Şimdi Ara

RYZEN 7 5800X + RTX 3070 İÇİN GÜÇ KAYNAĞI (PSU) İÇİN TAVSİYESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Nerdeyse 8 Yıl önce aldığım bu Güç Kaynağını
    Böyle bir sistemle kullanmak istiyorum sizce problem yaşar mıyım ❓

Ve Kaç Watt'lık bir PSU almalıyım ❓
    www.aerocool.us
    Aerocool Strike-X Power 800W
    http://www.aerocool.us/strikex%20power/strikex_power%20800w.htm

Asus Rog Strix B550-E Wi-Fi
    G.Skill CL14 2x8 GB 3800mhz
    Ryzen 7 5800x
    RTX 3070 RYZEN 7 5800X + RTX 3070 İÇİN GÜÇ KAYNAĞI (PSU) İÇİN TAVSİYESİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 11 Aralık 2020; 2:46:34 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sormana bile gerek yokmuş. 8 yıl uzun bir süre illa ki bir miktar yıpranmıştır ama yine de 5800X ve 2070/3070 li sistemleri güle oynaya çalıştıracak kalitede bir power.

• 8 yıl bu gibi markalar için uzun süre.

Verdiği amperi, voltajı yük altında ve bir çok çevre birimi bağlıyken stabil veriyor mu?

Orta segment bu gibi markalar ortalama ihtiyacı kısa vadede kaliteli karşılayabilirken, uzun zaman sonra daha da yüksek güç ihtiyacını stabil karşılaması nasıl olur düşündürüyor. Elinizde, bunu test edecek ekipman yoksa, güncel ve yepyeni donanımınıza bence kaliteli bir PSU ile destekleyin.

Bu, elinizdeki PSU' kötü veya yetersiz demek değil. Konu, alabileceğiniz riskler ile alakalıdır. Kimse size bir şey olmaz diyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: 128MilyarDolar

Sormana bile gerek yokmuş. 8 yıl uzun bir süre illa ki bir miktar yıpranmıştır ama yine de 5800X ve 2070/3070 li sistemleri güle oynaya çalıştıracak kalitede bir power.

Şu an bu sistemle kullanıyorum
    Ve herhangi bir sorun yaşamadım

asus m4a89gtd pro/usb3
    Amd Phenom II X6 1090T 3.2 - 3.6 GHz (125 W)
    sapphire r9 290 tri-x oc (300 W civarıydı sanırım)
    Kingston 8 gb Ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 20 Ekim 2020; 12:38:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asyagrafik

8 yıl bu gibi markalar için uzun süre.

Verdiği amperi, voltajı yük altında ve bir çok çevre birimi bağlıyken stabil veriyor mu?

Orta segment bu gibi markalar ortalama ihtiyacı kısa vadede kaliteli karşılayabilirken, uzun zaman sonra daha da yüksek güç ihtiyacını stabil karşılaması nasıl olur düşündürüyor. Elinizde, bunu test edecek ekipman yoksa, güncel ve yepyeni donanımınıza bence kaliteli bir PSU ile destekleyin.

Bu, elinizdeki PSU' kötü veya yetersiz demek değil. Konu, alabileceğiniz riskler ile alakalıdır. Kimse size bir şey olmaz diyemez.

Şu an bu sistemle kullanıyorum
    Ve herhangi bir sorun yaşamadım

asus m4a89gtd pro/usb3
    Amd Phenom II X6 1090T (125 W)
    sapphire r9 290 tri-x oc (300 W civarıydı sanırım)
    Kingston 8 gb Ram

• @cekkes

Sorun yaşarsınız demedim.

Riskleri açıkladım.

• quote:

@cekkes

Riskleri açıkladım.

Anladım sizi merak etmeyin sadece belirtmek istedim
    Güç açısından gerçi eski sistemle yeni sistemi kıyaslamak pek olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7700xt için psu ve 2k monitör
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

@cekkes

Riskleri açıkladım.

Kaç W'lık bir PSU Yeterli olur ?

• İleriye dönük ve güncel ortalama donanım için bence 750 ve üzeri şart. İleride yüksek donanıma da yeterli gelebilir. Sertifikalar takılmayın.

FSP, bence en güvenilir markadır. İşi sadece budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Ekim 2020; 13:11:20 >
  • quote:

8 yıl bu gibi markalar için uzun süre.

