Şimdi Ara

laptop bataryası aniden bitti yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. laptopum için ikinci bataryayı almıştım. 1 sene kadar kullandıktan sonra ömrü azalmaya başladı ama 1 saatten fazla kullanım ömrü vardı. ve bi gün adaptörü prizden çekmemle bilgisayarın kapanması bir oldu. batarya %22'de kalmış, 'prize takılı, dolmuyor' uyarısı veriyor. %22 gösterse de prizden çektiğim an sanki batarya yokmuş gibi kapanıyor bilgisayar. bunun sebebi nedir? nasıl düzelebilir?

• 1) Batarya arızalı
    2) notebook şarj entegresi arızalı

Adaptörle çalışıyorsa adaptörde problem yok ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: elektürükçü

1) Batarya arızalı

Muhtemelen sarj entegresi de saglam Hocam, zira bu bataryayi almadan once laptopun uzerinde gelen bataryasi vardi, 10 dakika kullanim omru kaldi diye ikinci bataryayi almistim. Simdi eski ilk bataryayi takinca yine 10 dakika kadar dayaniyor. Sarj da oluyor orijinal batarya. Ikinci bataryanin birdenbire boyle olmasinin sebebi ne olabilir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordinaryus1

quote:

1) Batarya arızalı

Muhtemelen sarj entegresi de saglam Hocam, zira bu bataryayi almadan once laptopun uzerinde gelen bataryasi vardi, 10 dakika kullanim omru kaldi diye ikinci bataryayi almistim. Simdi eski ilk bataryayi takinca yine 10 dakika kadar dayaniyor. Sarj da oluyor orijinal batarya. Ikinci bataryanin birdenbire boyle olmasinin sebebi ne olabilir?

Batarya cok beklemis olabilir. İcindeki pil ya da devre bozuk olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fareliköyünkavalcisi

quote:

Orijinalden alıntı: kordinaryus1

quote:

1) Batarya arızalı

Batarya cok beklemis olabilir. İcindeki pil ya da devre bozuk olabilir.

Elbette olabilir :) her sey olabilir de, bunu nasil tespit ve tedavi ederim onu soruyorum ben. Batarya cok beklemedi, normal kullanim esnasinda bi gun prizden cektigim an kapandi bilgisayar. Gunluk normal kullanimdaydi yani. 1 saatten fazla gidiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kordinaryus1 -- 17 Mayıs 2015; 17:12:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kullanım prosedürlerine bağlı kalmak lazım , batarya %30 düşmeye başlayınca şarj edilmelidir . batarya asla sıfıra kadar bitmesi beklenmemelidir. Batarya replika olabilir . orijinal batarya etiketi sökülüp replika üzerine yapıştırılıp orijinal diye de satılabilir .
    Kısaca Türkiyede her şey olabilir .
  • quote:

Kullanım prosedürlerine bağlı kalmak lazım , batarya %30 düşmeye başlayınca şarj edilmelidir . batarya asla sıfıra kadar bitmesi beklenmemelidir. Batarya replika olabilir . orijinal batarya etiketi sökülüp replika üzerine yapıştırılıp orijinal diye de satılabilir .
    Kısaca Türkiyede her şey olabilir .

abi tamam da şu noktada ne yapmak lazım?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Problemli olan bataryaya müdahale etmen imkansız ,Ki diyorsunuz ki notebook şarj devresi sağlam , tekrar yeni bir batarya alacaksınız ve kullanım şartlarına uyacaksınız . normal kullanım prosedüründe zaten azami 2 -2,5 yıl ömrü vardır .replikalar 1-2 yıl arası değişir . içinde samsung li-ion batarya ünitesi varsa daha uzun ömürlü replika olabilir.
  • quote:

Problemli olan bataryaya müdahale etmen imkansız ,Ki diyorsunuz ki notebook şarj devresi sağlam , tekrar yeni bir batarya alacaksınız ve kullanım şartlarına uyacaksınız . normal kullanım prosedüründe zaten azami 2 -2,5 yıl ömrü vardır .replikalar 1-2 yıl arası değişir . içinde samsung li-ion batarya ünitesi varsa daha uzun ömürlü replika olabilir.

bataryanın içinde sayaç olabilir mi? aldığımdan beri takriben 1 yıl oldu. ben bu bataryanın devresinde bi problem olduğunu düşünüyorum. bana kalırsa pilleri sağlam. bundaki pilleri orijinal bataryanın devresiyle birleştirmem mümkün mü? epron devresi vardı sanırım, voltaj sıfırlanınca batarya komple kullanılmaz oluyor diye bi şey okumuştum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.