Şimdi Ara

Laptopun altına delik açmak :)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptopla çok oyun oynadığım için en çok ekran kartı GPU ısınıyordu. Bu ısıyı elimle bariz farkediyorum.

Bu sebeple ekran kartının ve ısınmanın en fazla olduğu bölümü,ısıtmış olduğum tornavida yardımıyla simetrik delikler açtım.(Çok da çirkin görünmedi)

Oyuna girdiğimde ekran kartı ısısının gayet yerinde olduğunu farkettim. Fifa 14 demo oyununda eskiden 85-90'ları gören GPU değeri şuan 70-75'lerde geziniyor.

Yalnız birşey dikkatimi çekti.Eskiden işlemci yani CPU daha iyi soğurken şimdi daha yavaş soğuyor.Yine de öyle 90 derecelere falan çıkmıyor. (86-87 civarında)

*Acaba laptopun içindeki hava sirkülasyonu bozulmuşmudur?
    *Oyun oynarken: Ekran kartı 70-75 derece iken işlemci 85-90 derece civarında seyretse bir sıkıntı olur mu ilerisi için?

Teşekkürler.

• matkapla delikler aç sıkıntı kalmaz buz gibi olur
  • evet olay o sirkülasyon bozulmuştur.Bak dünyada okadar mühendis varki senin aklına gelen onlarında gelmiştir.Simdi havayı bir yandan alacak bir alttan ve sirkülasyon tam sağlanamayacak..Eskiden benimde voswagen arabam vardı ve motor çevresinde conta vardı o contayı çıkarmıştım alttanda hava gelsin diye :) motor yandı meğerse ust panjurlardan sadece hava alması yetiyormuş..Ben aracın altıntanda hava aldırınca ustten ve alttan giren hava cakıstı ve pervane daha dengesiz bir hava üfledi motora buda yetersiz geldi...Hava soğutmalı sonuçta....
  • quote:

Orijinalden alıntı: berkayy23

matkapla delikler aç sıkıntı kalmaz buz gibi olur

Bu da güzel bir çözümmüş :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

evet olay o sirkülasyon bozulmuştur.Bak dünyada okadar mühendis varki senin aklına gelen onlarında gelmiştir.Simdi havayı bir yandan alacak bir alttan ve sirkülasyon tam sağlanamayacak..Eskiden benimde voswagen arabam vardı ve motor çevresinde conta vardı o contayı çıkarmıştım alttanda hava gelsin diye :) motor yandı meğerse ust panjurlardan sadece hava alması yetiyormuş..Ben aracın altıntanda hava aldırınca ustten ve alttan giren hava cakıstı ve pervane daha dengesiz bir hava üfledi motora buda yetersiz geldi...Hava soğutmalı sonuçta....

Aslında daha soru başlığını açmadan bu cevabın geleceğini biliyordum :)

Çünkü devamlı sıcaklık testleriyle haşır neşirim. En ufak saptamaları takip ederim.
    Laptopun altına açtıgım deliklerden sonra ekran kartı buz gibi olurken işlemci eskisi kadar iyi soğumuyordu.

Galiba bu şekilde sirkülasyonu tam sağlayamadıgından işlemcinin oldugu bölümdeki sıcak havayı dışarıya çekemiyor bu delikler yüzünden.

Tabi bunun geri dönüşü var. Açmış olduğum delikleri yine bir şekilde kapatabilirim. Bu işlere elim yatkın :)

Ama denemelere devam edeceğim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

quote:

Orijinalden alıntı: turkay11

evet olay o sirkülasyon bozulmuştur.Bak dünyada okadar mühendis varki senin aklına gelen onlarında gelmiştir.Simdi havayı bir yandan alacak bir alttan ve sirkülasyon tam sağlanamayacak..Eskiden benimde voswagen arabam vardı ve motor çevresinde conta vardı o contayı çıkarmıştım alttanda hava gelsin diye :) motor yandı meğerse ust panjurlardan sadece hava alması yetiyormuş..Ben aracın altıntanda hava aldırınca ustten ve alttan giren hava cakıstı ve pervane daha dengesiz bir hava üfledi motora buda yetersiz geldi...Hava soğutmalı sonuçta....

