Şimdi Ara

Power Led Seri - Paralel Bağlantı ''Fikirler Değerlidir..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunu görsellerle anlatmak istedim.
    Fikirlerinize ihtiyacım var.
    Selamlar

• Hesaplarda bir yanlış göremedim.Bilgisayar güç kaynağı almanız pek mantıklı olmaz çünkü pahalılar.Resimdeki led sürücüsü de güçsüz gelebilir çünkü ısınmalar da olacak.En azından 15 amper bir güç kaynağı alsanız iyi olur.Herşey tamam fakat kablo bağlantılarını iyi yapmalısınız yoksa bu güce dayanmayabilir. Sona olarak böyle bir ışıklandırma sistemini nereye takacağınızı sorabilirmiyim?
  • Aklıma bişey daha geldi.24 volt güç kaynakları daha pahalı oluyor ve çıkışları 12 12 olarak ayrı olabiliyor.Bence devreyi biraz daha paralelleştirp 12 volt 20 amper yapsanız daha iyi olur.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/12-volt-30-amper-adaptor-12v-30a-360w-led-trafosu-ayni-gun-bedava-kargo-268510757
  • quote:

Orijinalden alıntı: miskindvd

Aklıma bişey daha geldi.24 volt güç kaynakları daha pahalı oluyor ve çıkışları 12 12 olarak ayrı olabiliyor.Bence devreyi biraz daha paralelleştirp 12 volt 20 amper yapsanız daha iyi olur.
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/12-volt-30-amper-adaptor-12v-30a-360w-led-trafosu-ayni-gun-bedava-kargo-268510757

benim anlamadığım 9.1 amper sistem tüketimi var ama 10 amper yetersiz diyorsun ısınmadan dolayı ısınmayı indirebilceğimiz kadar minumuma indiricez neden resimde gösterdiğim driver yetersiz? sistemi 12 volt a çekmem çok zahmetli 24 volt olmasının sebebi akımı daha az seviyelerde tutmak için 10 amperin neden yetersiz olduğunu açıklarmısın? mesela 15 amper taksak sistem 15 amper mi çekecek ben fazla çekim olmasını istemiyorum çünkü elektrik tüketimini düşünüyorum sistemi akvaryum led aydınlatma olarak kullanıcam kablo olarak çok damarlı zil teli kullandım bağlantışarımda şase yok sen dikkat et derken ne kastediyorsun?

• 1. Fotoğrafını attığınız güç kaynağı tek 24 değil ayrı ayrı 12 volttur.Sarımlar uygun değilse bunları birleştiremezsiniz ve herşey boşa gider.
    2. Güç kaynağının üzerinde yazar güç verebileceği maksimum güçtür.Bu tür ucuz ürünlerde ise tam verim alamazsınız.Siz ihtiyacım olan zaten 9.5, 10 yeter demeyin.Elektrikte hep bir üst seçenek seçilmelidir çünkü maksimuma ulaşınca cihaz ısınmaya başlar.
  • Hesaplaman doğrudur, hatta led 700ma'den daha düşük çekecektir, çünkü 7v'da 700ma seviyesine çıkacaktır, senin kullanacağın besleme (24V) ve bağlantı şekline göre led başına 6v düşecek, bu durumda led 560ma civarı çekecek, ortalama 600ma'den hesaplasan 13 x 0,6 = 7,8amper . yani 24V 10A'lik bir güç kaynağı işini görecektir ama ileride ekstra bir şeyler daha bağlarım sistemime dersen daha yüksek güçlü bir adaptör al.

Adaptörün üzerinde yazan amper değeri maksimum verebileceği değeri ifade eder, örneğin 15amperlik bir adaptör kullanırsan bu sistemine 15 verecek anlamına gelmez, sistemin ne kadar gerekiyorsa o kadar çekecektir, ama kalkıp 15amperden fazla güce ihtiyaç duyacak bir yük bağlarsan adaptöre kaldıramaz ve adaptör zarar görebilir. kaliteli bir adaptör almanı öneririm (meanwell gibi)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ödemisli

Hesaplaman doğrudur, hatta led 700ma'den daha düşük çekecektir, çünkü 7v'da 700ma seviyesine çıkacaktır, senin kullanacağın besleme (24V) ve bağlantı şekline göre led başına 6v düşecek, bu durumda led 560ma civarı çekecek, ortalama 600ma'den hesaplasan 13 x 0,6 = 7,8amper . yani 24V 10A'lik bir güç kaynağı işini görecektir ama ileride ekstra bir şeyler daha bağlarım sistemime dersen daha yüksek güçlü bir adaptör al.

