Şimdi Ara

Laptop Yere Düştü Açılmıyor Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
29.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sorun ne olabilir servisine götürsem mesela bilgiler kaybolur mu yorumlarınızı bekliyorum

• Yere düştü ise harddiskte sorun olmuş olabilir eğer sorun harddikste ise bilgileri geri getirmen zor bu işi yapan şirketler var ancak ne kadar sonuç alınır bilinmez.Bilgisayarı açınca daha önceleri karşılaşmadığın bir ses geliyor mu ?
  • Merhaba,

Bilgileriniz sizin için önemliyse, servise vermeden önce harddisk den verilerinizi almaya bakın. Umarım düşme sonrasın da harddisk de hasar meydana gelmemiştir.

Cihazın içerisinden harddiski söküp, farklı bir bilgisayara ikincil olarak bağlayın ve o şekil de içerisindeki verilerinizi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk_serco

Yere düştü ise harddiskte sorun olmuş olabilir eğer sorun harddikste ise bilgileri geri getirmen zor bu işi yapan şirketler var ancak ne kadar sonuç alınır bilinmez.Bilgisayarı açınca daha önceleri karşılaşmadığın bir ses geliyor mu ?

bilgisayar hiç açılmıyo ki düştükten sonra aç kapa tuşuna bi bastım içe göçtü şimdi basmaya çalışınca mavi ışık yanıyo açılırken laptop bi anda kesiliyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: marjinalite_

quote:

Yere düştü ise harddiskte sorun olmuş olabilir eğer sorun harddikste ise bilgileri geri getirmen zor bu işi yapan şirketler var ancak ne kadar sonuç alınır bilinmez.Bilgisayarı açınca daha önceleri karşılaşmadığın bir ses geliyor mu ?

bilgisayar hiç açılmıyo ki düştükten sonra aç kapa tuşuna bi bastım içe göçtü şimdi basmaya çalışınca mavi ışık yanıyo açılırken laptop bi anda kesiliyo

O zaman sorun daha büyük olabilir eğer yüksekten veya sert bir zemine düştü ise anakartta çatlak yada kırık olabilir.Bilgisayarın diğer parçalarınında zarar görmesi mümkün eğer dosyalarınız önemli ise yukarıdaki arkadaşın dediği gibi başka bilgisayara takıp verilerini kurtarmaya çalışın.Birde servise götürdüğünüz zaman bilgileri kaybetmeyi göze almış oluyorsunuz ilk önce harddiskteki bilgileri kurtarmaya çalışın.

• quote:

quote:

quote:

O zaman sorun daha büyük olabilir eğer yüksekten veya sert bir zemine düştü ise anakartta çatlak yada kırık olabilir.Bilgisayarın diğer parçalarınında zarar görmesi mümkün eğer dosyalarınız önemli ise yukarıdaki arkadaşın dediği gibi başka bilgisayara takıp verilerini kurtarmaya çalışın.Birde servise götürdüğünüz zaman bilgileri kaybetmeyi göze almış oluyorsunuz ilk önce harddiskteki bilgileri kurtarmaya çalışın.

ya servise değil de yıllarca tanıdığımız birine getircez tamirci yani adama durumu anlatsam ben anlamam fazla harddisk falan o kurtarmaya çalışabilir heralde bi de bu durum bana en kötü ihtimalle kaça patlar

• quote:

quote:

quote:

quote:

ya servise değil de yıllarca tanıdığımız birine getircez tamirci yani adama durumu anlatsam ben anlamam fazla harddisk falan o kurtarmaya çalışabilir heralde bi de bu durum bana en kötü ihtimalle kaça patlar

Bilgisayar yere düştüğünde hangi parçaların zarar gördüğünü içini açmadan yada test etmeden bilemessin o yüzden maliyetinin ne kadar olacağı bilinmez.Ancak yere düştü ise harddisk yüksek ihtimalle bozulmuştur yada zarar görmüştür onun tamamen değişmesi gerekebilir.Bilgisayar laptop olduğu için parçaları çok daha pahalı oluyor.Tamire bir götürün nesinde sorun var bir baksın ondan sonra tamir maliyeti ortaya çıkar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok basit bir arızası da olabilir çok masraflı bir değil birden çok arızası da olabilir. Kontrol edilmeden de net bilgi verilemez. Harddisk hasar görmediyse bilgilerinize birşey olmaz tabi notebooku servise verirken teknik servisi önemli belgelerinizden haberdar etmeniz gerekir. Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GercekUykucu

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgisayar yere düştüğünde hangi parçaların zarar gördüğünü içini açmadan yada test etmeden bilemessin o yüzden maliyetinin ne kadar olacağı bilinmez.Ancak yere düştü ise harddisk yüksek ihtimalle bozulmuştur yada zarar görmüştür onun tamamen değişmesi gerekebilir.Bilgisayar laptop olduğu için parçaları çok daha pahalı oluyor.Tamire bir götürün nesinde sorun var bir baksın ondan sonra tamir maliyeti ortaya çıkar.

