arkadaşlar merhaba çok uzun zamandır power supply tamiri için birilerine bakıyordum bir türlü bulamıyordum kimse uğraşmıyor artık. bu arada 1998 yılından beri bilgisayar sektöründeyim. bir şekilde istanbul okmeydanı perpa ya gitmeye karar verdim tamir için birileri vardır diye ve nasıl oldu bende anlamadım bir şekilde sorup soruştururken bir bilgisayar dükkanında benim bir arkadaşım yapıyor tamir dedi ve kendisini aradı oraya bıraksın hallederim dedi çok düzgün ve profesyonel biri karşıma çıktı 2 adet power supply (evga gq 650 ve xigmatek 600 watt) bıraktım 3 günde yaptı verdi. burada çalıştığı firmaların adını yazmıyorum ithalatçı firmalar oldukları için çok uzun zamandır binlerce power supply tamiri yapmış kendisi. donanımhaber.com a bilgilerini bırakayım işi olan birileri varsa faydalanır dedim olur deyince bende buraya yazayım dedim power supply ler eskisi gibi ucuz olmadığı için tamir ettirmek daha mantıklı bir hale geldi. arkadaşın bilgilerini bırakıyorum böyle biri işinize yararsa değerlendirin istedim (benim bir çıkarım yoktur) Şener Akman 05386481274 Perpa Tic. Mrk. B-Blok Kat:12 No:2223 Şişli / İstanbul tamir işleri yapılan cihazlar Power supply (güç kaynağı) Printer Notebook Lcd ve Led monitör Led Tv Macbook Ups < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheetah_first -- 6 Haziran 2024; 12:28:37 > |
Bilgisayar ve Çevre Birimlerinin Güç Kaynağı Tamir Rehberi
Bilgisayarınız, monitörünüz, yazıcınız veya MacBook'unuzda güç sorunları mı yaşıyorsunuz? Cihazınızın düzgün çalışmamasını sağlayan suçlu büyük ihtimalle güç kaynağıdır (PSU). PSU tamiri, cihazlarınızın ömrünü uzatmak ve para tasarrufu yapmak için önemli bir bakım işlemidir.
Güç Kaynağı Tamirinde Neler Gerekir?
- Tornavida seti
- Multimetre
- Lehim makinesi (isteğe bağlı)
- Lehim teli (isteğe bağlı)
Güç Kaynağı Tamiri Adımları:
- Cihazınızı Kapatın ve Gücü Kesin: Güvenliğiniz için cihazınızı kapatın ve elektrik fişini çekin.
- Güç Kaynağını Çıkarın: Cihazınızın kasasını açın ve güç kaynağını yerinden çıkarın.
- Görsel İnceleme Yapın: PSU'yu hasar, yanık veya şişkin kapasitörler açısından inceleyin. Herhangi bir anormallik görürseniz, PSU'yu değiştirmeniz gerekebilir.
- Multimetre İle Test Edin: PSU'nun çıkış voltajını multimetre kullanarak test edin. Uygun voltaj aralıklarını üretip üretmediğine bakın.
- Lehim Contalarını Kontrol Edin: Lehim contalarının gevşek veya hasarlı olup olmadığını kontrol edin. Gerekirse lehim makinesini kullanarak onarın.
- Kapasitörleri Değiştirin: Şişkin veya sızdıran kapasitörleri belirleyin ve yenileriyle değiştirin.
- Güç Kaynağını Yeniden Takın ve Test Edin: PSU'yu cihaza yeniden takın ve gücü bağlayın. Cihazın düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol edin.
Uyarılar:
- PSU tamiri tehlikeli olabilir. Yalnızca güvenli hissediyorsanız deneyin.
- PSU'yu tamir etmeden önce her zaman güç kablosunu çıkarın.
- PSU'nun iç kısmında yüksek voltajlı bileşenler bulunur. Dikkatli olun.
- Emin değilseniz veya karmaşık bir onarımla karşı karşıyaysanız, profesyonel bir tamirciye başvurun.
İstanbul'da Güç Kaynağı Tamiri:
İstanbul'da ikamet ediyorsanız ve profesyonel güç kaynağı tamiri hizmetine ihtiyacınız varsa, alanında uzman bir tamirciye başvurabilirsiniz.