Aslında daha soru başlığını açmadan bu cevabın geleceğini biliyordum :)

Çünkü devamlı sıcaklık testleriyle haşır neşirim. En ufak saptamaları takip ederim.
    Laptopun altına açtıgım deliklerden sonra ekran kartı buz gibi olurken işlemci eskisi kadar iyi soğumuyordu.

Galiba bu şekilde sirkülasyonu tam sağlayamadıgından işlemcinin oldugu bölümdeki sıcak havayı dışarıya çekemiyor bu delikler yüzünden.

Tabi bunun geri dönüşü var. Açmış olduğum delikleri yine bir şekilde kapatabilirim. Bu işlere elim yatkın :)

Ama denemelere devam edeceğim :)

tabiki kapatabilirsin....bir arada işlemcinin ustune delikler açmayı dene

• turkay11 kullanıcısına yanıt
    Şimdi ekran kartının oldugu bölümdeki deliklerin sayısını azaltıp işlemcinin olduğu bölüme gireceğim matkapla :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar6055

Şimdi ekran kartının oldugu bölümdeki deliklerin sayısını azaltıp işlemcinin olduğu bölüme gireceğim matkapla :D

belki usttende açarak sirkülasyonu dengeleyebilirsin
  • türk zekası işte..
  • turkay11 kullanıcısına yanıt
    çok yaratıcısın
  • Biliyorsunuz bu tur icatlar ilk basta hep kucumsenilmistir seytan icadı denilmiştir...
  • Altına usbli sogutucu al deliklerden iceri uflesin buz gibi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şuan ekran kartının olduğu kısımdaki deliklerin bir kısmını kapadım. oyun anında GPU:73 CPU:82 gördü. şuanki sıcaklıklar gayet iyi. daha fazlasına gerek yok
  • Karadeniz tarafından mısın kardeş

Şaka bir yana akıllıca bir çözüm. Ama ordan fazla kir, toz vs alabilir dikkat et derim.
  • evereve kullanıcısına yanıt
    xxxxxxxxxx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huhuq -- 8 Şubat 2023; 20:28:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fener_1996

Altına usbli sogutucu al deliklerden iceri uflesin buz gibi olur

Alttaki soğutucu da kendi icadım olan alüminyum thermaltake fansız soğutucu + masaüstü 5v işleci fanı :D tam da deliklerin olduğu yere geliyor. çok gürültürü de yok.

O değil de bu ısı olayı oyunun içine ediyormuş onu anladım. Şuan tüm oyunlar yağ gibi akıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: evereve

Karadeniz tarafından mısın kardeş

Şaka bir yana akıllıca bir çözüm. Ama ordan fazla kir, toz vs alabilir dikkat et derim.

onun önlemini de aldım :) iç kısmına ince tül ile toza ve pislğe son

• kuzenimde delmişti senin gibi gayet başarılı ama senin yerinde olsam gider artic siyah termal macun alırım gpu cpu lara sıkardım eminim 10 derece fark ettirir birde altına soğutucu al oooo daha ne olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: hams

onun yerine alt kasayı komple söküp alüminyum tabanlı Zalman ZM-NC2000 gibi bir soğutucuyu laptopun altına monte etsen daha iyi olurdu.

haklısınız ancak zalmanın işe yarayan modelleri 72 tlden başlıyor hocam.

zalman soğutucu = 72 tl
    kendi yaptığım düzenek = paha biçilemez
    MasterCard
  • quote:

Orijinalden alıntı: emremod

kuzenimde delmişti senin gibi gayet başarılı ama senin yerinde olsam gider artic siyah termal macun alırım gpu cpu lara sıkardım eminim 10 derece fark ettirir birde altına soğutucu al oooo daha ne olsun

termal macun 3 gün önce yenilendi. deliklerin olduğu yere üfleyen 5v'lik masaüstü işlemci fanı var :) onun altında thermaltake aliminyum soğutucu (fansız)

Isının oyunları bu kadar etkilediğini bilmiyordum.

Ekran kartım nvdia GT540M.. Çok abartı bir ekran kartı olmasa da bu soğutma düzeneğinin ardından sanki pc ve oyunlar nefes aldı diyebilirim.

Kasmalar vs kayboldu :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.