Şimdi Ara

POWER SUPPLY ARIZASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 3-4 senelik bi masaüstü sistem var.600W high power power suppylim sıkıntı çıkardı görüntü vermemeye başlamıştı. ( başka psu denedim sistem görüntü veriyor çalışıyor). Şimdi power supply kısa devre yaptığımda fanı dönüyor sisteme bağladığımdada start alıyor fanı dönüyor.Ama görüntü gelmiyor.PSU yu açtım ve devre kısımlarının fotoğraflarını koydum. Size bi kaç sorum olucak şimdi

1-Bu sigorta dediğimiz şey o fotoğrafını çektiğim beyaz ince uzun silindirik şey mi. Ayrıca atmış mı yanmış mı nasıl anlayacağız.
    2-Sigorta dışında devrelerde gözle görülür bi yamukluk varmıdır sizin tahmininizce.
    3-Aviyometremiydi ne zıkkımsa adını unuttum sokuyosunuz volt değerini gösteriyor onu alsam tek tek soketlere sokup voltlarını ölçebilir miyim?
    4-Antalyadayım temiz usta elektronikçi varmıdır bildiğiniz yapabilecek.

POWER SUPPLY ARIZASI
     POWER SUPPLY ARIZASI
     POWER SUPPLY ARIZASI
     POWER SUPPLY ARIZASI

• Sigorta atmis ise power hic calismaz.genelde silindirik cam sigorta olur powerlar da.muhtemelen ekran karti guc kablo kanallarinda sorun var gibi

Ekran kartina bagladigin kablo uclarindaki gerilimi kontrol etmen gerekiyor. Siyah - (gnd) sari +

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CasperRismaiLcan C kullanıcısına yanıt
    O beyaz şey sigorta evet. Ama sigorta durduk yere atmaz, sigortayı tetikleyen bir arıza vardır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockerroll

Sigorta atmis ise power hic calismaz.genelde silindirik cam sigorta olur powerlar da.muhtemelen ekran karti guc kablo kanallarinda sorun var gibi

Ekran kartina bagladigin kablo uclarindaki gerilimi kontrol etmen gerekiyor. Siyah - (gnd) sari +

Usta multimetre ile ölçtüm volt değerlerinde bi tuhaflık yok sarı 12v kırmızı 5v turuncu 3.3v veriyor.Fakat 24pinlik kabloda -12V luk vermesi gereken yer -11v veriyor ve ayrıca 24pinlik kabloda benim bi tane delik boş kablo yok yani normal mi o
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.