırıp bozulmasına neden olmuş olabilir mi acaba
    yada bir parçaya sertçe vurup bozmuş ta olabilir

birde şöyle bir şey var vida fırlar fırlamaz ekrandaki görüntü siyah üstüne bir bekleme çubuğu ama donmuş halde gibi bir şey vardı tam hatırlamıyorum
    yani bilgisayar işlemcinin ısınması yüzünden donmadı öyle olsa biraz zaman geçerdi o vida yaptı ne yaptıysa

Kasayı komple söküp kasanın dışında montaj yaparmısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.