Şimdi Ara

power Supply fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde PowerSupply' deki fan çok gürültülü, oysa daha yeni. yağlama falan yaptım ama nafile. Kasa ve PowerSupply in markası aopen. Power Supply deki fanı nasıl değiştirebilirim. Benim fan kabloları Power supply in içine leğimli. kabloya ek yapıp bantlasam olurmu acaba. Banada fan önerebilirmisin. (şu an sessiz fan buldum. Arkadaki ızgarayı kesip tel ızgara koyuyorum. ama. Yeni fanın kablolarını eski fanı kestiğim fan kablosuna bağlayıp bantlasan olurmu.

power Supply fanı

• benim gibi yap

2 tane fan kullanacaksın birini içte olduğu yerde diğerini psu dışından (kasa içi tarafından ) bağla ama psunun içine doğru versin havayı
    yani biri içeri hava verecek diğeri dışarı atacak oki

bunların 2 sini de seri olarak normal fan çıktısına bağla eğer fan hız kontrolu yoksa fan başı 6v olur ses mes duymazsın
  • tek fanı 5 v ta indirme psu cok ısınırsa hoş olmaz spms devresi olur sana pms (anhtarlayıcıları yanar )
  • ben az önce psupply çıkışındaki delikli levhayı kestim.
    yarın tel ızgara takacağım.
    arkadaşta fazla bir psupply vardı. onun fanı daha sessizdi. Benim aopen psupply deki fanı çıkardım. onu taktım ses %50-60 azaldı.
    Fakat benim fanda 24 amper yazıyordu. onunkinde 20 amper yazıyor. Birde bu daha yavaş dönüyor gibi.
    Eski fan kabloları p.supply e sabiitti. ben ortadan kestim yeni fan kablosunu lehimledim ve bantladım.
    inşallah doğru şeyler yapmışımdır.
    lütfen cevap yazınız.
  • bende de ses sorunu vardı. psudaki fan lehimliydi ama ben söktüm lehim falan dinlemedim sonra 8cm cooler master mavi ledli fanı taktım (sessiz fandır) kablosunun ucunu dikkatlice psunun kenarından dışarı saldım. dönüştürücü bir aparatla fanı direk güç çıkışına taktım. şimdi hem sessiz hem de şık oldu mavi ledli psu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafam

ben az önce psupply çıkışındaki delikli levhayı kestim.
    yarın tel ızgara takacağım.
    arkadaşta fazla bir psupply vardı. onun fanı daha sessizdi. Benim aopen psupply deki fanı çıkardım. onu taktım ses %50-60 azaldı.
    Fakat benim fanda 24 amper yazıyordu. onunkinde 20 amper yazıyor. Birde bu daha yavaş dönüyor gibi.
    Eski fan kabloları p.supply e sabiitti. ben ortadan kestim yeni fan kablosunu lehimledim ve bantladım.
    inşallah doğru şeyler yapmışımdır.
    lütfen cevap yazınız.

sanırım 0.24 ve 0.20 yazmak istedin yoksa 12v 24a bir fan için cok fazla

cok sessiz yapacam diye psu yu ısıtmanıda tavsiye etmem dikkat et ısı sorunu olmasın şu an itibari ile
    güzel olmuş tek sorunun var artık kasanın garantisi yok

• iki fan psu ya fazla olur, ızgarayı kesin, fanı 9.5 dıştan bağlayın olsun bitsin
    bi arkadaş içten lehim yapmış fanı yeterli voltaj gelmemiş fana
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PSU için 12cm Fan
    4 ay önce açıldı
    POWER SUPPLY ARIZASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kabloları bantlayıver,yeter ki sağlam bantla,gidip biyerlere değip kısa devre yaptırmasın.Siyah bant kullanma,sıcakta hemen açılıverir,beyaz selobant kullan.

