Şimdi Ara

Power bank için 18650 lityum pil seviye göstergesi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Kendime el yapımı bir power bank yapmak istiyorum. Bunun için 18650 tip 2 adet 2400 mA pili paralel kullanmayı düşünüyorum ve lazım olan 5 volt 1 amper lityum pil şarj kartını ve bu pillerden telefon vs. şarj edebilmek için çekilmesi gereken voltaja çıkaracak olan step up devre kartınıda aliexpress ten hallettim buraya kadar tamam.
    Yalnız bir power bankta kendisinin de üzerinde bir şarj göstergesi olduğunu gördüm. Bende yapmışken tam teşekküllü olsun istiyorum.Bunun için 3.7 volt 18650 tip lityum pilin bana anlık ne kadar doluluk oranında olduğunu bizim cep telefonlarımızdan batarya durumunu gördügümüz gibi18650 pillerin durumunu gösterecek hazır bir kart varmı acaba ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: savsat2000

burayı bir inceleyin kolay gelsin.

Hocam bende bütün malzemeler mevcut zaten ben kendin yapmak istiyorum bir şeker kutusuna.sadece attığınız resimdeki göstergem yok. Bu linkini attığınız hazır sadece pil alıp takılıyor 18650 tip. Bunun gösterge kartı yokmudur acaba yada basitse evde yapabileceğim bir devre şeması malzemelerini alıp ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesut.tekci -- 18 Şubat 2017; 17:40:22 >

• quote:

o zaman bunlara bir bakın

Evet yardımlarınız için sağolun teşekkür ederim. Bende size cevap yazdıktan bir süre sonra araştırmam sonrası bu kartları gördüm ama ben lityum pil şarj kartını ve step up devre kartını sipariş ettim malesef. yani şu an bana sadece pillerin yüzde kaç dolu olduğunu gösterecek bunlar gibi tek bu işlev için yapılmış bir kart veya bir devre şeması var ise bu lazım linkteki ürün hepsi bir arada yapılmış bir ürün?

• EEVblogyoutube
    Designing a Li-Ion Battery Gauge with the LM3914 - EEVblog #204
    https://www.youtube.com/watch?v=iIKGvHjDQHs
  • quote:

EEVblogyoutube
    Designing a Li-Ion Battery Gauge with the LM3914 - EEVblog #204
    https://www.youtube.com/watch?v=iIKGvHjDQHs

Hocam saolasın videodaki entegre vumetre için ama lityum pilden gelen enerjiye içindeki akım ve volta göre ledlerin tepki vermesi düşüncesi ile uyarlanmış ve ledlerin yanma aralığı 6 ile 8.4 volt arası olarak tasarlanmış. Ama bizim telefon şarj ederken çıktığımız en yüksek volt 5 lerde bu aralıkta değil devreyi kuranda zaten bunun için 2 pili seri bağlayarak gereken volta ulaşmış power bankta kullanılabilecek bir devre değil malesef.

• O zaman birde bunu inceleyin belki işinize yarar
    aliexpress.com
    US $0.89 30% OFF|Elektronik Bileşenleri ve Malzemeleri'ten Entegre Devreler'de 1 S Tek 3.7 V Lityum Pil Kapasitesi Göstergesi Modülü 4.2 V Mavi Ekran Elektrikli araç aküsü Güç Test Cihazı ı ı ı ı ı ı ı I ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı po Li İyon AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/1S-Single-3-7V-Lithium-Battery-Capacity-Indicator-Module-4-2V-Blue-Display-Board-Electric-Vehicle/32785660328.html?scm=1007.13339.33317.0&pvid=bcbdc467-b721-46f5-9385-ce9e16dc786e&tpp=1

• quote:

O zaman birde bunu inceleyin belki işinize yarar
    aliexpress.com
    US $0.89 30% OFF|Elektronik Bileşenleri ve Malzemeleri'ten Entegre Devreler'de 1 S Tek 3.7 V Lityum Pil Kapasitesi Göstergesi Modülü 4.2 V Mavi Ekran Elektrikli araç aküsü Güç Test Cihazı ı ı ı ı ı ı ı I ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı ı po Li İyon AliExpress'da
    https://tr.aliexpress.com/item/1S-Single-3-7V-Lithium-Battery-Capacity-Indicator-Module-4-2V-Blue-Display-Board-Electric-Vehicle/32785660328.html?scm=1007.13339.33317.0&pvid=bcbdc467-b721-46f5-9385-ce9e16dc786e&tpp=1

Hocam helal olsun o kadar araştırmama rağmen tamda düşündüğüm gibi böyle bir kart bulamamıştım siz bulmuşsunuz tebrik ederim gerçekten 1s 3.7. Pil ölçümü yapıyormuş tamda power banklar için aranılan tip ve aralık böyle birşeye ihtiyacı olacak olanlar içinde önemli bir kaynak oldu bu mesajlarımız tekrar saolun.

• Arkadaşlar uygulamada yeniyim konu başlıgı bulamadım bende iki adet samsung 2100 mah batarya var.bunları paralel baglayıp lion pil sarj devresine bagladım.calıştı fakat telefonun sıfır olan sarjını %20 cıkardı ama bitti.. normalde telefon 3100 mah bataryaya sahip.yaptıgım power bank 4200 mah.yani bir kez full şarj etmesi gerekmezmi? Devrede mi eksik var bilen arkadaşların yardımına ihtiyacım var.teseklürler..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.