Şimdi Ara

POWERCOLOR PCS+ HD4890 vs ZOTAC GTX275 AMP (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

PCS+HD4890-GTX 275 AMP arasındaki fps farkını hissetmessin bile..ve arada da belirgin bir fiyat farkı var,bu nedenle HD4890 alman mantıkça daha verimli olur
  • sağol dostum..4890 a eğilimim vardı açıkçası konuyu açarken..nitekim ona karar verdim..

işletim sistemi hakkında yardımcı olabilecek arkadaş var mı ? birkaç konuda vistanın daha iyi performans verdiği yazılmış..sizlerin bu konu hakkındaki düşücesini öğrenmek isterim bana yardımcı olması açısından..
  • bnde aynı ikilemde kalmıştım ama inan 70 tl daha fazla vermeye gerek yok gtx275 veya hd4890 yeterli gelecektir ben terchimi Palit gtx275 (çift Fanlı) dan kullandım.Güvenilir bir arkadaştan 400'e aldım şu an inventus'da 461 tl çok beğendim sizede tavsiye ederim...

ama yerinde olsam Inno3D HD4890 sana yeterli gelecektir diye düşünüyorum...
  • Tabi şu anki fiyatını bilemem ama 499 TL'ye mavibilgisayar'dan GTX 275 AMP almıştım geçenlerde bu da düşünülebilir.
  • Her iki kart maliyeti eşit ise oyun desteği şuan itibari ile daha fazla olan NVIDIA tarafına yönelmeni tavsiye ederim...

Yüksek çözünürlüklerde iki kartta aşşağı yukarı aynı performansı verecektir, NVIDIA daha oturmuş bi yapıya sahip nede olsa G92 yonga setinin güncellenmiş versiyonları GTX serisinin çoğu, CUDA, Physix, gibi extra teknolojilerde cabası, ben kendim ATI yi daha çok severim, ve ATI kullanıyorum kart olarak genelde ama fiyatlar eşit olduğunda performanslarıda aşşağı yukarı aynı olsa NVIDIA seçerdim... ATI daha çok orta seviyede başarılı HD 4850, HD 4830 vs gibi üst segmentte düz HD 4890 lar GTX 275 lerden ucuz ama senin seçtiğin model fiyat olarak aynı olduğuna göre HD 4890 nın pek bir + sı kalmıyor...
  • Hepsi şehir efsanesi... Yok oyun desteği Nvidia'da daha çokmuş, yok Driver'lar daha oturmuşmuşmuş.... Orda Nvidia logosu olunca ne oluyor yani? Sonuçta HD 4890 da aynı performansı vermiyor mu? ee daha ne? Video dosyasını değiştirip oraya ATI logosu koyun alın size ATI destekli olsun o zaman... Adamların da genelde yaptığı bu zaten, sadece oraya o videoyu koymaktan ibaret.
  • Sen ne saçmaladığının farkındamısın....

Adamlar oraya bi logo koymayla iş bitiyo yani.....

Şu lafın üstüne Seninle tartışmaya bile girilmez.......

quote:

Video dosyasını değiştirip oraya ATI logosu koyun alın size ATI destekli olsun o zaman.

Al sana DONANIMHABERDE YAYINLANAN HABERDEN KÜÇÜK BİR PARAGRAF

Ama sana tavsiyem tamamını okuman yönünde

quote:

Hatırlanacağı üzere 2006 yılı sonuna doğru Nvidia,G80 GPU'sunu temel alan DirectX 10 destekli GeForce 8800serisi ekran kartlarını (8800GTS ve 8800GTX) pazara sunmuştu. AMD-ATi'nin DirectX 10 destekli ilk GPU'su olan R600 ise Nvidia'nın çözümlerinden yaklaşık yarım yıl sonra 2007 Mayıs ayında tanıtılabilmişti.Tessellation gibi yeniliklere sahip olan ve işlem gücüyle dikkat çeken R600, yüksek güç tüketimi başta olmak üzere sürücü sorunları gibi nedenlerle AMD-ATi'nin beklentilerini karşılamakta sıkıntı yaşamıştı.
    Nvidia'nın DirectX 10 konusunda öncü olması firmanın oyun stüdyoları ile yakınlaşmasına ve yeni nesil pek çok oyunun G80 platformu ekseninde hazırlanmasını sağlamıştı.

http://forum.donanimhaber.com/m_32578574/tm.htm

• Oyunlarda Nvidia desteği daha fazla diye birşey yok aslında çünkü her iki gpu'da kendi mimarisine göre çalışıyor oyununa görede farklı sonuçlar veriyorlar hatta eskiden Ati'de 160 işlemci çalışıyor gerisi yatıyor diyenler oluyordu öyle olsa acaba gpu hızındaki paralel işlemcilerle bu sonuçları alabilirmiydi bunu düşünen yok yerine göre yeni seri Ati kartlar iyi sonuçlar veriyorlar.

@ TURK-ŞAD
    Tesselation (yüksek poligon sayılı modelleme) anlamına geliyor yani görsellik ile alakalı birşey performans ile bir alakası yok ve R600 bant genişliği dışında şimdiki 9600GT'den ve o zamanın G80 8800GTS 640mb'lığından daha kötü bir kartdı 16 doku birimine sahip olması dez avantaj yaratıyordu işlem gücüde 473Gflops'du müthiş işlem gücü değil yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Haziran 2009; 23:35:56 >
  • quote:

Nvidia'nın DirectX 10 konusunda öncü olması firmanın oyun stüdyoları ile yakınlaşmasına ve yeni nesil pek çok oyunun G80 platformu ekseninde hazırlanmasını sağlamıştı.

Belki gözlerde sorun olabilir diye....
  • quote:

@VaLoUr

@ TURK-ŞAD
    Tessellation (yüksek poligon sayılı modelleme) anlamına geliyor yani görsellik ile alakaı birşey performans ile bir alakası yok ve R600 bant genişliği dışından şimdiki 9600GT'den ve o zamanın G80 8800GTS 640mb'lığından daha kötü bir kartdı.

Şimdi bi yanlış anlama sorunu algılıyorum dostum

quote:

oyun desteği şuan itibari ile daha fazla olan NVIDIA tarafına yönelmeni tavsiye ederim...

Benim bu lafıma karşılık

quote:

Hepsi şehir efsanesi... Yok oyun desteği Nvidia'da daha çokmuş, yok Driver'lar daha oturmuşmuşmuş.... Orda Nvidia logosu olunca ne oluyor yani? Sonuçta HD 4890 da aynı performansı vermiyor mu? ee daha ne? Video dosyasını değiştirip oraya ATI logosu koyun alın size ATI destekli olsun o zaman... Adamların da genelde yaptığı bu zaten, sadece oraya o videoyu koymaktan ibaret.

Arkadaş bu cevabı yazmış...

Mesele günümüz kartlarındaki teknolojik veya donanımsal karşılaştırma değil

Mesele oyun firmalarının hangi VGA üreticisine daha çok destek verdiği hususunda....

Dikkatini çektiyse ben ilk yorumumda diyorum ki FİYATLARI EŞİT İSE AYNI SINIF İKİ KART İSE NVIDIA TERCİH NEDENİMDİR..

Çünkü konuyu açan arkdaş maliyetleri bana aynı lütfen bunu kıyaslamayın demiş.. aynı fiyat iki kart..

HD 4890 nın GTX 275 kartlardan daha ucuza satılan modelleri olduğunu biliyorum arkadaş bunlardan biri ile kıyasalasa F/P olarak HD 4890 derdim ilk yazımda da açıkca bunu diyorum....

Mesela ben HD 4850 kullanıyorum ama HD 4850 fiayatında, 9800 GTX+ olsa ben 9800 GTX+ yı tercih ederdim, nerden biliyorum ;

Elimde eski PC' imden kalma 2 kart var birisi ASUS EN 6600, diğeri PowerColor X800GTO, bu kartlardan X800 GTO ile PES 2008' i bırak oynamayı açmama bile müsade etmez iken dah eski NVIDIA ASUS EN 6600 ile Medium ayarlarda oynayabiliyorum.. nasıl oluyor güç olarak X800GTO 2ye katlar belki ama açmadı oynatmak için yetersiz olduğundan mı hayır tamamen teknolojik alt yapı ile ilgili ve oyun firmasının oyunu yaparken destek verdiği üretici firma ile ilgili...

• Ya hem denileni anlamıyosun, hem 3 yıl öncesinin haberini veriyosun... bi git arkadaşım. Valour da durumu açıklamış işte.

Başında nvidia logosu var diye Nvidia da daha iyi çalışacak diye birşey yok zira ATI de daha iyi çalışan oyunlar da var.

Nvidia gidip adamlara Nvidia logosu koyun diye bilmem kaç bin dolar bayılıyor, onlar da koyuyor olay bundan ibaret çoğu oyunda. Oyunlar belirli bir markaya göre yazılmıyor yani.

quote:

Orjinalden alıntı: TURK-ŞAD

Elimde eski PC' imden kalma 2 kart var birisi ASUS EN 6600, diğeri PowerColor X800GTO, bu kartlardan X800 GTO ile PES 2008' i bırak oynamayı açmama bile müsade etmez iken dah eski NVIDIA ASUS EN 6600 ile Medium ayarlarda oynayabiliyorum.. nasıl oluyor güç olarak X800GTO 2ye katlar belki ama açmadı oynatmak için yetersiz olduğundan mı hayır tamamen teknolojik alt yapı ile ilgili ve oyun firmasının oyunu yaparken destek verdiği üretici firma ile ilgili...

Şunu yazman bile birşey anlamadığını gösterir... Yok teknolojik altyapıymış yok bilmemneymiş böyle entel dantel terimler kullanarak kimi kandırabileceğini sanıyorsun o da ayrı mesele. O oyunun X800 serisinde açılmamasının sebebi kartın SM3.0 desteklememesi yüzündendir; oyunun nvidia kartlara göre yazılmış olduğu için veya bilimum fasa fiso saydığın saçmalıklar yüzünden değil. X800 serisine SM3.0 koymamak ATI'nin hatasıydı evet ama o çoook geride kaldı.

Şu durumda oyun firmasının biri DX10.1 destekli oyun yapsa ve daha altında bu oyun açılmayacak dese bu sefer de Nvidia'larda o oyunu oynayamazsın misal. Aynı mantık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiesTorN -- 24 Haziran 2009; 17:08:25 >

• YUH cahiiliğin bu kadarı artık daha dünün haberi o be demek ki donanımhaberin anasayfasına dahi bakmadan transit foruma dalıyon donanım dünyası ile ne kadar alkalı olduğun çıktı meydana.....

De get ya... bende senle tartışıyom..

Altına link koyduk ona bile tıklamamış adam

Yapma ya S.M 3.0 desteği yokmuş muş bizde biliyoz olmadığını, işte bende onu soruyom niye yok ondan önceki kartta NVIDIA EN6600 de var ondan sonra çıkmış kartta niye yok..

Demek ki oyun firmaları neyi baz alıyomuş, NVIDIA teknolojilerini

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 24 Haziran 2009; 17:10:42 >

• sonuçta haber 3 sene öncesinden bahsetmiyor mu bre laftan anlamaz cahil...

neyse daha yazmama gerek yok yukarıda yeterince ezdim zaten, cevap veremeyip anca böyle saçmalarsın.
  • Senin yorumları okudukça aklıma ŞAHAN' ın bi tiplemesi geliyo beynini aldıran adam diye biilirmisin...

3 sene öncesinden bahsediyoda günümüzde çıkan oyunlarda varda şimdi yokmu ?Adamlar babasının hayrınamı veriyo o kadar parayı sadece bizim logo gözüksün diyemi koyuyo...

Tüm donanım bazlı sitelerde bu üstünlüğü görüyon en basitinden ekran kartı testlerinde kullanılan klasik cümle CRYSİS NVIDIA destekli bi oyun, COMPANY OF HEROES NVIDIA destekli bi oyun CALL OF JUAREZ ATI DESTEKLİ oyun gibi tabirleri okursun.... aç bak

tomshardware
    pclabs
    darkhardware
    hardwaremania

aç bak bakalım kart incelemerinde bu tabirleri görücen....

biraz oku araştır ondan sonra geç karşıma konuş, ayağına kadar getiriyoruz link koyuyoruz tıklamaya bile tenezzül etmiyon...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURK-ŞAD -- 24 Haziran 2009; 17:28:14 >

• şişşşttt sataşmayın bakem birbirinizekonunun yönünü değiştirdiniz
    şu işletim sistemi hakkında bilgisi olan yok mu ? [bak 3 oldu soruyorum bunu]
    AMD PII X4 940 BE - DFI 790FXB -M2RSH - OCZ Blade [2*2] 1066 Low Voltage - PCS+ 4890
    sistem bileşenlerim bunlardan oluşacak 23" Full HD monitörle xp sp3 32bit mi ? vista ultimate sp1 32 bit mi ?
    hangisi daha performanslı olur ? ramlerden yiyor performans düşer falan diyorlar test sonuçları vista diyor birisi çıkar vista kullanışsız uyumsuz der ne yapayım ben şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tutulmazhicivli -- 24 Haziran 2009; 17:30:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: tutulmazhicivli

şişşşttt sataşmayın bakem birbirinizekonunun yönünü değiştirdiniz
    şu işletim sistemi hakkında bilgisi olan yok mu ? [bak 3 oldu soruyorum bunu]
    AMD PII X4 940 BE - DFI 790FXB -M2RSH - OCZ Blade [2*2] 1066 Low Voltage - PCS+ 4890
    sistem bileşenlerim bunlardan oluşacak 23" Full HD monitörle xp sp3 32bit mi ? vista ultimate sp1 32 bit mi ?
    hangisi daha performanslı olur ? ramlerden yiyor performans düşer falan diyorlar test sonuçları vista diyor birisi çıkar vista kullanışsız uyumsuz der ne yapayım ben şimdi

VİSTA Ultimate 64 bit tavsiye ederim, o sisteme 32bit işletim sistemi kurmak ayıp olur....Anakart olarak benim AMD sistem ile aynı anakart bendede 790FXB-M2RS, 2*2 A-Data ram ile kullanıyorum ... ekran kartı dahil tüm bileşenlerde 64 bit işletim sitemi kesinlikle çok daha iyi performans sergiler....

Ram den yemiyor XP ile çalışma mantıı VİSTA dabiraz farklı Vista sık kullanılan programları RAM üzerinde hazır bulunduruyor, programa tıkladığında Ram e yükleme yapmaya gerek kalmıyor, buda sana daha hızlı tepki oalrak geri dönüyor netice olarak evet RAm üzerinde daha fazla yer kaplıyor ama daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor bu yöntem, ben şu an WİN 7 64 bit kullanıyorum , aslında Win7 yi tavsiye ederim Ram kullanımı konusunda vistandan daha başarılı...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.