Aynı psu bende de var.Fanın voltajını çok fazla düşürme,riskli olabilir,çünkü yüklenmede içi biraz ısınsa voltajlar baya düşüyor.İkinci fan fikri güzel,ne zamandır ben de düşünüyorum.Fanın termal diyotu transistör soğutucularının birinin üzerinde,alt tarafı kesip yavaş dönen 8 cm'lik bir fan takarsan transistör soğutucusu soğuyacak ve böylece diğer fan da daha yavaş dönecek,yeterince yavaşlamazsa da kendin dirençle yavaşlatırsın,nasılsa iki fan çalışacak.

Yalnız,tek sorun var.Soğutucular yüksek olduğu için 8 cm'lik fan içeriden sığmıyor.Ya soğutucuları değiştireceksin,ya da fanı psu'nun dışından takacaksın.
  • power sopplyy in ısısnıp ısınmadığını nasıl kontrol ederiz. Elimi çıkışa yaklaştırdığımda geln hava soğuk gibi gliyor bana
  • SP2004 ya da Prime95 ile işlemcine yüklen,15 dakika sonra elini tekrar bi tut bakalım.O zaman sıcak havayı alacaksın.

Devri biraz düşürürsen problem olmayabilir ama fazla düşürmeni tavsiye etmiyorum.Yeni taktığın fan ile eski fanın hava akışlarını da elinle karşılaştır.

Güç kaynağı içerisindeki sıcaklık fazla arttığında voltajlar direk düşüyor.Mesela ben kasayı yerinden çıkarıp sistemi boşta bırakınca 3.3 ve 12 volt hatları hemen yükseliyor.SP2004 testini psu'nun normal haliyle yap,Speedfan benzeri bir programla da voltajların ne kadar zamanda ne kadar düştüklerini kontrol et,aynı şeyi modifiyeden sonra da yap.Bu aşağı yukarı bir fikir verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 6 Şubat 2006 1:14:23 >
  • Bu fanları falan sokmeden sessizleştirmenin bir yolu yok mu? Benim de kasa yeni Aopen h600 ama psu nun sesi uğultulu..Yeni psu alsak cözülür kesin ama napcam bilmiyorum yalıtım falan mı taksam kasaya ne dersiniz
  • Aopen'ın sitesinde ATX300-GU ve FSP300-60ATV'nin verilerine baktım,ATX300'de açıkta minimum 35,FSP300'de minimum 25 cfm hava üfleyebilen bir fan kullanılmalı yazıyor.Sebebi ise FSP300'de daha fazla hava girişi olması ve soğutucularının daha büyük olması.Bundan yola çıkarak önce fanın önündeki ızgarayı kestim ama tel ızgara takmadım çünkü tel ızgarada da aşağı yukarı aynı açıklık var.Sonra arkadaki hava girişini aralardaki korumaları birer atlayarak kesip genişlettim.Sonra da devre soğutucularından çok ısınanı (ayrıntıyı tam bilmiyorum) yani termal diyot takılı olanı küçük bir vga fanının soğutucusuyla destekledim.Bir de aynı soğutucu güç kaynağı gövdesine yapışık,onların da arasına da hafif termal macun sürdüm.En son da fanın kablosuna 22 ohm'luk bi direnç taktım,artık çok sessiz olmasa eskisi kadar rahatsız etmiyor.

Şimdi düşündüğüm ise,arkadaki hava ızgarasının üstüne bir tane daha hava girişi açmak.Soğutucuların ikisini de başka psu'dan çıkma parça soğutucularla destekleyip FSP300'deki gibi yapıcam,sonra da soğutucu ile gövdenin birleştiği yere kadarki kısmı tam ek soğutuculara hava akımı olacak şekilde kesicem.Üst kapağa ise bişey yapmayacağım,çünkü bu şekilde hava tüneli etkisi daha fazla olur.Sonra da termal diyotu yerinden gevşeticem.Çünkü yüksek değerli direnç takınca açılışta fan zaten az voltaj geldiği için dönmüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: safranboy

Bu fanları falan sokmeden sessizleştirmenin bir yolu yok mu? Benim de kasa yeni Aopen h600 ama psu nun sesi uğultulu..Yeni psu alsak cözülür kesin ama napcam bilmiyorum yalıtım falan mı taksam kasaya ne dersiniz