Risklik bir durum yok. 8 yıl bir power için inanılmaz uzun bir süre değil hele ki yüksek güç tüketen bileşenlerle kullanmadıysan. İlla ki bir miktar yıpranmıştır fakat güç kaynaklarının ciddi manada yıpranması, üzerinde yazan değerlerden ciddi kayıp yaşaması için uzun yıllar %80-90 kapasite üzerinde çalışmış olması lazım.

Ayrıca şuan kullandığı 1090T ve R9 290, 5800X ve 3070 kadar güç tüketen bileşenler değil bu bile başlı başına sorun yaşamayacağının kanıtı eğer yaşayacak olsa bu sistemle zaten sorun yaşar.

Ayrıca power yetmediği zaman sistem bir anda bum patlamıyor merak etmeyin. Siyah ekranlar, bir anca çökmeler yada kapanmalar olur. Boşu boşuna power almasın yazık.

• Herkesin kullandığı standart, şartlar eşit değil.

Kaldı ki aynı üretim bandından çıkan ürünlerin komponentleri bile aynı olamayabiliyor ve bu da ömürleri ve verdikleri voltaj / amper değerlerini de etkiliyor.

Benim düşüncem bir önlem. Bir risk. Kesinlik arz etmediğimi farkt etmişsinizdir.

Sizin risk yok dediğinizde bir kesinlik seziyorum. Bu konuda fikir ayrılığına düşüyoruz. Sizin sorun yaşamadığınızın kanıtı olması, başkasının kullanım şartlarına tabii olamaz. Dediğim gibi benim söylemim hep risk üzerine kurulu. Burada fikirlerimizi paylaşır ve soruyu soran ona göre değerlendirir.

Fikrinize saygı duymakla birlikte kesinlik arz eden konuşmanıza pek katılamadığımı bu yazı ile belirtirim.

Ayrıca, Elimden sayısız sistem geçti. Patlamadığını biliyorum. PSU kaynaklı bileşenlerin fazla voltaja veya fazla ampere dayalı yanıkların olduğunu oldukça fazla gördüm. Bu, sorunların sürekli parça arızası olacağını göstermiyor. Sizin de dediğiniz gibi tam tersi, yetersiz güç üzerine kilitlenme, mavi ekran ve kapanmalar da olabiliyor. Bu işin masum tarafı.

Acı tarafını riske edebilir misiniz? Arkadaş RTX 3070' den bahsediyor. Bırak ta 600 / 700 TL verip PSU alınsın yani. RYZEN 7 5800X + RTX 3070 İÇİN GÜÇ KAYNAĞI (PSU) İÇİN TAVSİYESİ 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asyagrafik -- 20 Ekim 2020; 13:46:15 >

• asyagrafik kullanıcısına yanıt

PSU Konusunda bi maddi sınırım çünki Tayvanda Yaşıyorum bir çok ürün Türkiye'ye göre %50-40-30 daha ucuz O konuda şanslıyım yeter ki bana uzun süre sıkıntı yaşatmasın kuş gibi taşısın sistemi

Eğer varsa bi marka model öneriniz bilmek isterim

çok teşekür ederim düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz için

• Çok ama çok teşekür ederim değerli düşünceleriniz ve tavsiyeleriniz için

Hiç sıkıntı yaşamadan rahatça kullanabileceğim Bir Marka Model Öneriniz varmıdır ?

ben de seçebilirim bir PSU ama başkalarının fikirlerini her zaman önemserim çünki birşeyleri atlamış olabilirim

• Güç kaynağında bu zaman zarfında herhangi bir güç eksikliği ani kapanma vs yaşamadıysan kısacası sorunsuz ise belirtilen ürünleri beslemeye yetecektir ek bir masrafa gerek yok

• İncelemesi https://www.kitguru.net/components/power-supplies/zardon/aerocool-strike-x-800w-psu-review/7//

Bütçe varsa ve Rtx 3070 alacaksanız daha üst düzey bir psu alabilirsiniz. Corsair Rm750x veya Seasonic Prime 750w.

• ThE LoSt kullanıcısına yanıt
    8 yıl boyunca beni hiç yarı yolda bırakmadı
    Umarım kullanabilirim
    Çok teşekkür ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cekkes -- 21 Ekim 2020; 1:47:20 >
  • Metality kullanıcısına yanıt
    Asus Rog Strix 750w inceliyordum
    Sizin önerdiklerinizide inceliyim teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.