Arkadaşlar yaklaşık 3 gün önce, bilgisayarı daha açalı bir saat olmasına rağmen(ısınmasını düşünerek söylüyorum bunu ama eminim ondan değil) odama geldiğimde bilgisayarın ekranı kapalıydı fan işlemci çalışıyor fakat bir dengesizlik vardı ve pis bir yanık kokusu fişten çektim bilgisayarı, söküp baktığımda power ın yandığını farkettim. Büyük ihtimal yüksek veya alçak volt-elektrikten oldu. Yeni power aldım fakat sistem açıldığında ses çıkışlarımın ve usb girişlerimin yandığını farkettim tabi ki akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş derler ya Güç kaynağım yoktu ve basit bir power kullanıyordum. Powerın içindeki sigorta patlamamış bile orasını siz düşünün Sistemimi dizeli 1 hafta ya oldu ya olmadı anakartım Gigabyte GA-G31M-S2L işlemcim İntel P. Dual-Core 2.50 (E5200)
power ı değiştirdim fakat yine dandik bir marka bu sistemin üstüne iyi bir ekran kartı alıp oyun oynamayı düşünüyordum taa ki power yanana kadar düşüncem değişti şimdi şöyle diyorum kendi kendime ben her yüksek veya alçak volt elektrik geldiğinde anakart power değiştirmemek için doğru düzgün Thermal Take marka bir power mı alsam yoksa bu olay binde bir başıma gelmiştir gidip gönül rahatlığıyla ekran kartımı mı alsam diye düşünüyorum. Yoksa aldığın power yeter git 600-1000 wattlık bir güç kaynağı mı al diyorsunuz sesinizi tam duyamıyorum ?
Eğer yeni power al diyenler olacaksa şu ikisine de yorum yapmalarını istiyorum kalitesi ve performansı hakkında
YADA şu an kullandığım everest 400 wattlık power ı kullanmaya devam edip Güç Kaynağı mı alsam ?
vereceğiniz cevap ve yapacağınız yorumlar için şimdiden teşekkürler...
PSU yu değiştirmek şart olmuş .
COOLER MASTER RS-500-PCAR/PCAP 500W SUPPLY %70 verimlilik hiç iyi değil . Sisteme verdiği her 70watt için 100watt şebekeden çekiyor . 30 watt israf olup ısıya dönüşüyor . Almamanız taraftarıyım .
COOLER MASTER RS-400-PCAPA3-EU 400W EXTREME adreste akım değerleri yazmıyor . verimlilik %70 yukardaki için yazdıklarım bunun için de geçerli .