Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ]Çift ekranda video fps sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
17.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben 2 monitör kullanıyorum Eskiden soldaki ekrandan twich youtube üzerinden video açıp sağdaki ekrandan da oyun açınca hiçbir sorun olamadan soldaki videoyu izleyebiliyordum. Ancak bilgisayara format attıktan sonra Sağdaki ekrandan herhangi bir oyun açtığım zaman soldaki video 1fps ye düşüyor yani kasıyor ancak oyunu alta atınca düzeliyor Ekrankartı driverlarını falan güncelledi hiçbir eksik yok yardım ederseniz çok sevinirim umarım sorunumu açıkca anlatabilmişimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruickof -- 15 Temmuz 2015; 17:06:37 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çift Ekranda Video FPS Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri

Çift monitör kullanmak, çoklu çalışma alanı ve gelişmiş oyun deneyimi sunsa da, video oynatma sırasında FPS (saniye başına kare) düşüşlerine neden olabilir. Bu sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki çözümlerle giderilebilir:

• Çift monitör fps düşürürmü: Evet, çift monitör kullanımı, özellikle yüksek çözünürlüklü veya yüksek yenileme hızına sahip monitörler kullanıldığında, FPS'yi düşürebilir.

• 2. monitör fps düşürür mü: İkinci bir monitör bağlamak, özellikle video kartınızın grafik işlem gücü sınırlıysa, FPS düşüşlerine neden olabilir.

• Spacedesk kasma sorunu: Spacedesk gibi monitörleri kablosuz olarak bağlama yazılımları, bant genişliği yoğunluğu nedeniyle FPS düşüşlerine neden olabilir.

• Laptopu monitöre bağlayınca fps düşüyor: Bir dizüstü bilgisayarı harici bir monitöre bağlamak, özellikle dizüstü bilgisayarın ayrık bir grafik kartı yoksa FPS düşüşlerine yol açabilir.

• Çift ekran fps düşürür mü: Çift ekran kullanımı, özellikle birbirinden farklı çözünürlüğe veya yenileme hızına sahip monitörler kullanıldığında FPS'yi düşürebilir.

• OBS fps düşürüyor: OBS (Açık Yayın Yazılımı) gibi ekran kaydı veya yayın yazılımları, özellikle sistem kaynaklarını yoğun bir şekilde kullanıyorsa FPS düşüşlerine neden olabilir.

• Laptopa monitör bağlayınca fps düşüyor: Bir dizüstü bilgisayara harici bir monitör bağlamak, özellikle dizüstü bilgisayarın entegre grafik kartına güveniyorsa FPS düşüşlerine neden olabilir.

• Video kartınızı yükseltin.
    • Daha düşük çözünürlük veya yenileme hızı kullanan monitörler bağlayın.
    • Monitörleri kablolu olarak bağlayın.
    • Spacedesk gibi kablosuz bağlantı yazılımlarından kaçının.
    • OBS gibi ekran kaydı yazılımı kullanırken ayarları optimize edin.
    • Dizüstü bilgisayarınızda harici bir grafik kartı kullanmayı düşünün.

Bu çözümleri uygulayarak, çift monitör kullanırken video oynatırken FPS düşüşlerini azaltabilir veya ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca, sisteminizin güncel olduğundan ve en son sürücülerin yüklü olduğundan emin olmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sistem bileşenleri?işletim sistemi?
    özellikle ekran kartı ve monitör marka modelellerini yazın lütfen.
  • VİDEO KODEKLERİNİ YÜKLEMEYİ DENEYEBİLİRSİN
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Sistemlik bir durum yok sanırım ama
    Nvidia 635M
    i5 3210M
    8gb ram,
    w8.1 64bit
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmantalhaaslan

VİDEO KODEKLERİNİ YÜKLEMEYİ DENEYEBİLİRSİN

denedim wmp de vlc de de aynı sıkıntı var kodek derken neyin kodeğini yüklemeliyim açıklarmısın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruickof

Sistemlik bir durum yok sanırım ama
    Nvidia 635M
    i5 3210M
    8gb ram,
    w8.1 64bit

