Şimdi Ara

Yalama olmuş vida nasıl açılır? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
9
Favori
151.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    olmadı oksijen kaynağıyla yak
  • laptop CPU soputma blogunu tutan 3 vida var. 1 tanesi yalama oldu.Kerpeten vs cıkarmaz.Vidayı kırmam imkansız hemen altında anakart var.Nasıl cıkarabilirim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yun-nus

iphone vidalarında denedim
    lehim işe yaradı

Nasıl yaptınız ? Bende de aynı sıkıntı var yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erayozdemir

quote:

Orijinalden alıntı: yun-nus

iphone vidalarında denedim
    lehim işe yaradı

Nasıl yaptınız ? Bende de aynı sıkıntı var yahu

vidayla tornavida arasına ince tabaka lehim attım oldu
    kalın olunca kopuyor
  • Hiç uğraştırmadan açmanın yolu, kalin lastik ya da banttan geçiyor. paket lastiklerinin kalın olanları var, onu vidanın üstüne koyup tornavidayı normal işlevi ile kullanın. bant yolu da aynı şekilde işliyor, bandı kesip ikiye katlayıp, vidanın üstüne koyun.

• Yalayarak rahatca cikarirsin..

• Benim laptobunda vidası yalam olmuş dönüyo dönüyo çıkmıo :/ toplasan iki kere açmadım ki ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrKTrM

Benim laptobunda vidası yalam olmuş dönüyo dönüyo çıkmıo :/ toplasan iki kere açmadım ki ya

yalama olan vidanın altına ince tornavida ucu ile kaldırarak yavaşca cevirerek cıkar
  • arkadaşlar merhaba,
    laptopun işlemsini tutan vidalardan biri yalama kesebileceğim yada çentik atabileceğim bir yerde değil, lehim atmayı denedim lehim kopuyor patlatmayı denedim şarjlı ile oda olmadı yeri riskli olduğu için yüksek devirde çalıştıramıyorum lütfen yardımcı olun
  • Arkadaşlar aynı dertten muzdariptim. Tv'nin arkasındaki vidanın içi resmen yuvarlak olmuştu. Küçük bir tornavidayı kenarına bastırıp ile çekiç ile açılma yönünde vurarak sorunu çözdüm. Videosunu da çektim, izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=8XNNLXQ1lpY&spfreload=10
  • yav hocam konuyu okurken ekrana wd40 sıkacaktım. wd40 sizin ilaciniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vidanın üstüne japon + karbonat karısımı ile ince tornavida yöntemini deneyin.
    Japonu kurutamazsınız tek başına karbonatı eklediğinizde kısa sürede taş gibi olacak.

Diğer bir yöntem ufak el matkapları var onunla vidanın üstüne düz bir şekilde iz yapabilirseniz ucunu kırmadan (gözünüze filan gelir ne olduğunu anlşamazsınız dikkat edin çok bastırmayın) düz tornavida ile açabilirsiniz

Lastik yöntemini denemedim ama işe yarayacağını düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet.yılmaz -- 25 Eylül 2017; 11:9:21 >
  • Yalama olmuş vida nasıl açılır?
    Yalama olmuş vida nasıl açılır?

• aşağıda link verilmiş videoda bir çözüm bulmuşlar. inceleyin isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 17 Nisan 2020; 20:8:0 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.