Dostum psu fanını sök, kablolarını da tam orta noktasından kes ve kart tarafında kalanların uçlarını kapatıp katla, sıkıştır. Linkteki fanı veya benzerini al. Fiyatı gayet uygun.
    www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=tfd-c802512z/tc

Psu ya monte et, konnektörünü de psu nun arkasında çıkarıp anakartına tak.
    Fan ısı kontrollü, sıcaklık artarsa otomatik devir yükseltiyor. Normal çalışmasında (1500 rpm civarı) sesten eser yok.
    Hem hesaplı, hem de çok etkili yalnız biraz zahmetli, 4 vidayı sıkana kadar imanım gevremişti. Ama değer.

• Bendeki güç kaynağı herhangi bir ceptelefonu şarj aleti kadar ses çıkarıyor. Şöyle ki:

Yeni alınmış 2 yıl garantili 350W güç kaynağının kabı sökülür (ve çöpe atılır)
    Fan sökülür ve bir kenara kaldırılır
    Bilgisayar açılır. Varsa (ki bende var) bir termometre alüminyum plakaların arasına gömülür ki sıcaklık izlenebilsin. 120C'ye kadar yolu var. Bende 50'yi geçmedi. Mesela siz sizinkinde 60C ölçtünüz, bu durumda bilgisayarı (güç kaynağını) iki katı kadar zorlarsanız sıcaklık 120C olmaz 80C falan olur. Doğru orantılı değildir.
    Çok daha şık bir görünüm ve daha temiz bir soğutma için güç elemanları (diyotlar ve transistörler) yerinden sökülür, kabloyla uzatılarak alüminyum işlemci soğutucu plakasının altına konur.
    2 ay boyunca bilgisayar işkenceler altında gece gündüz çalıştırılır ve sonunda güç kaynağıyla ilgili bir sorun olmadığı görüldüğünde gidip DH'da tavsiye verilir.

• psu fanını kablolarından kessek ve hiç birşey bağlamasak herhangi bir problem olurmu elektriksel açıdan yani fan devresini tamamlamasak ???
  • Arkadaşlar power supply in titrek sesler çıkarmasının nedenitrafolar üzerindekiverniklerin atılmamışveya yetersiz olmasıdır.
    bakır sargılar uzun zaman çalıştıktan sonra salınım yaparlar.
    power supply e mutlaka fan takın,isterseniz fan hız kontrollü yapılabilir.
    ÖRN:http://forum.donanimhaber.com/m_6218031/tm.htm
    Soğutucular üzerindeki sıcaklıklar elle ellendiği zaman çok gibi gelebilir veya az gibide gelebilir,
    fakatsoğutucunun sıcaklığı büyüklüğüne göre değişir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Solitude

psu fanını kablolarından kessek ve hiç birşey bağlamasak herhangi bir problem olurmu elektriksel açıdan yani fan devresini tamamlamasak ???

Olur olur sorun olmaz. Ben yaptım. Fanı koparıyorsun ve uçlarını açık olarak bırakıyorsun. Yalnız yalıtmayı unutma. bir de soğutucu plakaları havadar bir yere koy (açıkta bırak) ve mümkünse yüzey alanını büyüt.
  • yaw bu hurcine kasadan ne ses geliyosa power sup dan geliyo ya kesecem fanı felan ya yeni uygun fiyatlı 12 cm fanlı iyi bi şey alıcam
  • çok gürültü yapan psu fanlarını söküp iki adet ledli fan taktım artı feelin 14 cm fanının önünede filitre olarak kadın çorabı geçirdimöndeki bir diğer fan artık dönemiyor yeterli hava alamıyor herhalde ama bayabi ses azaldı rahatım şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Endoplazmikredikulum

çok gürültü yapan psu fanlarını söküp iki adet ledli fan taktım artı feelin 14 cm fanının önünede filitre olarak kadın çorabı geçirdimöndeki bir diğer fan artık dönemiyor yeterli hava alamıyor herhalde ama bayabi ses azaldı rahatım şimdi

iki adet ledli fan işlemini bize de anlat ki bizde faydalanalım ve kurtulalım şu sesten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.