Şimdi Ara

Powerbank güç ölçümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde bir kaç tane powerbank var bir süre kullandıktan sonra uzun süredir kullanmadım(1 sene civarı). Şu an tekrar kullanmaya başlamak istiyorum powerbankin pil gücünü nasıl ölçebilirim? Telefona bir zararı olup olmayacağını kontrol etmek istiyorum. Örneğin 20.000 mah lık bir powerbanki %100 doldurup bu şekilde bir akım ölçer ile bitene kadar kullansam doğru değeri elde edebilirmiyim?

amazon
    Keweisi USB Tester Akım Ölçer Voltmetre Ampermetre
    https://www.amazon.com.tr/dp/B092RFBX9S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twilion -- 17 Eylül 2023; 17:29:55 >

• Li-on piller kuru ortamda yarım şarj da 10 yıl aynı performansta bekleyebilirler
    Powerbank in kondusyonu ortalama %50 dolulukla sabit kalmıştır.
    Batarya ölçümleri genellikle ortalama 1 A lik yük bağlanarak her saatte 15 dk dinlendirme ile ölçülür.
    Tek hücre ise 1 A yük bağlayıp 4V2 dan - 2V7 volta düşene kadar geçen zaman pilin şarj tutma ve akım gücü tespit edilebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB ye takılan voltmetreler ile sağlıklı ölçüm yapılamaz .

18650 pilin 1A yük altında test edilmesi gerekir

Bu tip ölçümlerde dummy load ( kör yük) kullanılır.

https://discountsales.outletonlinestores2023.com/category?name=usb%20electronic%20load

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 17 Eylül 2023; 18:51:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce powerbankı komple boşaltın , sonrasında bu fotoğraftaki cihazı da kullanarak şarj edin. Pil dolarken çektiği toplam akım size pil sağlığı hakkında bilgi verir .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şarjlı pil ve voltaj
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.