Şimdi Ara

PotPlayer x265 HEVC arka planda çıkan görüntü problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
1.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba. Aşağıdaki fotoğraflarda gördüğünüz sıkıntıyı yaşıyorum. Genellikle bazı x264 ve x265 videolarda ortaya çıkıyor böyle merviden gibi solda ve sağda, neden oluyor anlamadım. KM playerda da aynı şey oluyor, GOM'da böyle bir sıkıntı yok ama ben PotPlayer'dan memnunum, sizce neden böyle olabilir?

PotPlayer x265 HEVC arka planda çıkan görüntü problemiPotPlayer x265 HEVC arka planda çıkan görüntü problemi

• Benzer şeyleri görmüştüm galiba OpenGL ile veya ayarlarla alakalıydı. Potplayer'ı kaldırın, klasörünü silin ve yeniden yükleyin bu durumda ayarlar sıfırlanacaktır. Düzelmezse ve işletim sistemi Win 10 ise video renderer olarak EVR Custom'ı seçin, Win 7-8 ise EVR Vista'yı seçin.
  • poko001 P kullanıcısına yanıt
    Bir tek yerleşik OpenGL'yi seçince düzeliyor hocam ve bu durum sadece çok nadir bazı filmlerde oluyor neden anlamadım, şu an video renderer ayarı Otomatik olarak seç en iyi ayar gibisinden olanda seçili.

Hocam bu arada H/W butonu aktif mi olmalı kapalı mı? Aktif olunca görüntü biraz daha parlaklaşıyor sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 24 Kasım 2019; 18:46:16 >
  • H/W hardware acceleration demek yani program video decoding işini CPU'ya yaptırırsa S/W, GPU'ya yaptırırsa H/W oluyor. En kaliteli görüntüyü S/W verir fakat CPU kullanır, H/W kullandığınızda CPU kullanımı bariz düşer yani kalite-CPU kullanım oranını karşılaştırıp siz karar vermelisiniz. Potplayer'da video izlerken tab tuşuna basarsanız her bilgiyi gösterir, tekrar basarsanız kaldırır. Sonuçta sizin probleminiz video decoding ile alakalı. Potplayer ekranındayken CTRL+F'ye basınca gelen pencerede Built in Video Codec ayarlarına girip H264 ve H265 için seçili olan decoder'ları da değiştirip deneyebilirsiniz. Her değişiklikten sonra programı yeniden başlatın yoksa ayarlar değişmiş gibi görünse de aktif olmaz.
    Çok teşekkürler hocam verdiğiniz bilgiler için. Siz CPU mu yoksa GPU bazlı mı kullanıyorsunuz? Bir de decoder olarak da özel tercihiniz var mı? Ben genelde x265 HEVC videolar indirmeye çalışıyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GPU kullanıyorum. Mümkünse H265/x265 tercih ediyorum. Potplayer'da decoder olarak built in FFMPEG decoder seçili.
  • başka bir codec indirip ekleseniz ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Videoda codec sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Hocam H/W aktif olsa da olmasa da bir şey değişmiyor ben anlamadım :/ Görüntü olarak ya ben fark edemedim ya da çok küçük değişiklik oluyor. 2 türlü de video çözücüsü Intel HD Graphics 630 ve işlemci yüzdesi de sürekli değişiyor bi 20'lere 30'lara çıkıyor sonra düşüyor. İşleyici olarak da otomatik olarak seç EVR'yi seçmiş gördüğünüz gibi.

Bu arada bende built in FFMPEG yok hocam, siz neden onu kullanıyorsunuz ve nereden indirdiniz acaba?

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    Hangisini mesela hocam ve nereden indireceğim, nasıl ekleyeceğim? Pek bilgim yok bu konuda. En iyi görüntüyü hangisi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tembelterazi

Hangisini mesela hocam ve nereden indireceğim, nasıl ekleyeceğim? Pek bilgim yok bu konuda. En iyi görüntüyü hangisi veriyor.
    biraz karışık hocam

www.videohelp.com
    Potplayer Installation. Install Additional Codec (OpenCodec).
    https://forum.videohelp.com/threads/389980-Potplayer-Installation-Install-Additional-Codec-%28OpenCodec%29

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sizin ekran kartınız Intel HD630 ise en iyi sonucu şöyle alabilirsiniz ;

1. Potlayer'ı yeniden indirin ve kurarken "install additional codecs" vs, ve "detect hardware" vs. seçin.

2. Kurulumdan sonra önceki mesajda bahsettiğim EVR Custom ve CTRL+F ile girilen Built In Codec penceresi vs. o bölümden H264 ve H265 için Opensync'i seçin.

Bu durumda Potplayer Intel ekran kartlarına özel decoder'ı kullanacak. Eğer Opensync listede görünmüyorsa Intel'in sitesinden son sürücüleri kurun. Video izlerken tab tuşuna basıldıktan sonra gösterilen bilgilerde "video codec: opencodec (opensync)" gibi birşey gösteriyorsa çalışıyor demektir.
    Hocam özel mesaj attım, size zahmet bakabilir misiniz?
  • Telefon onayı yapmayı kabul etmediğimden site özel mesajlara cevap yazmamı engelliyor.
    Burdan özel mesajlarıma istinaden cevap yazabilirsiniz hocam ya da sizin için sıkıntı olmazsa numaramı da atabilirim size özelden

• O konu biraz farklı, özel mesaj var uyarısı veriyor fakat tıklayınca telefon onayı yaptırmaya zorluyor. Farklı bir şekilde gelen mesajı görmek mümkün ama tamamını göstermiyor. Siz sorunuzu buraya yazarsanız cevaplayabileceğim bir konuysa yanıtlayabilirim.
    Size özel mesajdan yazdıklarımı buraya iletiyorum o halde hocam.

Hocam az önce ekran kartı driverlarımı güncelledim, intel 630 baya bir uğraştırdı DDU ile kaldırıp son sürümü kurdum fakat opensync yine gelmedi, seçenekklerde Quicksync var onu denedim, film açılmıyor bile onla.

I may be biased, but I still think Zoom+EVR+ffdshow+Haali looks better than Pot + madVR and LAV filters. EVR in Pot, for example, looks very jaggy to me.

Hocam birisi böyle yazmış bir forumda. Bu evr ffdshow haali madvr lav falan ne oluyor tam olarak? Bizim pot playerde yüklü mü bunlar ayrı mı yüklemek gerekiyor nasıl oluyor acaba?

Bu filterları yüklediniz mi siz hocam? Gerçekten çok etkili oluyor mu acaba?

• Aktif olarak kullandığınız ekran kartı HD630 olmalı yani eğer farklı bir ekran kartından görüntü alıyorsanız HD630 kullanamayabilirsiniz. Eğer monitörünüz anakarta yani HD630'a bağlıysa ve Opensync çalışmıyorsa videonun 10bit olmasıyla alakalı olabilir. Videolar genelde 8bit'dir çünkü monitörlerin çoğu 8bit'dir 10bit desteklemez. HD630 için FFMPEG QSV olanı da deneyebilirsiniz. Hiçbiri çalışmazsa built in olan zaten H/W acceleration yapar. Eğer Geforce, AMD gibi farklı bir ekran kartı takılıysa onlara özel çıktı kullanmayı deneyebilirsiniz.

FFDShow ile FFMPEG kökte aynı şeyler, FFDShow FFMPEG atyapısını kullanarak video çözen ve Windows'a yerleşen bir DirectX filtresidir yani Potplayer'ın içinde olan decoder'ların Windows'a yerleşmiş olanı gibi açıklanabilir. madVR, Haali, LAV vs. bunlar decoder yazılımlarıdır kökte FFMPEG ile aynı veya çok benzerdir. EVR ise DirectX, Direct3D, OpenGL gibi görüntü çıktı birimidir. Bunların hepsi ekran kartına görüntü gönderirken farklı yöntem kullanan sürücü/yazılımlardır denebilir. Sonuçta hangi decoder'ın hangi çıktı birimiyle en iyi sonucu vereceği kullanılan ekran kartıyla alakalı çünkü x kartla iyi sonuç veren y kartta hiç göstermeyebilir hatta Windows'un çökmesine sebep olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: poko001

Aktif olarak kullandığınız ekran kartı HD630 olmalı yani eğer farklı bir ekran kartından görüntü alıyorsanız HD630 kullanamayabilirsiniz. Eğer monitörünüz anakarta yani HD630'a bağlıysa ve Opensync çalışmıyorsa videonun 10bit olmasıyla alakalı olabilir. Videolar genelde 8bit'dir çünkü monitörlerin çoğu 8bit'dir 10bit desteklemez. HD630 için FFMPEG QSV olanı da deneyebilirsiniz. Hiçbiri çalışmazsa built in olan zaten H/W acceleration yapar. Eğer Geforce, AMD gibi farklı bir ekran kartı takılıysa onlara özel çıktı kullanmayı deneyebilirsiniz.

FFDShow ile FFMPEG kökte aynı şeyler, FFDShow FFMPEG atyapısını kullanarak video çözen ve Windows'a yerleşen bir DirectX filtresidir yani Potplayer'ın içinde olan decoder'ların Windows'a yerleşmiş olanı gibi açıklanabilir. madVR, Haali, LAV vs. bunlar decoder yazılımlarıdır kökte FFMPEG ile aynı veya çok benzerdir. EVR ise DirectX, Direct3D, OpenGL gibi görüntü çıktı birimidir. Bunların hepsi ekran kartına görüntü gönderirken farklı yöntem kullanan sürücü/yazılımlardır denebilir. Sonuçta hangi decoder'ın hangi çıktı birimiyle en iyi sonucu vereceği kullanılan ekran kartıyla alakalı çünkü x kartla iyi sonuç veren y kartta hiç göstermeyebilir hatta Windows'un çökmesine sebep olabilir.
    Hocam ben laptop kullanıyorum Acer Aspire VX 15 (VX5-591G) model. Evet benim genelde x265 için indirdiğim videolar hep 10 bit. Intel HD 630 ve Nvidia GeForce 1050 Ti var laptopta. Quicksync H264'lerde çalışıyor ama dediğim gibi H265'lerde çalışmıyor. FFMPEG QSV'yi denediğimde ise aşağıdaki hatayı verdi ve çözücü bul diyince LAV için olan gifthub indirme sayfasına yönlendirdi, bir şey yapmadım.

Filtre konusuna gelirsek de o zaman yerleşik FFMPEG kullanmaya devam edeyim değil mi hocam? Sanırım madVR, haali falan pek indirmeye gerek yok gibi.

Edit: Hiçbiri çalışmazsa built in olan zaten H/W acceleration yapar. Eğer Geforce, AMD gibi farklı bir ekran kartı takılıysa onlara özel çıktı kullanmayı deneyebilirsiniz.

Hocam böyle dediniz ya H/W acceleration yapar diye, benim H/W aktif mi olması lazım o zaman? Bir de bu ss te gördüğünüz gibi Nvidia CUDA decoder ı kastediyorsunuz sanırım, onu mu seçeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tembelterazi -- 29 Kasım 2019; 15:3:20 >

• Hatanın sebebi ekran kartının o video formatı için HW desteğinin olmaması. 1050 takılıysa CUDA olanları tercih edin. 1050 10bit HEVC hardware decoding desteği veriyorsa ve sürücü sorunu yoksa çalışması gerekir.
    Çalışıyor da hocam sizce yerleşik ffmpeg mi dursun yoksa nvidia cuda mı? Ben çok farkı anlayamıyorum sanırım. Ayrıca h264’ler için quicksync çalışıyor onu seçeyim mi? Son olarak H/W butonu aktif mi dursun pasif mi hocam?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.