Şimdi Ara

PotPlayer x265 HEVC arka planda çıkan görüntü problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • CUDA çalışıyorsa built in yerine CUDA seçili olsun. H264 ve H265 için CUDA çalışıyorsa yine CUDA seçili olsun. H/W aktif olsun.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam, ilginiz için çok ama çok teşekkür ederim. Nvidia Cuda'yı seçtim ikisi için de.
    Hocam tekrardan merhaba. Bugün 2 tane 2160p UHD film indirmiştim. Önceden konuştuğumuz üzere Nvidia CUDA seçiliydi halihazırda, filmi açtım her şey mavi gibi normal renk yoktu, daha sonra yerleşik ffmpeg'ye geçtim düzeldi renkler fakat bu sefer de hafif kasmalar ortaya çıktı. Sonradan Nvidia denetim masasından potplayerı seçip yüksek performanslı nvidia işlemcisini seçtim kasmalar düzeldi ama renkte kesinlikle bariz fark var, emin değilim ama yüksek performansı seçmeden yani kasarkenki renkler daha güzel geldi bana. Her neyse şu an yüksek performansta seçili ayar ve kasma yok, ayrıca DXVA yani H/W oluyor sanırım onu ayarlardan aktif hala getirdim, yerleşik ffmpeg seçtiğimde H/W butonunun yanında HDR çıktı hatta en başta kendiliğinden aktifti fakat renk baya oynuyor, sizce HDR aktif mi olmalı yoksa kapalı mı? İlk fotoğraf HDR açık, ikincisi kapalı. 2160p'de de yine Nvidia CUDA'yı seçeyim mi sizce hocam, pek fark yok gibi ffmpeg ile.

PotPlayer x265 HEVC arka planda çıkan görüntü problemi

Burda da ilkinde Nvidia yüksek performans açık

Burda kapalı hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 7 Aralık 2019; 19:11:24 >

• x265/HEVC/H265 videolarda renk farkı sorununu ben de yaşıyorum, bu sorun galiba Potplayer'ın kendisiyle alakalı. HDR özelliği sorunlu sadece renkleri değiştirmiyor izleme sırasında renk bozulmalarına sebep oluyor. Buna rağmen HDR'ı kullanmam gerekiyorsa önce SW olarak renklere bakıyorum ardından HW'ye geçirip klavyeden W-E-R-T gibi tuşlarla renk ve parlaklığı eşitlemeye çalışıyorum veya aynı videoyu Media Player Classic ile açıp iki pencereyi yanyana koyup kontrast/renk vs. eşitliyorum. Bir video için yapılan ayar genelde diğer videolarda da geçerli yani bir sefer eşitmele yapıp o ayarlar not alınırsa sürekli kullanılabilir.
    Hocam siz de Nvidia yüksek performans kullanıyor musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CUDA destekli ekran kartım yok bu yüzden kullanmıyorum.
    Hocam bu CUDA desteği ne oluyor daha doğrusu bu CUDA nedir tam olarak ben çözemedim.
  • Potplayer'da CUDA donanım hızlandırması için kullanılıyor, "CUDA ne demek" diye aratırsanız bulursunuz.
  • Hocam tekrardan merhaba. Son birkaç gündür bazı aralıklarla video başladıktan hemen sonra bu hatayı alıyorum. Sizce sebebi ne olabilir, var mıdır bir çözümü?

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.