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler yarın halledelim bakalım peki bu harddiskteyse sorun ne kadar bunun yenisi ve bu durumda bilgiler kurtarılır mı

• quote:

çok teşekkürler yarın halledelim bakalım peki bu harddiskteyse sorun ne kadar bunun yenisi ve bu durumda bilgiler kurtarılır mı

Alıntıları Göster
    Güç devre kartı olan makineler vardı bir ara.Eğer onlardan değilse makine,Anakartı bozacak kadar alınan darbe bence hddyide bozmuştur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ag67

Güç devre kartı olan makineler vardı bir ara.Eğer onlardan değilse makine,Anakartı bozacak kadar alınan darbe bence hddyide bozmuştur

Alıntıları Göster
    tamam diyelim anakart da harddisk de bu durumda bilgiler gelmez anladığım kadarıyla.

bu ikisinin maliyeti ne kadar olur anasını satıyım yeni laptop aldırmaya yeticek kadar pahalı olur mu ?
  • quote:

tamam diyelim anakart da harddisk de bu durumda bilgiler gelmez anladığım kadarıyla.

bu ikisinin maliyeti ne kadar olur anasını satıyım yeni laptop aldırmaya yeticek kadar pahalı olur mu ?

Laptop 3-4 senelik ise anakart felan değişmesi gerekiyor ise aynı model sıfır satılanı yoktur bence ikinci el laptop anakartı bulmakta zor yeni bi tane almaya değer
  • quote:

Orijinalden alıntı: GercekUykucu

quote:

Laptop 3-4 senelik ise anakart felan değişmesi gerekiyor ise aynı model sıfır satılanı yoktur bence ikinci el laptop anakartı bulmakta zor yeni bi tane almaya değer

Alıntıları Göster
    Marka model belirtseniz bence daha iyi olurdu.Asus x59 sr vardı bende.Geçen sene anakartına 800 lira dedi yetkili servis.400e 2.ci el bulmuştum.Almadım tabi.Bozuk olarak makineyi forumda bir arkadaşa sattım.

• quote:

Orijinalden alıntı: ag67

Marka model belirtseniz bence daha iyi olurdu.Asus x59 sr vardı bende.Geçen sene anakartına 800 lira dedi yetkili servis.400e 2.ci el bulmuştum.Almadım tabi.Bozuk olarak makineyi forumda bir arkadaşa sattım.

Alıntıları Göster
    şu an yere düşen laptoptayım arkadaş gelmişti kurcalıyoduk bi baktık açma kapama düğmesi içeri göçmüştü demiştim şimdi çok ilginç normal açma kapama yerinin 3 cm yanına basıyorum öyle açılıyo laptop yani heralde sadece açma kapama tuşu biraz sağa kayarak atlattım başka bi yerde sorun olmaz heralde di mi ? :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marjinalite_ -- 8 Temmuz 2012; 19:18:40 >

• quote:

şu an yere düşen laptoptayım arkadaş gelmişti kurcalıyoduk bi baktık açma kapama düğmesi içeri göçmüştü demiştim şimdi çok ilginç normal açma kapama yerinin 3 cm yanına basıyorum öyle açılıyo laptop yani heralde sadece açma kapama tuşu biraz sağa kayarak atlattım başka bi yerde sorun olmaz heralde di mi ? :D

Alıntıları Göster
    Hocam çok şanslısınız o zaman.Sevindim adınıza.Sanmıyorum sorun olacağını.Ama hdd tune programı ile hddniz bir taratın derim her ihtimale karşın.

• Hocam laptop acer değilmi çünkü aynısı benim başıma geldi asus düştü anakart içten çatlamış . Casper düştü o da hdd de sorun oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawness

Hocam laptop acer değilmi çünkü aynısı benim başıma geldi asus düştü anakart içten çatlamış . Casper düştü o da hdd de sorun oldu
    laptop samsung hem de :D yine de fırsat bulunca bi bilgisayarcıya göstericem
  • quote:

laptop samsung hem de :D yine de fırsat bulunca bi bilgisayarcıya göstericem

Geçen pc mavi ekran veriyodu bilgisayarcıya götürdüm yok anakart yakmışsin yada çatlamış dedi sorun sadece ses kartının kırılmasıymiş sinirlendim soktum içini darma dağın ettim çöpe attım zaten eskiydi
  • evet büyük ihtimal harddiskin bozulmuştur harddiskin üstünde incecik bir iğne var o iğne düşünce zedelenmiştir . servise vermeni öneririm kardeşim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: pansahin

evet büyük ihtimal harddiskin bozulmuştur harddiskin üstünde incecik bir iğne var o iğne düşünce zedelenmiştir . servise vermeni öneririm kardeşim .

Sadece HDD ile kurtulacağını sanmıyorum..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.