Şimdi Ara

Powercolor HD3850 agp problem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • benim günlerdir uğraştığım bir problemim var
    aklıma gelen herşeyi denedim ve bir türlü bi çözüm yaratamadım
    umarım burda birileri yardımcı olabilir

uzun bir süredir kullandığım PC biraz iyileştirmek için ram ve ekran kartı takviyesi yapmaya karar verdim
    sistemim
    epox 8kda3i
    athlon 64 2800+
    1gb ram
    msi nx 6600 diamond edition

iken rami 1.5gb yaptım ve ekran kartınıda powercolor hd3850 512 mb ile deiştirdim

sisteme 0dan win XP kurdum gayet normal çalışırkenekran kartı driverlarını kurmaya gelince sıra sorunlarım başladı
    CD de gelen driver 8.2 olduğu için internetten son sürümü indirdim ve çalıştırdım tam ekran ati logosu çıktıktan sonra
    herhangi bi ilerleme olmadı uzun süre bekledim yaklaşık 20 dk kadar içeri gittim başka şeylerle ilgilendim hala bi bilerleme olmadığı için bilgisayarı restart ettim
    ve pc bidaha açılmadı

epox anakartları tanıyan bilir 80 port debug ledi var 2 haneli
    26 ya geldiğinde 1uzun 3kısa bip sesi duyuluo
    anakartın kitapçığında 26 ile ilgili bi açıklama olmasada 1 uzun 3 kısa bip sesinin ekran kartıyla ilgili bi problem olduğunu biliyorum
    daha önce başıma gelmişti kasayı açıp agp kartını sıkıca yerleştirince problem geçiyordu
    ekran kartının yerinden çıktığını düşündüm denedim ama tekrar açamadım pc yi
    ancak anakartın pilini çıkartıp biraz bekledikten sonra makinayı açınca sorunsuz açılıp windowsa kadar geliyor pc ama yeniden başlattığım zaman tekrar 26 da 1uzun 3kısa bip sesiyle karşılaşıyorum
    sorunun nerde olduğunu anlamak için 6600 ü tekrar taktım ve pc açıldı
    ekran kartı mı bozuldu diye düşünerek ekran kartını eski pcme taktım
    kt600 board socketA athlon 2000+ ve 1gb ram ve radeon 9550 olan bi sistem
    orda herhangi bi sorun olmadan boot etti pc

aklıma acaba PSU mu sorun fikri geldi bende eski pc nin PSU sunu alıp yeni pc ye taktım ve yine sorunsuz bi şekilde pc açıldı

PSU nun bozulduğuna kanaat getirdim çünkü çok uzun süredir kullandığım bi psu idi Raidmax Scorpion kasanın içinde gelen 420w bi PSU içi toz dolu ve son zamanlarda fazla ısındığı için verimliliğinin iyice düştüğünü düşündüm
    bugün gidip glacial power 450w bi PSU aldım getirip pc ye taktım ancak sorun aynen devam ediyor
    26 da 1 zun 3kısa bip
    hayret içinde tekrar eski pcnin PSUsunu bilgisayarıma taktım ve yine açıldı sorunsuz bi şekilde
    bu bahsettiğim psu da everest kasanın içinde gelen üstünde 400w yazan allah bilir kaç w güzü olan tüy siklet bi psu
    tüy siklet derken psu 100 gram ya var ya yok
    gerçekten çok hafif

bu durumda ne yapacağımı şaşırdım kasayı farklı odalara götürüp yeni aldığım PSU ile açmayı deniyorum 1açılıyo 1 açılmıyo getirip kendi odama takıyorum açılmıyo tekrar deniyorum açılıyo
    agp portumu bozuldu diyorum 6600 ü takıyorum açılıyo aklıma hiçbirşey gelmiyor şu anda. tekrar 6600ü taktım o şekilde kullanıyorum pcyi

3850 yide eski pcye taktım o da orda çalışıyor

bu tarz bi sorunla daha önce karşılaşan oldu mu acaba yada aklına bişey gelen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damage inc. -- 28 Temmuz 2008; 10:28:46 >

• bence psu gücü yetmiyo olabilir.powerında 1 adet PCI-Express (6-pin) varmı bağladınmı.yada çeviricin varmı ekran kartıda psu dan harici güç alır bağlantıyı yaptıysan çalışması lazım ekran kartı başka bilgisayarda denemişsin çalışmış demekki ekran kartında problem yok agp slotunda problem olabilir.bendede epox vardı benimkininde ide portudunda problem vardı ide hardisk bağladığımda hardisk iptal olurdu.sen yine şanslısın senin ekran kartın gitmemiş dua et epoxda bu sorun başımı çok ağrıtmışdı bence fazla zorlama ekran kartını başka bir anakart bulursan bi dene bence çalışacak
  • 420w olan psuda pcı-ex için 6pin ucu yok ama ekran kartının kutusundan dönüştürücü çıktı yeni aldığım psu da 2 adet pin pci ex çıkışı var
    gücün yetmediğini sanmıyorum 450w ın fazlasıyla yetmesi lazım

bu arada az önce eski pc ye atinin driverlerini kurdum ve windows artık açılmıyo tekrar 9550yi taktım ve açıldı
    iyice ekran kartında şüphelenmeye başladım
  • valla arkadaşım bu işi iyi bilen arkadaşın varsa o problemi hemen bulması lazım deneme yaparak tabiki
    daha başka birşey diyemiyorum bide bizim arkadaşta aynı ekran kartı var 350w gerçek power var o rahatlıkla götürüyo ekran kartını yani stabil he bide o açmamaşının nedeni ise 9550 ekran kartını görmesi sen ekran kartı driverını kaldırıp 3850 ekran kartını takıp driverını öyle kur. bence deneme yap açması lazım.bide atinin en son driver 8.7 arkadaşım. onu dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyup783 -- 28 Temmuz 2008; 23:38:02 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    XFX Rx 6800 XT Ekran Kartı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.