Şimdi Ara

POWER LED İLE GÜÇLÜ ELFENERİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MERHABA ARKADAŞLAR.BEN 15W LIK POWER LEDLER İLE ÇOK GÜÇLÜ BİR EL FENERİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM.FAKAT 3 VEYA 4 LEDİ AYNI ANDA ODAKLAYA BİLECEK MAXİMUM 15 DERECELİK MERCEK BULAMADIM.BU KONUDA BİLGİİ OLAN VEYA BAŞKA ŞEKİLDE İSTEDİĞİM GÜCE ULAŞMAMI SAĞLAYACAK ÖNERİSİ OLAN VARSA FİKİRLERİNİZİ ALMAK İSTERİM.TEŞEKKRLER

• lord of law selamlar..

bende daha önce benzer denemeler yapmıştım ancak ben sürücü ve besleme konusunda sıkıntı yaşamıştım.. mercek konusunda 15w lık ledlerin farklı bir kaç kasası var seninki hangisinden? ben ilk önce kare şeklinde yaklaşık 1TL büyüklüğünde bulmuştum ve buna uygun mercek bulamamıştım. daha sonra araştırdıkça klasik powerled lerle aynı kasada yüksek watt lı ledlerinde olduğunu fark edip bunlardan almıştım böylece mercek problemim otomatikman ortadan kalktı.. 16 derecelik merceği istanbulda heryerde rahatlıla bulabilirsin..
  • sevgili 1234rewq fikirlerini paylaştığın için teşekkür ederim.merceği ve ledi buldum istanbuldan getirtiyorum.minimum 15 w lık bir fener yapacam fazlasına teknik olarak müsait olmadığıma karar verdim.9 adet 15 w lık ledi matrix şeklinde dizmeyi düşündüm bu kezde besleme problemi ortaya çıktı artı mercek problemide cabası.araştırdım cin de varmış çok odaklı mercek ama türkiyede bulamadım.led gelsin bakalım belki umduğum ışık gücünü elde ederim.teşekkürler.
  • @lordoflaw,

Bu kadar güçlü fenere neden ihtiyaç duyuyorsun ?

9 adet 15W toplam 135W eder. 15W'lık ledler en az 12 V belki daha da yüksektir. Ledlerde genelde 1A'in üzerine çıkılmıyor sürme problemi olmaması için voltaj yükseltiliyor. 12V'luk aküyle en az 1 saat dayanması için akünün 11.5A civarında olması gerekir. Kayıpları da hesaba katarsak 15A'lik akü gerekir. Bulması zor taşıması daha da zor olur. Bu kadar ledi soğutmak ayrı bir derttir.
    Bence 15W'lık 1 tane led bile piyasadaki birçok fenerden daha iyi aydınlatır. Ben 4W'lık led ve 6 V ışıldak aküsü kullanarak yaptım 5 derece mercek kullandım sonuç çok iyi.
  • öncelikle ilginiz için teşekkür ederim ftşahin.dediğiniz kesinlikle doğru.zaten beslemede problem olacağı için vaz geçmek durumunda kaldım.aynen dediğiniz gibi tek 15 w lık bir adet led ve maximum 15 derecelik mercekle bu işi halledeceğim.soğutma içinde 3 adet aleminyum levhayı bir bağlayıp fenerin kılıfı üzerine hava delikleri açacağım bu sayede 4 amper ve üzerini dahi verebileceğim lede ki bu değer 450 lümenin üzerine çıkabilmem demek.ısınma problemi için bulduğum çözüm bu.besleme için ise 3 adet şarjlı kumanda pili ve kaybıda nazara alarak minik bir trasformatör kullanmayı veya basit bir direnç ile direkt bağlamayı düşünüyorum ancak basit dirençle pilin maximum 5 veya 6 dakika dayanması beni bu noktada endişelendiriyor.bu arada ben elektirikci veya elektronikçi değilim sadece hobi için uğraşıyorum.elektronik hoşuma gidiyor.ben hukukcuyum bu nedenle profesyonel arkadaşlar hatalarım olduğunu görünce yadırgamasın.teşekkürler

• Kumanda piliyle 15W led yakmak bence pek mantıklı değil. 4 amperle ledi yakacaksanız Yanma süresi = pilin amperi/4 saat olacaktır. Kayıplarla beraber bu süre azalır. Bir de soğutucu iyi olmazsa led ısınıp fazla akım çeker. Bu da yanma süresini kısaltır. Kullanacağınız pil veya aküyü buna göre seçerseniz boşa para vermemiş olursunuz.

Benim yaptığım fener biraz basit oldu ama bu haliyle bile oldukça iyi ışık veriyor. 4W 200 Lümenlik Beyaz renk power led ve 5 derece mercek kullandım. Sürücü yok direk dirençlerle aküye bağladım. Alüminyum soğutucu fazla ısınmasını engelliyor. Işığın ulaşma noktası 100 metreyi geçiyor. Net görüş mesafesi de en az 50 mt.

POWER LED İLE GÜÇLÜ ELFENERİ.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Power Led'li Lamba Yardım
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.