Fazla bilgi göz çıkarmaz :) Hem ayrıca sistemlik durum da var,ayrıntılı açıklayabilirim ama konu dağılmasın sadede gelelim.
    Şimdi sana şunu sorucam.
    1.monitörde oyunu açtın oynuyorsun,sonra da diğer monitörde bir program açtın,diyelim ki bs player,wmp.
    Bana 2.monitörde hangi programları kullanıyorsun da fps1e düşüyor onu söyler misin?
    Bak şimdi laptop solda duruyor onda video falan açıyorum sağda da mönitör var ondan oyun oynuyorum sağda oyun yokken soldaki hiçbişey kasmıyo ama sağda oyun olursa video 1-2 fps ye düşüyor sağdaki oyunu alta alıyorum video düzeliyo ama ikisi sanki çakışıyomuş gibi oluyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • anladım
    senden ricam önce
    denetim masası-güç sekmesini aç.
    Açılan ekranda hangi plan seçili ise hemen altındaki PLAN AYARLARINI DEĞİŞTİR e bas.
    AÇılan ekranda
    Gelişmiş güç ayarlarını değiştire tıkla
    en altta multimedya ayarları var onu genişlet
    video yürütülürken seçeneğini genişlet
    ayar video kalitesini iyileştir seçili olması lazım.onu tıkla ve DENGELİ yi seç
    uygula tamam diyerek pencereden çık.
    bir deneme yap sonucu yaz lütfen.
    Aynen yaptım ama değişen birşey olmadı maalesef
    https://youtu.be/fQp_HvtQviQ bak video attım buraya bakarsan tam olarak anlarsın soldaki twitch yayını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruickof -- 15 Temmuz 2015; 11:21:42 >
    Ayrıca videonun sesine hiç birşey olmuyor sadece görüntü bozuluyor. Ayrıca hangi oyun olduğunun da bir farkı yok ağır yada hafif tam ekran olan oyunların hepsi böyle yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruickof -- 15 Temmuz 2015; 11:24:35 >
  • Sorunu anladım artık da cevabın ne olduğunu bilmiyorum
    Aslında tahminim var ama emin değiim o olduğundan.
    Yine sizden ricam,bu ayarı yaptıktan sonra pcyi baştan başlatıp öyle bir dener misiniz?
    Ayrıca güç seçeneklerindeki tüm planların bu ayarını aynı yap.
    restarttan sonra yine olamzsa başka birşey yazıcam
    Vallaha düzel çok teşekkür ederim allah razı olsun
  • NEYSE Ben yazacaklarımı yazayım siz geldiğinizde uygularsınız.

Öncelikle bu sorun neden oluıyor ona değinelim.Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim.
    Windows8'de powersave muhabbeti yüzünden arka planda çalışan uygulamalar konusunda kısıtlama var
    Sen şimdi birinci ekranda oyunu açıyorsun ya,ikinci ekranda açtığın video "background" uygulama olarak algılanıyor ve o yüzden de fps düşüşünü yaşıyorsun.
    Bu 8de normal birşey çünkü öyle dizayn edilmiş.

Neler yapabileceğimize gelince;

İlk olarak fps düşüşü yaşadığın uygulamayı sağ tıklayarak windows7 ile uyumlu olarak çalıştırmayı deneyebilirsin.
    Eğer bu işe yaramazsa tek çözüm şu kalıyor.
    Fps düşüşü yaşadığın uygulamayı görev yöneticisinde sağ tık ayrıntılara git i tıkla
    sonra o uygulamanın exesini göreceksin.ona sağ tıkla öncelik ayarla menüsüne ilerle ve seçeneklerden "normalin üstünde" ya da daha yüksek seçeneklerden birisini seç o menüden çık.

En son yapacağın şey de oynadığın oyunu full screen yapmayıp "windowed mode" olarak ayarlayıp tam ekran oynamak.

Şu an için başka bir çözüm önerim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ruickof

Vallaha düzel çok teşekkür ederim allah razı olsun

He düzeldi mi,ben de sabredemedim diğer seçenekleri yazdım
    Konu başlığının sonuna ÇÖZÜLDÜ ibaresini eklersen sevinirim, tabi nasıl düzeldiğini de yaz ki konuya girenler hemencecik bulsunlar çözümü
    İyi forumlar

Günlerdir bunun çözümünü arıyordum bütün sitelerde.

Üstünden yıllar geçmiş ama çok teşekkürler.

Bu arada benim tek yaptığım

güç seçeneklerinden

nihai perfomansı seçip

gelişmiş ayarlardan ''video yürütülürken'' kısmını ''dengeli'' yapmak oldu. Şu an sorunum çözüldü.

Ayrıca arkadaşın da belirttiği gibi reset atmayı unutmayın.

• 2023 yılında denedim oldu valla yaptıkdan sonra pc yenilemeyi unutmayın yenileyince oluyor thx

• Aradan yıllar geçmesine rağmen söylenilenleri uyguladım ve sorunum düzeldi :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.