Adaptörün üzerinde yazan amper değeri maksimum verebileceği değeri ifade eder, örneğin 15amperlik bir adaptör kullanırsan bu sistemine 15 verecek anlamına gelmez, sistemin ne kadar gerekiyorsa o kadar çekecektir, ama kalkıp 15amperden fazla güce ihtiyaç duyacak bir yük bağlarsan adaptöre kaldıramaz ve adaptör zarar görebilir. kaliteli bir adaptör almanı öneririm (meanwell gibi)

Merhaba ödemişli,
    Öncelikle konuyu ciddiye alıp benimle değerli fikirlerini paylaştığın çok teşekkür ederim.
    Miliamper konusunda beni aydınlattığın için teşekkür ederim. Benim hep gözümden kaçmıştı neden 560-700 ma diyordum :)
    Sistemi daha da arttırmayı düşünmediğim için bu güç sınırı benim için yeterli.
    Bir kaç yerde okudum insanlar direnç kullanıyorlar led bağlantılarınde. Ben direnç kullanmadım sizce ihtiyaç var mı?
    Diğer arkadaşın dediği gibi bağlantılarda çok damarlı zil teli kullandım. Daha önce 0.75'lik çok damarlı elektrik teli kullandım.
    Bağlantılar çok kalın oldu lehimler. Led'i pcb zemin üzerine bağlıyorum alan kalmadı. Lens ve lens tutucu ile birlikte kullanıcam.
    Benim kullandığım çok damarlı zil teli sorun oluşturur mu ? Bağlantılarım sağlam şase yok. Size bir kaç sorum daha olacak özelden mesaj attım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Rica ederim, paylaşım için burdayız :)

Tasarladığın sistemde dirence ihtiyaç yok, direnç kendi üzerinde bir miktar enerji harcayacak; senin sistemde tüm enerji ledlere aktarılacak, bu daha verimli.

Ledleri birbirine bağladığın mablo ince olabilir ama güç kaynağından led grubunu besleyeceğin ana taşıyıcı kabloyu sağlam tut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.amazon.com.tr/Power-Led-COB-9V-12V-900LM/dp/B07QNLFMMY/ref=sxts_sxwds-bia-wc-nc-drs1_0?__mk_tr_TR=%C3%85M%C3%85%C5%BD%C3%95%C3%91&cv_ct_cx=power%2Bled&dchild=1&keywords=power%2Bled&pd_rd_i=B07QNLFMMY&pd_rd_r=6e5fd91c-53b9-46c2-852a-29a4aa4359f2&pd_rd_w=TiaPM&pd_rd_wg=wmtEQ&pf_rd_p=fb50de72-f70d-4435-8c89-4da3a5ccdc3b&pf_rd_r=GPFB1EHAAYTBJQHC3BCY&qid=1595092095&sr=1-1-99b08bab-4e12-4b46-a656-c375985ac043&th=1

Bu ledlerden 2 tane alıp bagaja iç aydınlatma yapmak istiyorum aldım da zaten
    araya direnç koymama gerek var mı?
    seri veya paralel bağlantı arasında fark olur mu?
    birini sağa birini sola veya ikisini de tepeye koymak istiyorum

1 amper çekiyor herbiri
    12V
    10Amper
    900 lümen
    araba 12V elektrik veriyor

soğutma işini eski ekran kartımın bakır soğutucusu ile yapmak istiyorum
    bu çalışmada önereceğiniz noktalar nedir?
    sigorta eklemek istersek kaç amper sigorta bağlamalıyız
    sigortaya gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 18 Temmuz 2020; 20:16:9 >

• Seri bağlantı üzerinden yapmış olduğunuz amper hesabı yanlış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.