Herkese merhaba, yıl sonunda şirket laptop'ımda Mac'e geçeceğim onun için öğrenebilmek amacıyla gittim 2. el bir Mac aldım. Özellikleri şu şekilde;
1.25 Ghz 1 GB RAM 160 GB HDD
Üzerinde Leopard yüklü. Webde surf yaparken falan sorunsuz, özellikle Safari güzel performanslı ancak Firefox ile performans sıkıntısı yaşıyorum. Bir de yüksek CPU gerektiren işlemlerde örneğin youtube videoları kesintisiz izlenmiyor.
Ne yapmak lazım acaba, RAM alsam yeterli olur mu?
ram bir yere kadar yardımcı olur ama yeni çıkan uygulamaların ağırlıklı olarak intel işlemcilere göre optimize edilmeye başlandığınıda unutmayın derim..
tigera geçmeyi deneyin bu makinaya masraf yapmak mantıksız. madem yenisini alıcaksınız masraf yapmayın.
1.25 ghz yetersiz..n270 atomlar bile 1,66
Yok hocam o kadar da degil, rakam kiyaslamasiyla olmuyor bu is. Bu makinede Photoshop'tan Dreamviewer'a, office programlarindan KisMAC'e kadar tonla uygulama yuklu. Atom'larda bunlari calistirmak imkansiz.
Tiger'a gecmek mantikli duruyor, bakayim simdilik idare edecek gibi artik, kotulesirse gecerim. Safari kullandigim muddetce cok ciddi sikinti gorunmuyor. Alet 20 dk falan calistiktan sonra Youtube videolari da kendine geliyor. Herhalde arka plandaki birtakim proseslerle alakali bir durum. Mac bilmedigimiz icin maalesef cok yorum yapamiyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: dOmi
quote:
Orijinalden alıntı: dOmi
cpu ların yapısı tamamen farklı, işlemci mimarisi ve işletim sisteminin uyumluluğu önemli..
hocam sörf yaparken sorun olmuyor youtube'de sorun var demişsiniz. aklıma gelen şey "flash" netbooklarda da flash içeriği oynatırken kastırma oluyor, ben buna bağlıyorum. flash zaten işlemciyi yoran bir şey ayrıca os x için optimizasyonu da felaket derecede kötü
O makineyi bir sure daha kullanacaksiniz madem, Tiger sizin icin daha mutlu yarinlar demek, hem o makinede cok guzel calisir, hem de Tiger dan Snow Leopard a gecince yeni macinizle, mac e bir daha asik olma firsatini yakalarsiniz.
power pc işlemcilerde leopard stabil çalışmaz, aynen sizde oldugu gibi yavaş çalışır bende leopard'a powerbook'u satdıkdan sonra geçdim, bendeki powerbook'un özellikleri 1.67 ve 2gb ramli olmasına rağmen tiger kurmadım, kurulmazmı? kurulur ama sizdeki gibi yabaş çalışır, tavsiyem tiger'a geçmeniz yeni mac geldigi zaman leopard'ı zevkle kullanırsınız.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme